X

Ministrul Sănătății declară că legea VACCINĂRII obligatorii a rămas la stadiul de inițiativă. Un fost consilier guvernamental avertizează că va fi înclusă în Codul Sănătății

Într-un interviu mai amplu pentru evz.ro, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declară că a alcătuit un colectiv pentru a fi elaborate legile Sănătății, a găsit și posibilitatea accesării unor fonduri pentru această activitate, o sumă considerabilă, 650.000 de euro. De mai bine de doi ani se vorbește de diverse legi în domeniu, câteva proiecte fiind prezentate drept succese ale diverșilor demnitari, dar mai toate s-au blocat prin Legislativ sau au rămas la nivelul de inițiative. Pintea vorbește despre modificări ale acestor proiecte, unele fiind ale guvernelor sau grupurilor PSD-ALDE, cum ar fi legile transplantului sau vaccinării. Spre finalul interviului se arată entuziasmată de susținerea din partea Organizației Mondiale a Sănătății pentru implementarea obligativității vaccinării în România:

Eu sunt foarte mândră pentru că doamna Zsuzsanna Jakab, care este directorul regional al OMS, va veni la sfârșitul lunii mai în România să ne ajute să promovăm, să demarăm campania de vaccinare cu adevărat.

Un avocat celebru, Gheorghe Piperea, fost consilier guvernamental al lui Tudose atrage atenția, pe pagina sa de socializare, că deși legea vaccinării va fi retrasă din Parlament, urmează a fi „servită” la pachet în Codul Sănătății:

Legea vaccinarii va fi refacuta si introdusa in viitorul Cod al sanatatii. La invitatia unor parlamentari, voi fi prezent maine la o intalnire la Ministerul Sanatatii, pentru a prezenta opinia mea referitoare la compatibilitatea cu Constitutia si cu Conventia de la Oviedo a obligativitatii vaccinarii. De asemenea, imi voi expune opinia cu privire la calitatea de consumator a asiguratului si a pacientului in relatia cu autoritatile si cu agentii economici privati si, implicit, cu privire la dreptul inalienabil al pacientilor la informare si la avertizare asupra riscurilor (ne)vaccinarii.
In conditiile in care navigam (de regula, in deriva) pe un ocean de informatie, nu ne mai putem permite sa ne bazam pe cele spuse de 2-3 specialisti eterni din Ministerul Economiei si pe propaganda platita de BigPharma. Trebuie sa fim informati si avertizati de medicii care ne administreaza vaccinul si de autoritatile care sustin campaniile de vaccinare.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Populatia trebuie sa fie informata iar vaccinarea sa se faca cu acordul pacientilor,al parintilor in cazul copiilor.VACCINAREA NU TREBUIE SA FIE OBLIGATORIE,PENTRU CA SUNTEM OAMENI,FIINTE RATIONALE SI NU COBAI.

  2. La cat de disperati sunt sa bage obligatoriu aluminiu si mercur in sangele nostru ar trebui sa ne puna serios pe ganduri, aici nu e vb ca se dau tunuri si se fura bani sau se dau legi sa scape de puscarie e infinit mai grav si un motiv extrem de serios de protest care sa termine definit cu legea nazista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!