X

NIKOLA TESLA – sustinator al EUGENIEI …

de null
ku-xlarge
Foto: Despite his own mental illness, Nikola Tesla advocated eugenics for the year 2100

Iata ce putem citi in articolul Eugenia: Nikola Tesla propunea purificarea rasei umane in urma cu aproape 100 de ani:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Inventatorul şi fizicianul Nikola Tesla este considerat unul dintre cei mai importanți oameni de știință ai omenirii. Fizicianul de origine sârbă și-a pus amprenta pe foarte multe invenţii din domenii conexe precum inginerie, robotică, electricitate, fizică nucleară, dar și informatică. Principiile expuse de Tesla s-au dovedit a fi o bază reală și importantă pentru ca progresul tehnologic să atingă noi culmi.

Pe lângă invențiile clasice recunoscute de întreaga societate, Tesla a mai fost si un mare vizionar. Pe lângă teoriile mai puţin ortodoxe despre ONZ-uri, ocultism sau paranormal, a mai existat și o propunere incredibilă din partea omului de știință pentru ca omenirea să se îndrepte spre culmile mărețe ale cunoașterii și adevărului absolut. Este vorba despre eugenie, o teorie și o practică care încearcă să amelioreze populațiile umane prin măsuri genetice ca de pildă sterilizarea persoanelor mai puțin apte din cadrul populației, interzicerea procreării anumitor persoane, alegerea părinților, uciderea copiilor născuți cu handicapuri.

Pentru prima dată, în 1930, Tesla susținea că rasa umană are nevoie să fie purificată pentru că altfel progresul nu este posibil. Astfel, se pot elimina cele mai multe dintre bolile genetice și doar oamenii cei mai puternici și cei mai inteligenți vor avea posibilitatea la viață. De asemenea, conform eugeniei omenirea are nevoie ca un control absolut să existe atunci când vine vorba despre procreație. În opinia omului de știință, doar cei care trec anumite teste pot avea moștenitori.

Eugenia s-a născut odată cu teoria evoluționistă a lui Darwin, iar Tesla a fost impresionat de această idee încât a elaborat mai multe lucrări despre implementarea ei în viața cotidiană. Purificarea rasei umane trebuia făcută în urma unor pași bine stabiliți, astfel încât până în 2100 să devină o realitate, cel puțin așa credea Tesla.

Chiar dacă la prima vedere eugenia pare o teorie de-a dreptul șocantă să nu uităm că și natura a instrumentat o astfel de măsură atunci când vine vorba despre evoluția speciilor. În acest fel, chiar dacă ne place sau nu, doar indivizii cei mai puternici supraviețuiesc, iar ceilalți sunt supuși morții și astfel specia respectivă se păstrează cât de poate de curată și sănătoasă. Probabil că aceasta a fost principala motivație pentru care fascismul, în frunte cu Hitler, a adoptat această măsura ca una care urma să fie adoptată indiscutabil după câștigarea celui De-al Doilea Război Mondial.

Imediat după ce fascismul a fost eradicat, eugenia a devenit un subiect tabu și respins de cele mai multe ori. Oare eugenia poate ajuta evoluţia omenirii cu adevărat sau este doar un mit?

 

Iata si ce scrie in articolul Nikola Tesla, între canonizare şi teoria purificării rasei umane prin eugenie:

 

Inventatorul şi fizicianul Nikola Tesla este considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai sfârşitului de secol 19 şi începutului de secol 20, ale cărui invenţii au determinat Revoluţia Industrială. Tesla este atât de apreciat şi respectat încât sârbii au solicitat Bisericii Ortodoxe canonizarea lui. Însă istoria lui Tesla nu este chiar atât de sfântă.

Amprenta lui Tesla poate fi observată în civilizaţia modernă oriunde este folosită electricitatea. Pe lângă descoperirile sale despre electromagnetism şi inginerie, Tesla este considerat un pionier în domeniile roboticii, balisticii, informaticii, fizicii nucleare şi fizicii teoretice. Admiraţia faţă de persoana şi de munca sa i-a determinat pe sârbii ortodocşi să solicite, printr-o petiţie, canonizarea literală a lui Nikola Tesla. Deocamdată Biserica Ortodoxă sârbă nu a răspuns acestei petiţii.

Invenţiile sale şi munca teoretică, între care se numără punerea bazelor cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, au avut o influenţă decisivă asupra debutului Revoluţiei Industriale. Revoluţia începută în Anglia este procesul complex de trecere de la producţia manuală la producţia cu ajutorul maşinilor-unelte, de la stadiul manufacturier la stadiul marii producţii mecanizate, la fabrică, proces care a revoluţionat întreaga bază a societăţii burgheze.

Tesla considera cercetarea diferitelor întrebări ridicate de către ştiinţă drept cea mai nobilă metodă de îmbunătăţire a condiţiei umane, cu ajutorul principiilor ştiinţei şi progresului industrial şi una care să fie compatibilă cu natura.

Totuşi, o parte din munca să a fost utilizată într-un mod mai puţin ortodox şi într-un mod controversat, pentru a susţine pseudo teorii ştiinţifice, teorii despre OZN-uri şi ocultism-ul New Age.

Însă nimic nu este mai şocant decât ideile şi premoniţiile sale răscolitoare cu privire la viitor: Tesla era susţinătorul ideii că rasa umană trebuie purificată prin eugenie, teorie care preconizează ameliorarea populaţiilor umane prin măsuri genetice (alegerea părinţilor, sterilizarea, interzicerea procreării etc.), folosită cel mai ades în istorie de rasişti şi fascişti.

În anul 1930, Tesla şi-a exprimat credinţa că sterilizarea forţată a criminalilor şi a bolnavilor mentali – ce a avut loc în unele ţări europene şi a luat o mare amploare în Germania nazistă – nu fusese implementată la nivelul la care ar fi trebuit. Atunci, Tesla a declarat că, până în anul 2100, eugenia ar trebui „instaurată universal” ca un „sistem eficient pentru a elimina categoriile sociale indezirabile”.

De asemenea, Tesla se arăta nemulţumit de măsurile guvernamentale cu privire la purificarea rasei umane. Procedând astfel, societatea îi păstrează în viaţă pe cei slabi şi încurajează înmulţirea celor neadecvanţi. „Câteva ţări europene şi unele state americane îi sterilizează pe criminali şi pe bolnavii mentali. Totuşi, aceste măsuri nu sunt suficiente. Ar trebui ca indivizii slabi să fie împiedicaţi să se căsătorească şi să procreeze”, declara el în revista Liberty din 1935.

Ideea din spatele eugeniei a devenit foarte puţin populară după cel de-Al Doilea Război Mondial, din motive evidente. Cu siguranţă, Tesla nu a înţeles atrocităţile ce au derivat dintr-o asemenea perspectivă asupra lumii. Însă ideile sale erau clare: lumea trebuia să scape de aşa numiţii indivizi indezirabili. Paradoxal, noţiunea pare ciudată, în condiţiile în care Tesla a suferit de o boală mentală care l-ar fi considerat indezirabil într-o societate ca cea pe care a promovat-o.

 

Autorul primului articol pare usor entuziasmat de ideea cu eugenia …

Autorul celui de al doilea articol ne spune ca „invenţiile sale şi munca teoretică […] au avut o influenţă decisivă asupra debutului Revoluţiei Industriale”. De fapt, revolutia industriala deja incepuse cand Nikola Tesla (1856 – 1943) se nastea.

Si mai scrie „in anul 1930, Tesla şi-a exprimat credinţa că sterilizarea forţată a criminalilor şi a bolnavilor mentali – ce a avut loc în unele ţări europene şi a luat o mare amploare în Germania nazistă – nu fusese implementată la nivelul la care ar fi trebuit”. De fapt national socialistii au venit la putere in Germania in 1933:

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

Ambii autori gresesc: dupa cel de al doilea razboi mondial nu s-a renuntat in fapt la eugenie, ci doar la folosirea acestui termen.

ANALIZA – Mesajul de pe GEORGIA GUIDESTONES (Pietrele Indrumatoare din Georgia): maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta si doctrina NOII ORDINI MONDIALE

Multi considera ca initiatorii eugeniei au fost nazistii. Din nefericire, fals. Varul lui Charles Darwin, Sir Francis Galton (1822–1911) a fost “parintele“ acesteia si a avut numerosi adepti: Aldous Leonard Huxley, Charles Benedict Davenport, Clarence J Gamble, Émile Zola, Ernst Rüdin, Garrett James Hardin, George Bernard Shaw, Harry Hamilton Laughlin, Joseph Fletcher, Julian Huxley, Madison Grant, General Frederick Henry Osborn, Margaret Higgins Sanger, Ted Turner, Thomas Henry Huxley, Will Keith Kellogg.

Si mari finantatori, intre care se detaseaza prin investiile uriase ce le-au facut, familiile Rockefeller si Harriman.

Cititi va rugam mai multe in articolul:

EUGENIE: instrumentul prin care PAPUSARII doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Bine, pentru vremea aia empirismul era la moda. Problema s-a rezolvat de la sine prin evolutia medicinii stiintelor…Copii nu mai sunt cracanati (calciu si vitamina d), malformati ( ecografii in timpul sarcinii si rezolvarea neajunsurilor inca intrauterin), farmacie, inginerii genetice, accesibilitatea catre acestea prin mijloace fara deplasare, etc.

  2. Savantul Nikola Tesla era de origine istroromână, nu sârbă. Numele său adevărat era Nicolae Teslea. O mărturie în acest sens o da marele om de știință, Henry Coandă, care spunea despre el că vorbea o limba românească arhaică. Tatăl său era preot ortodox.

  3. Acesta este parintele Electrotehnicii, care s-a dezvoltat pe baza inventiilor lui care utilizau curentul alternativ, pe vremea aceea dezvoltarea stiintifica nu era lipsita de un mare ocultism, astfel ca si acesta a fost imfluentat de ceilalti, el fiind de origine ortodoxa. De altfel, ocultismul a impletit in jurul lui multe legende, care nu au fost confimate nicicum. Insa aceasta este doar o trista realitate(eugenia).

  4. O prostie pusă în spinarea lui Nicola Tesla! La ce vremuri trăim nu mă mai miră nimic. Restul este istorie pătată cu mult sânge nevinovat!

  5. Fiu de preot ortodox sarb, N. Tesla a emigrat in America pentru faima si bani.
    Sfarsitul? Incinerat.. si cenusa depusa intr-o sfera de aur pe care oputeti admira la muzeul Tesla din Belgrad.
    Biserica Ortodoxa din Serbia insista (fara succes) ca cenusa sa fie inhumata crestineste la cimitirul eroilor sarbi..
    Adica cum sa ingropi crestineste un pumn de cenusa? Judecati si dvs ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button