X

Cazul Skripal ia AMPLOARE. România, SUA și 14 țări UE EXPULZEAZĂ zeci de diplomați ruși. Rusia REACȚIONEAZĂ

de null

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, urmează să prezinte răspunsul coordonat al blocului comunitar în scandalul otrăvirii cu neurotoxină a unui fost agent rus în Marea Britanie. Germania și Franța au anunţat deja că expulzează patru diplomaţi ruşi. Ucraina expulzează 13 diplomați.

Skripal si fiica sa

ACTUALIZARE. Răspunsul Rusiei nu întârzie. Moscova a anunțat că expulzează 60 de diplomați americani.


Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE. România va expulza de asemenea un diplomat rus. MAE a arătat că un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse de la Bucureşti va fi declarat persona non-grata şi este obligat să părăsească teritoriul României.

Sunt în total 14 state membre ale Uniunii Europene care au decis expulzări. Printre ele: Danemarca – 2, Cehia – 3, Polonia – 4, Olanda – 2, Lituania – 3 şi va împiedica intrarea în țară a 44 de ruși, Letonia -1, Estonia – 1, Croația – 1, Italia – 2.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a mai spus că nu exclude noi sancțiuni față de Rusia.

14 ţări membre ale Uniunii Europene au decis să expulzeze diplomaţi ruşi. Nu este exclus ca măsuri suplimentare, precum alte expulzări, să fie luate în zilele sau săptămânile următoare. Consiliul European este de acord cu concluzia guvernului britanic, potrivit căreia Rusia este, cel mai probabil, responsabilă (pentru otrăvirea fostului spion rus, n.red.) şi că nu există o alternativă plauzibilă”, a spus Tusk.


Statele Unite au anunțat că expulzează 60 de diplomați și că închid consulatul de la Seattle.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Trump, între ruşii expulzaţi se află 12 spioni despre care Washingtonul crede că acţionează sub acoperirea diplomatică a misiunii ruse la ONU.

România nu a anunțat încă nicio decizie în acest sens.

În această dimineaţă, 4 state membre ale Uniunii Europene, Polonia şi cele trei state baltice, i-au convocat pentru explicaţii pe ambasadorii ruşi. Nu a fost făcut public şi motivul acestei convocări coordonate, dar surse diplomatice sunt de părere că ele au avut legătură cu povestea fostului spion rus otrăvit în Marea Britanie.

De altfel, în urma summitului european de săptămâna trecută, presa britanică a scris că cel puţin 10 state membre ale Uniunii Europene sunt gata să expulzeze diplomaţi ruşi de pe teritoriul lor, într-o acţiune coordonată, ca răspuns la otrăvirea unui fost agent dublu, în Marea Britanie.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Nu sunt de acord cu expulzarea din Romania a vreunui diplomat rus.

  Dar pe noi ne intreaba cineva?

  In actualul context, cu protestele din republica Moldova in vederea reunificarii tarii, ar fi recomandat sa-i primim noi pe diplomatii rusi expulzati, asta ca sa nu ne trezim cu vreun Topol peste Romania.

 2. Vad ca incep provocari tot mai mizerabile care nu duc la nimic bun .NU cred ca decizia asta a fost luata de dragul solidaritatii ci a fost “solicitata” de catre occident pe canale diplomatice sau chiar militare…

 3. Din estimarile si evaluarile mele , conform cu evolutia exponentiala a atacurilor , diversiunilor, propagandei dintre Est si Vest , inclusiv situatia din Siria , ne apropiem de prapastia razboiului – Foametea va fi cea mai grea si canaliile care executa ordine in Romania ar face bine sa se gandeasca la COPII si asigurarea depozitelor de hrana pentru milioane de persoane!

  1. Liviu Dragnea, întrebat dacă susţine parteneriatul civil: PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale

   Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la ieşirea de la Academia Română, referitor la parteneriatul civil, că PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale, motiv pentru care sprijină conceptul că în România există loc pentru toată lumea, indiferent de orientarea sexuală.

   „Le spun tuturor şi o sa discutam mai apăsat la Sinaia, poate aerul de munte o să le faca bine şi o să le dea capacitatea de înţelegere mai mare a ceea ce înseamnă PSD şi a ceea ce înseamnă viziunea PSD”, a completat preşedintele PSD.

   https://www.news.ro/politic-intern/liviu-dragnea-intrebat-daca-sustine-parteneriatul-civil-psd-este-un-partid-tolerant-nu-unul-cu-atitudini-radicale-1922404603292017041216886827

 4. Dumnezeu a blestemat acest mare pacat care este impotriva creatie Lui Acest pacat de moarte este “creatia” diavolului si nu trebuie institutionalizat deoarece va ajuta la proliferarea lui Ceea ce Dumnezeu a blestemat statul sa nu oficializeze deoarece va atrage mania Divina asupra poporului. Ca la orice minoritate i se va crea fonduri de sustinere din banii contribuabilului, astfel ca poporul il va sponsoriza fara voia lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button