X

Promotorii vaccinurilor se tem de un PANOU ce îndeamnă la informare, mai mult decât anti-vacciniștii de VACCIN

Image result for nou panou anti vaccin

Într-o perioadă în care scandalul privind vaccinarea continuă, mai ales că rujeola și gripa fac ravagii în România, senatorul PSD Braşov și medicul Florin Orţan atrage atenția asupra unui panou publicitar, apărut pe DN1, în care oamenii sunt rugați să se informeze cu privire la riscurile vaccinării. Totodată afișul susține că acest lucru este o alegere.

„Pe DN 1 se face propagandă împotriva sănătății copiilor noștri. Sub pretextul informării celor care trec pe unul dintre cele mai populate șosele din România, un panou manipulator a fost amplasat în zona Timișul de Sus. Este vorba despre un alt afiș de câțiva metri pătrați în care se face reclamă morții. Nu am cum altfel să categorisesc îndemnul la informare despre vaccinuri, când se vorbește despre riscuri pe care le implică acestea. Adică oamenilor le este transmis subliminal un mesaj că, de fapt, imunizarea este periculoasă pentru sănătatea lor.

Vaccinarea a salvat zeci de milioane de vieți și reprezintă unul dintre câștigurile omenirii în domeniul sănătății, aceasta este realitatea. Să nu confundăm efectele adverse care pot apărea foarte rar în cazul administrării oricărui medicament, cu periclitarea vieții. În această perioadă, în România, vorbim încă despre vaccinuri care ne pun viețile în pericol. Cel mai probabil, așa zișii activiști anti-vaccinare ne vor comunica în curând că aparatele de fotografiat ne fură sufletele.

Cei care au permis amplasarea panoului, atentează și ei la sănătatea generației următoare. Cer autorităților să ia măsuri rapide pentru îndepărtarea afișului manipulator”, anunță senatorul și medicul Florin Orțan.

A fost gasit cel care a pus panourile “Libertatea e un DREPT / Vaccinarea e o ALEGERE” / Ministrul Sanatatii CERE SANCTIUNI deoarece panourile „reprezinta un atentat la sanatatea publica a copiilor”

De această dată însă, mesajul nu mai e atât de „diabolic”, cum l-a caracterizat chiar secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, pe cel din decembrie 2017. De la „Vaccinurile nu sunt sigure!”, „Citeşte prospectele!”, „Informează-te!” cum scria pe panourile din ianuarie, acum s-a trecut la „Vaccinurile sunt medicamente!”, „Citeşte prospectele!”, „Informează-te!”. Trimiterea e la același site anonim, www.cunoaste-riscurile.ro.

Prefectul a cerut verificări la București
Potrivit Prefecturii Brașov, ar fi vorba de două astfel de panouri. „L-am informat deja pe Raed Arafat despre aceste două panouri amplasate pe Valea Timişului. Textul lor, de această dată, nu mi se pare agresiv, te duce cu gândul la a fi foarte precaut. În funcţie de decizia sa şi de ce discuţii are, voi lua măsuri. Este în curs de verificare cine a dat autorizaţia şi dacă au luat autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat, marţi, Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov.
Conform legii, „campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie sa fie avizate de Ministerul Sănătăţii”.

Categorii
Vaccin

Articole asemănătoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!