În contextul întâlnirii delegației CEC cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, episcopul anglican Christopher Hill și-a exprimat dorința de a vedea noua Catedrală Națională din România atunci când se va finaliza construcția ei.
„Mă bucur să fiu aici, la Patriarhie, și sper că voi vedea noua Catedrală Națională care se construiește. Este a treia oară când sunt în România. Prima dată am venit în condiții care erau foarte dificile, acum multă vreme, însă mă bucur să fiu din nou alături de dumneavoastră și vă mulțumesc”, a declarat joi pentru Radio Trinitas Președintele CEC.
Episcopul Christopher Hill, Președintele Conferinței Bisericilor Europene, a apreciat colaborarea Bisericii noastre cu instituția pe care o conduce precum și discuțiile purtate cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel:
„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a abordat multe dintre problemele cu care se confruntă Europa, probleme care ne preocupă și pe noi, mai ales pentru că vom avea o Adunare Generală care va aborda această tematică la Novi Sad”, a precizat Christopher Hill în data de 15 martie 2018.
„Există o agendă comună, pe de o parte a Bisericii Ortodoxe Române, iar pe de altă parte a CEC, care trebuie să dea o mărturie comună într-o Europă fragmentată și parțial secularizată”, a adăugat Președintele CEC.
Un alt subiect abordat în discuțiile bilaterale a fost acela al crizei de identitate în Europa:
„Preafericitul Părinte Patriarh a vorbit de asemenea și despre problema lipsei identității, oferind exemplul satelor tradiționale în care comunitățile erau mult mai închegate, în vreme ce în perioada modernă avem o problemă legată de identitatea noastră în satul global. La aceasta se adaugă o criză a identității în general a Europei, în foarte multe orașe ale ei”.
Citiți vă rog și:
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
ESTE NORMAL CA LA UN ASEMENEA URIAȘ ȘI UNIC EVENIMENT GLOBAL SĂ PARTICIPE REPREZENTANȚII TUTUROR BISERICILOR CREȘTINE DIN LUME. Dumnezeu nu face diferențieri între ortodocși, catolici și protestanți ! Terminați cu interdicțiile absorde ascunse sub masca interdicției ecumenismului !
@Christian-Petru : uite că de Paști se face o diferențiere – Sfânta Lumină nu prea se pogoară la eretici ! ☺
Mai omule vinoti în fire, aia sunt rătăciți, Dumnezeu a lăsat o singura cale de mântuire ci nu mai multe
Aia nu sunt crestini, sunt niste mascarici care slujesc diavolului! Altfel nu ar fi de acord cu homosexualitatea sau ideologia transgender prin care barbatii se pot identifica ca femei si invers! Church of England este o institutie decazuta ce ofenseaza pe Dumnezeu sfidand Sfanta Scruptura de dragul alinierii la corectitudinea politica! In alte cuvinte.sunt niste spurcati!
„Urias si unic eveniment global”…. .. stie Ch. Petru ceva ce noi nu stim ca ni se pregateste?
@Christian-Petru
Dute de te cauta ca boleste sufletul tau .
Mantuire
Care Biserici, d. Christian Petru? Mantuitorul a intemeiat o singura Biserica, una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca. Celelalte sunt nascociri omenesti, adica secte si stim bine cine sta la originea lor. Expresia ,,biserici Crestine” e pleonastica. Nu mai folositi asemenea agramatisme. Diferentiere intre… nu o face Dumnezeu, intr-adevar. O fac ei insisi. Cat priveste interdictia, nu exista niciuna. Pot sa aduca la Bucuresti animisti, vrajitori voodoo, pigmei, eschimosi, martori ai lui Iehova si ce-or mai vrea ei, ca nimeni nu-i opreste.
Biserica Ortodoxa Romana a recunoscut validitatea hirotoniilor anglicane in 8 iunie 1935, sub patriarhul Miron Cristea.
Episcopul Justin Welby , noul Arhiepiscop de Canterbury ,a votat in 2012,hirotonisirea femeilor ca episcopi si a sustinut „casatoriile homesexuale”,declarand”Este foarte just ca statul să definească drepturile şi statutul oamenilor care coabitează în diverse forme de relaţii, inclusiv parteneriate civile. Nu trebuie să avem nimic de-a face cu nicio formă de homofobie în cadrul Bisericii noastre.”
In 2013 Biserica Anglicană își cere scuze,in mod oficial, pentru contestarea teoriei lui Charles Darwin,declarand:”“Charles Darwin, la 200 de ani de la ziua ta de naștere, Biserica Anglicană își cere scuze pentru că nu te-a înțeles și, greșind în prima reacție, a încurajat și pe alții să nu te înțeleagă. Încercăm să aplicăm virtuțile “credinței care cere înțelegere” și sperăm ca aceasta să îndrepte, în parte, lucrurile greșite.”, se arată în comunicatul Bisericii Anglicane.
Sinodul General al Bisericii Anglicane a votat în favoarea hirotonisirii femeilor ca episcopi, o reformă istorică în cadrul unei Biserici profund divizate de decenii în legătură cu acest subiect, relatează AFP şi Reuters.(2014)
“Biserica” Anglicana va renunta la LEPADARILE DE DIAVOL din Taina BOTEZULUI.Noile texte contin formulari prin care nasii si parintii sunt intrebati daca “resping raul si toate formele sale si toate fagaduintele sale goale”, fara vreo mentiune explicita a diavolului si pacatului.Botezul anglicanilor nu este valid, fiind un botez al unei credinte eretice, insa tendinta ajustarii slujbelor din considerente “culturale” este reprezentativa pentru secularizare in general si pentru anumite curente modernizatoare .
Acestia sunt unii din partenerii de dialog si „taifasuri teologice”,ai sinodalilior BOR,si se cuvine nu-i asa sa fie invitati,la evenimentul mentionat in articol.Inaltul cler al BOR,lucreaza fara odihna la implementarea duhului antihristic in tot ceea ce face.