X

Pe asta n-o credem: MUGUR ISARESCU va fi DEMIS?

de null
Foto: https://www.sfin.ro/recomandari/guvernatorul-mugur-isarescu-are-venituri-lunare-de-40-000-euro/

Economistul Lucian Isar, cunoscut ca un adversar al guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), continuă războiul cu Mugur Isărescu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lucian Isar vorbeşte despre scrisoarea pe care Legislativul i-a trimis-o guvernatorului cu privire la inflaţie şi susţine că Isărescu urmează să fie demis, exact ca fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, după ce va fi anchetat de o comisie parlamentară.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Economistul susţine că guvernatorul Băncii Centrale “s-a dovedit slugarnic cu politicienii și a suprastimulat economia provocând deficite”, acţionând împotriva “singurului obiectiv de performanță din statutul BNR – stabilitatea prețurilor”.

Recent, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i-a transmis o scrisoare lui Mugur Isărescu în care solicită explicaţii cu privire la creşterea inflaţiei şi a majorării dobânzilor la credite.

“Re-numirea si demiterea lui Manole Isarescu, ambele bazate pe greseli de politica monetara

Isarescu, ce apare in dosarul CNSAS desconspirat in presa a fi semnat note informative drept Manole, este pensionar din iunie 2014 cand a si inceput sa incaseze cei peste 100 mii Euro prima de incasare (Curtea de Conturi a Romaniei condusa de Vacaroiu nu stia daca sa ii impute sau nu ca doar este pensionar).

Isarescu pentru a fi re-numit in functia de Guvernator BNR de catre majoritatea parlamentara (PSD) de la acea vreme a facut o serie de greseli de politica monetara si de credit in favoarea guvernantilor.

Pe scurt desi scriiturile angajatilor BNR afirmau explicit ca economia creste peste potential si exista presiuni inflationiste Isarescu a accentuat politica prociclica a BNR scazand si mai mult dobanzile si relaxand suplimentar creditarea.

Isarescu pentru a isi pastra sinecura desi pensionar, a actionat impotriva singurului obiectiv de performanta din statul BNR, stabilitatea preturilor.

In prezent pentru ca s-a dovedit slugarnic cu politicienii si a suprastimulat economia provocand deficite va fi demis. Poltica monetara si de credit prociclica se vede in cresterea economica excesiva bazata pe consum si in deficitul de cont curent (importuri mari pentru a satisface consumul).

Trajectoria este previzibila si asta este motivul pentru care este Isarescu timorat de scrisoarea de explicatii trimisa de Parlament.

Raspunsul corect economic il va trimite pe Isarescu in fata unei comisiii parlamentare si desigur ca in cazul lui Negritoiu de la ASF va fi demis.

Nu stim daca scrisoarea a intrebat si de aur. Poate intreaba noua conducere a Curtii de Conturi.”, scrie Lucian Isar pe Facebook.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Mugur Isarescu e membru in COMISIA TRILATERALA si preşedinte al Asociaţiei Române a Clubului de la Roma:

MUGUR ISARESCU, un greu in Romania, o marioneta de rang inalt a ELITELOR …

Nu credem deci ca va putea vreodata fi demis pe motiv ca asa vrea Dragnea sau opozitia sau intregul Parlament. Si cu atat mai putin nu credem ca a fost slugarnic cu … politicienii. Pana n-o vor dori si stapanii cei foarte mari sa fie demis, asa ceva nu se va petrece.

Pana atunci, sa nu uitam ca exista un Comitet Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială:

MUGUR ISARESCU va conduce Guvernul printr-un Comitet. Comitetul nu poate fi controlat de nimeni. Cine il conduce pe Mugur Isarescu?

Si ca:

Sefii BNR au imunitate penala totala si neconditionata. Nu dau raportul nimanui si nu primesc ordine de la nimeni din tara. Si totusi au si ei stapani si nu sunt prietenii Romaniei …

Cititi va rugam si:

Audio: GIGI BECALI despre cum MUGUR ISARESCU (“omul ciumei rosii si al masoneriei”) nu i-a permis sa faca o banca

Marioneta Mugur Isărescu e într-adevăr „Manole” – turnătorul Securității? Acesta refuză să comenteze: „Să răspundă instituțiile care sunt abilitate.”

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Acest individ trebuie judecat pt surminarea intereselor romanesti in favoarea strainilor. Moneda noastra devalorizata din interese de a destabiliza. Mai trebuie sa i se dea o pensie modesta ca nu a facut performante in functia pe care a avuto pt interesele Romaniei.

  2. De abia dupa 27 de ani s-a descoperit ca a facut greseli? Si-a incheiat misiunea de aducere in sapa de lemn a Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button