X

Putin recomandă Marii Britanii să NU amenințe o „putere nucleară” precum Rusia

Administratia Vladimir Putin a atentionat, marti seara, Marea Britanie, transmitandu-i recomandarea de a nu ameninta o „putere nucleara” precum Rusia, in contextul crizei generate de atacul care l-a vizat pe un fost agent secret rus.

Referindu-se la criza bilaterala cu Marea Britanie, Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, a transmis:

„Nimeni au ar trebui sa ameninte o putere nucleara”.

La randul sau, Ambasada Rusiei din Marea Britanie a atras atentia ca „orice amenintare cu masuri punitive impotriva Rusiei va fi urmata de o riposta”. „Partea britanica trebuie sa fie constienta de acest lucru”, a subliniat reprezentanta diplomatica.

„Ambasada a transmis marti Ministerului britanic de Externe o nota in care a reiterat ca Rusia nu este implicata in incidentul din Salisbury; de asemenea, a fost reiterata disponibilitatea pentru o investigatie comuna”, precizeaza misiunea diplomatica.

Declaratiile vin in contextul in care, luni seara, Theresa May a afirmat ca ambasadorul rus la Londra a fost convocat pentru a da explicatii daca otravirea a fost „o actiune directa a Rusiei” si i-a dat ultimatum sa raspunda acuzatiilor pana la sfarsitul zilei de marti.

Amintim ca, Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani, si fiica sa Iulia, in varsta de 33 de ani, au fost gasiti inconstienti pe 4 martie pe o banca, la Salisbury, in sudul Angliei.

Cei doi au fost otraviti cu un agent neurotoxic, o substanta chimica ce actioneaza asupra sistemului nervos si care poate duce chiar la deces.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. PUTERE NUCLEARĂ ..DECLARATĂ precum RUSIA , dar să nu uiti ” bolnavule psihic” Putin, că mai sunt puteri militare cu arme mult mai sofisticate decât ale tale ! Toate ţările UE sunt ţări cu putere nucleară..inclusiv..Bulgaria sau Slovacia !

  2. păi și cine bagă mâna în soba fierbinte că nu a fost mâna MI5 , FBI, CIA , MOSAD , etc , doar pentru a da vina pe ruși și să zbiere în presa mare cât de răi sunt aceștia .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!