X

Mi-e dor de EI…

de Saccsiv
Foto: https://hermanvlad.wordpress.com/2012/05/08/arsenie-papacioc-diferenta-intre-drama-si-tragedie/

De Marii Duhovnici. Nu mai exista Mari Duhovnici. Toti cei care erau Mari Duhovnici s-au mutat la Domnul: Justin Parvu, Adrian Fageteanu, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu si multi altii ca ei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mi-e dor si de Sfintii Inchisorilor. De cei ce n-au apucat sa ajunga Mari Duhovnici, pe care deci nu i-am cunoscut si nici nu i-am putut asculta in vreo inregistrare. Poate suna ciudat sa-mi fie dor de cineva pe care nu l-am cunoscut si nu l-am ascultat ci eventual doar i-am vazut cate o fotografie prin carti sau site-uri. Dar asa simt …

Mi-e dor de asemenea de intelectualii ortodocsi nationalisti ce au plecat la Domnul inca demult sau doar de cativa ani. Nimeni nu le mai ia locul. Au plecat si au lasat locul pustiu.

Si ma doare faptul ca despre toti cei de mai sus se vorbeste din ce in ce mai putin. Acum peste zece ani cand am pornit blogul, parca era intrecere pe internet intre cine scrie mai mult si mai bine despre Sfantul Inchisorilor Valeriu Gafencu, intre cine cere mai tare canonizarea sa, intre cine face cea mai reusita conferinta cu un Mare Duhovnic sau intelectual ortodox nationalist, intre cine face cel mai bun interviu cu aceiasi, intre cine publica mai multe texte despre ei. Actualmente din ce in ce mai putini mai publica ceva, orice, despre ei, conferintele parca au disparut, cartile sunt din ce in ce rare, unele reviste si-au intrerupt aparitia iar unele site-uri s-au inchis cu totul.

Ei sunt reperele acestui neam. Si-o sa-i uitam …

La inceput ii vom uita pe cei oleaca mai mici, care ne-au parasit relativ de tineri si destul de curand, precum Florin Stuparu sau Mugur Vasiliu. Ati citit textele primului? Remarcabile. Mai stiti careva de zbaterea celui de al doilea? De revistele Scara si AXA ati auzit? Vi se pare ca au aparut altii in locul lor in spatiul public? Cine anume?

Apoi vom uita si de colosi. Sau ne vom aminti de ei de rau. Caci satanele lucreaza neostoit. Si nu ma refer aici la lucrarea legiunilor de ONG-uri soroiste sau a mass-mediei sau a Institutului Elie Wiesel. Nu lucrarea lor este eficienta in acest sens, ci tacerea celorlalti si mai ales aparitia unei noi specii de pigmei, cu masca acriviei pe chip, ce s-au apucat sa-i atace furibund pe Marii Duhovnci, pe Sfintii Inchisorilor, pe oricine este reper pentru acest neam. Iar lucrarea ultimilor este eficienta, caci ei figureaza a fi in randurile ortodocsilor traditionalisti. Ba uneori mai au si sutanele pe ei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Parintele Iulian dela Prodromu.
    Cand am avut o problema mai mare am fost la parintele Iustin sa cer sfat. M-a ascultat. Apoi m-a trimis la parintele Iulian.
    Chiar mi se pare foarte ciudat ca voi scrieti articole in care il prezentati pe Batranul ca fiind folosit de ecumenisti. Sa ai Sfinti si sa nu le ceri sfatul, nu e mandrie?

  2. Clarificare: Parintele Iulian nu mai participa la slujbele de obste dupa creta.
    Rugati-va sa-l tina Dumnezeu cat mai mult. Ca poate e ultimul nostru stalp.

  3. Cu adevarat ne lipsesc si ne vor lipsi in continuare, dar invataturile lor nu ne vor lipsi pt. ca ne-au ramas ca un zalog al mantuirii.
    Cu dorul lor de Dumnezeu si cu ajutorul rugaciunilor lor mergem si noi inainte.
    Cine se tine strans de invatatura lor nu are cum sa piara.
    Amin.

  4. Dumnezeu a lasat exact atatia duhovnici buni de cati avem nevoie sa ne mantuim. Tot aud, indeobste pe necredinciosi, plangandu-se ca nu-s preoti buni si calugari buni, dar si cand le dai exemple concrete fie le batjocoresc, fie, neindraznind sa se ia de ele, dau din cap ca ar fi putini si exceptii dar sfaturile lor nu le primesc. Pai la ce bun sa avem sfinti, daca nu ascultam de ei?
    Mai bine asa, in lipsuri duhovnicesti, ca macar avem circumstante atenuante la Judecata.

    Apropo, astazi e un mars pentru viata, dar sub organizarea ecumenistilor; cum trebuie procedat in asemenea cazuri – e bine sa mergi sa sustii cauzele nobile chiar cand sunt organizate de eretici? Avem exemplu legionarilor Mota si Marin care au mers in Spania sa apere Crestinismul – desi unii ar putea interpreta ca ceea ce au facut ei e ecumenism (desi nu pe papa l-au aparat, nici ereziile occidentalilor). Pe de alta parte, Parintele Nicolae Staindhardt zicea ca nici cand diavolul zice ca Dumnezeu exista sa nu-ti pui parafa alaturi de el.
    Dar pana la urma sunt niste cauze unde nu poti lupta singur, nici face mofturi privitor la cei ce li se opun – iar lupta impotriva homosexualilor, a celor ce fac avort si a altor mizerii umane e una dintre acestea. As avea mustrari de constiinta si daca stau si nu fac nimic.

  5. “Unde sunt cei care nu mai sunt?” de Nichifor Crainic

    Întrebat-am vântul, călătorul
    Bidiviul care mână norul
    Spre albastre margini de pământ;
    Unde sunt cei care nu mai sunt ?
    Unde sunt cei care nu mai sunt?

    Zis-a vântul: Aripile lor
    Nevăzute mă răpesc în zbor.

    Întrebat-am luminata ciocârlie,
    Candela ce suie-n tărie
    Undelemnul cântecului sfânt:
    Unde sunt cei care nu mai sunt?
    Unde sunt cei care nu mai sunt?

    Zis-a ciocârlia: S-au ascuns
    În lumina celui nepătruns.

    Întrebat-am bufniţa cu ochiul sferic,
    Oarba care vede-n întuneric
    Tainele nespuse de cuvânt:
    Unde sunt cei care nu mai sunt ?
    Unde sunt cei care nu mai sunt?

    Zis-a bufniţa: Când va cădea
    Marele-ntuneric, veţi vedea.

  6. Si mie mi-e dor de EI….
    Youtube are si cvea bun(?) il ascult in bucla pe Mitropolitul Anania, Parintele Iustin Parvu, Parintele Gheorghe Calciu….Mugur Vasiliu….
    Recent, din totala intamplare am descoperit o conferinta tinuta la Iasi de un Parintele Sihastru din Moldova, pt mine este o revelatie, sufletului meu il intelege
    https://youtu.be/GEzRpjKp1Ws
    Este si o continuare, partea a 2a cu intrebari si raspunsuri… La multe raspunsuri parca mi-a raspuns…
    Si mai este si Episcopul Longhin!
    Se mai milueste bunul Dumnezeu de noi!
    Doamne ajuta!

  7. Iar pt intelectuali, eu cred ca Virgiliu Gheorghe (cica tine o conferinta la Bucuresti zilele astea!) ne ajuta mult!
    Mai este (era?) Ioan Vladuca i-am ascultat multe dintre conferinte pe Youtube, pacat ca nu mai apare pe nicaeri!!!!!! Sper ca e bine!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button