X

Senatul a aprobat REDEFINIREA noţiunii de „terorism”. CSAT poate declara o situaţie de CRIZĂ TERORISTĂ

Senatul a adoptat luni, 5 martie, propunerea de modificare şi completare a legii privind prevenirea şi combaterea terorismului, asumată de parlamentari, actuali sau foşti membri ai Comisiei SRI.

Actul normativ actualizează conceptul de terorism şi completează prevederile referitoare la acest domeniu. Documentul prevede ca, în cazul iminenţei sau producerii unui act terorist pe teritoriul ţării, CSAT să poată emite o hotărâre de declarare a situaţiei de criză teroristă.

Textul mai stabileşte incriminarea în mod expres a participării într-un grup în scopul comiterii de acte teroriste, a pregătirii, deplasărilor şi finanţării în scopuri teroriste.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Categorii
Anti-terorism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!