X

S-a deschis Prima Manastire Ortodoxa in Africa de Sud

Photo: Romfea

În Africa de Sud s-a deschis prima mănăstire ortodoxă

Hartbeespoort, Africa de Sud, 2 februarie 2018

Preafericitul Theodor al II lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al Africii a sosit în Africa de Sud pe 19 ianuarie pentru a lua parte la celebrarea a 50 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Capul Bunei Speranțe (1968-2018). Călătoria misionară a înaltului prelat a inclus vizite în Namibia și Kenya.

Photo: Romfea

Patriarhul, însoțit de Mitropolitul Damascene al Johannesburg-ului și Pretoriei și de Episcopul Nikodimos al Nitriei, a mai vizitat și Mănăstirea Sf. Nicolae, cel Făcător de Minuni, Nektarios din Aegina și Paisie Athonitul, nou construită,  lângă Hartbeesport, la 40 de mile nord de Johannesburg, relatează AgionOros.

Photo: Romfea

La festivități a participat și Ambasadorul și Consulul General al Greciei în Africa de Sud, personalități publice și ale Bisericii și o serie de clerici și credincioși.

Photo: Romfea

Prima mănăstire din Africa de Sud a fost construită prin munca Mitropolitului Serafim al Johannesburg-ului (care conduce astăzi eparhia Zimbabwe și Angola), în deșert, cam la o oră de mers cu mașina de capitală.

Photo: Romfea

În prezent, sunt cinci călugărițe care lucrează în mănăstire. Părintele spiritual al lăcașului sfânt este Arhimandritul Apostol Apostolakis, care a întemeiat încă două schituri în Kenya și Tanzania.

Photo: Romfea

În timpul vizitei sale, patriarhul Alexandriei a numit-o pe prima maică stareță a unei mănăstiri ortodoxe sud-africane, maica Ortodoxia.

Photo: Romfea

În timpul ceremoniei, patriarhul a subliniat că “monahismul nu este un dispreț pentru lume, ci un îndemn pentru transfigurarea sa – transfigurare în Hristos și pentru mântuire.”

Photo: Romfea

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!