X

S-a deschis Prima Manastire Ortodoxa in Africa de Sud

de null

Photo: Romfea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Africa de Sud s-a deschis prima mănăstire ortodoxă

Hartbeespoort, Africa de Sud, 2 februarie 2018

Preafericitul Theodor al II lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al Africii a sosit în Africa de Sud pe 19 ianuarie pentru a lua parte la celebrarea a 50 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Capul Bunei Speranțe (1968-2018). Călătoria misionară a înaltului prelat a inclus vizite în Namibia și Kenya.

Photo: Romfea

Patriarhul, însoțit de Mitropolitul Damascene al Johannesburg-ului și Pretoriei și de Episcopul Nikodimos al Nitriei, a mai vizitat și Mănăstirea Sf. Nicolae, cel Făcător de Minuni, Nektarios din Aegina și Paisie Athonitul, nou construită,  lângă Hartbeesport, la 40 de mile nord de Johannesburg, relatează AgionOros.

Photo: Romfea

La festivități a participat și Ambasadorul și Consulul General al Greciei în Africa de Sud, personalități publice și ale Bisericii și o serie de clerici și credincioși.

Photo: Romfea

Prima mănăstire din Africa de Sud a fost construită prin munca Mitropolitului Serafim al Johannesburg-ului (care conduce astăzi eparhia Zimbabwe și Angola), în deșert, cam la o oră de mers cu mașina de capitală.

Photo: Romfea

În prezent, sunt cinci călugărițe care lucrează în mănăstire. Părintele spiritual al lăcașului sfânt este Arhimandritul Apostol Apostolakis, care a întemeiat încă două schituri în Kenya și Tanzania.

Photo: Romfea

În timpul vizitei sale, patriarhul Alexandriei a numit-o pe prima maică stareță a unei mănăstiri ortodoxe sud-africane, maica Ortodoxia.

Photo: Romfea

În timpul ceremoniei, patriarhul a subliniat că “monahismul nu este un dispreț pentru lume, ci un îndemn pentru transfigurarea sa – transfigurare în Hristos și pentru mântuire.”

Photo: Romfea

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button