X

SUFLETUL pentru BANI: Angajații pot săvârși ritualuri voodoo pe o păpușă cu chipul șefului, dacă prin asta le va fi “îmbunătăţită starea de spirit”

de null

Se pare că angajaţii care se răzbună pe o păpuşă voodoo cu chipul şefului au o stare mai pozitivă de spirit

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Există mai multe moduri prin care şefii pot îmbunătăţi starea de spririt a angajaţilor, însă dacă chiar îşi doresc să ofere echipei un flux de energie puternică există o soluţie destul de ciudată pe care ar putea să o ia în considerare.

Se pare că deţinerea unei păpuşi voodoo a şefului la birou este o modalitate prin care poate fi îmbunătăţită starea de spirit a angajaţilor. Conform Science Alert, psihologul Lindie Hanyu Liang, din cadrul Universităţii din Wilfried Laurier (Canada), a descoperit că această modalitate funcţionează sub forma unor ”represalii simbolice” împotriva şefilor.

 ”Deşi pare ciudat, da am găsit un act simbolic, simplu şi inofensiv prin care oamenii pot să simtă că şi-au recăpătat simţul dreptăţii,” a declarat Liang.

Pentru a testa ipoteza, Liang şi echipa sa au recrutat aproximativ 400 de participanţi pentru a verifica dacă actul de represaliu simbolic poate ajuta la recăpătarea dreptăţii emoţionale. După povestirea întâmplărilor de la muncă, aceştia au fost rugaţi să-şi verse frustările pe o păpuşă voodoo care îl reprezenta pe supervizorul lor. La îndemână au avut diferite ustensile pentu a se răzbuna cum doresc.

După sesiunile cu păpuşa voodoo, participanţii au declarat că senzaţia de nedreptate s-a redus în comparaţie cu participanţii care nu s-au eliberat în acelaşi mod.

“Probabil că nu este neapărat vorba despre o păpuşă voodoo, şi aruncatul cu săgeţi într-o imagine cu şeful tău te poate ajuta,” a declarat Liang.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button