X

Precedent PERICULOS: FRANȚA va impune din 2019 școala OBLIGATORIE de la 3 ANI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Emmanuel Macron a anunțat că copiii ajunși la vârsta de 3 ani trebuie obligatoriu școlarizați din toamna lui 2019, față de 6 ani în prezent. 

Președintele Franței a confirmat marți informațiile care se vehiculau de câteva zile: a luat decizia de a coborî vârsta școlarizării obligatorii, de la 6 ani în prezent, la 3 ani din 2019.

„Vreau să încetăm să considerăm școala maternă (numele dat grădinișei în Franța – n.r.) ca pe o opțiune”, a declarat Macron la o ceromonie.

În Franța, majoritatea copiilor sunt deja înscriși la grădiniță de la trei ani. În anul școlar 2015/2016 (ultimele cifre cunoscute), 97,6% dintre micii francezi au fost dați la grădiniță de la 3 ani.

„Această cifră medie acoperă diverse inegalități, în spatele lor sunt practici profund diferite de la un teritoriu la altul”, a insistat totuși șeful statului. „Vreau ca prin această obligativitate, începând din toamna lui 2019, să putem corija aceste diferențe, care sunt inaccepabile”, a precizat Macron.

În 2013, ministrul PSD al Educației, Remus Pricopie, anunța că „în 6-8-10 ani, grădinița va deveni obligatorie de la 3 ani” și în România.

Practic, copiii sunt instituționalizați imediat ce ies din scutece. Cei 7 (6) ani de acasă dispar. Rolul părinților în educația copilului tinde să devină nul. Calea spre îndoctrinarea de către stat este liberă.

P.S. Emmanuel Macron nu are copii. El și-a cunoscut soția, cu 24 de ani mai în vârstă, în cadrul procesului de școlarizare, aceasta fiindu-i profesoară de Franceză.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Și probabil VACCINAREA OBLIGATORIE va putea fi impusă tot de la 3 ani mult mai ușor.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button