X

Cutremurator: VALENTINA EMILIA MILUTINOVICI, sefa la PROTECTIA COPILULUI, vrea ca sistemul nordic sa fie implementat si in Romania. DETALII TERIFIANTE despre CLANUL MILUTINOVICI

de null

Cât de uşor îţi poate lua statul român copilul dacă eşti reclamat că l-ai abuzat: „În general, părinţii socotesc copiii ca fiind proprietatea lor, dar nu este aşa“

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sistemul nordic, adica asta:

E MAI RAU DECAT CREDETI. Unde ajung copiii rapiti de sistem? NORVEGIA e doar un VARF DE ICEBERG … EDIFICATOR: Senatoarea Nancy Smith Schaefer A FOST SINUCISA dupa ce si-a publicat raportul „The Corrupt Business of Child Protective Services”

Sa detaliem. Iata ce putem citi la Cât de uşor îţi poate lua statul român copilul dacă eşti reclamat că l-ai abuzat: „În general, părinţii socotesc copiii ca fiind proprietatea lor, dar nu este aşa“ de pe Adevarul:

Cazul românului din Norvegia, Marius Bodnariu, rămas fără toţi cei cinci copii după o intervenţie în forţă a autorităţilor, readuce în discuţie drepturile pe care părinţii le au asupra copiilor, mai ales atunci când vine vorba de disciplinare. Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a explicat pentru „Adevărul” cum văd autorităţile române relaţia părinţilor cu copiii.

Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, au rămas fără toţi cei cinci copii, luaţi de Serviciile Sociale norvegiene după ce copiii au spus la şcoală că se mai întâmplă să primească acasă şi corecţii fizice. Părinţii au recunoscut că i-au disciplinat pe copii aplicându-le inclusiv corecţii fizice, dar niciodată nu au abuzat copiii, „disciplinându-i în dragoste pentru că îi iubesc ca pe ochii din cap”. De altfel, nici ancheta Serviciilor Sociale nu a scos la iveală urme de abuz fizic asupra copiilor. Cu toate acestea, în baza sistemului norvegian, foarte dur în acest domeniu, copiii au fost despărţiţi de părinţi.

În contextul cazului din Norvegia, directorului general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Emilia Milutinovici, a fost rugată să explice cum este abordată problema disciplinării copiilor din România prin aplicarea unor corecţii fizice. Emilia Milutinovici a atras atenţia că abuzul nu este numai fizic. „De cele mai multe ori abuzul fizic este însoţit de cel emoţional. Sunt copii care dau telefon şi spun că au fost abuzaţi de către părinţi, pedepsiţi. Au fost certaţi. Sunt situaţii în care intervenim şi îi lăsăm în familie monitorizaţi. Limita este foarte clară. A-i respecta drepturile copilului, a-l respecta ca pe un adult nu este foarte greu. În general părinţii socotesc copiii ca fiind proprietatea lor, ori nu este aşa. Copilul este un suflet şi trebuie tratat mai mult decât un adult pentru că este o persoană mai vulnerabilă şi mai neputincioasă”, a spus şefa Protecţiei Copilului Timiş.

Emilia Milutinovici a mai declarat că ţările nordice au un sistem de asistenţă socială foarte dezvoltat, dând exemplul unor părinţi din Anglia care au fost arestaţi şi le-a fost luat copilul pentru că acesta era obez. „A-l alimenta mai mult decât trebuie pe copil se consideră un abuz. Dacă starea de sănătate a copilului este pusă în pericol, instituim măsură de protecţie. Acum doi ani am intervenit într-un caz în care erau doi copii, care la prima vedere nu păreau a avea probleme, dar erau hrăniţi doar cu pâine şi cartofi”, a mai declarat Emilia Milutinovici.

Directorul DGASPC Timiş a mai spus că, în acelaşi timp, un copil nu trebuie să ştie că are numai drepturi, ci şi obligaţii. „Eu mi-am cunoscut aceste obligaţii de mică. Admir familiile din ziua de astăzi care îşi educă copiii în spiritul credinţei pentru că pe coordonatele acestei credinţe nu poate să iasă decât un adult bun. Măsurile coercitive trebuie să aibă o limită. Copilul trebuie să ştie că are un program ordonat de viaţă. De multe ori mergem la sesizări şi ne întoarcem cum ne-am dus pentru că nu se confirmă abuzurile reclamate”, a mai spus Emilia Milutinovici, care a spus că şi-ar dori ca sistemul nordic de protecţie socială să fie implementat în România.

„Eu mi-aş dori foarte mult pentru că aşa cum spuneam ţările nordice sunt foarte avansate, dar aici trebuie aliniată legislaţia românească la legislaţia europeană. Intervenţia trebuie să fie una echilibrată, nu trebuie să fie una radicală. Niciun caz nu seamănă unul cu celălalt. Dacă vorbim de o adaptare a sistemului de asistenţă socială din ţările nordice, vorbim de un proces de durată”, a mai spus şefa DGASPC Timiş.

Dar cine e Emilia Milutinovici?

Iata ce putem citi la Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, şeful Poliţiei Recaş şi şeful Poliţiei Locale Recaş, reţinuţi de pe Mediafax din 20 ianuarie 2015:

 

Conform surselor citate, în anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

 

Dar sa vedem si detalii despre aceasta celebra familie in zona. Iata ce putem citi la Clanul Milutinovici de pe Hot News, din 11 septembrie 2004:

 

Autoritatile din Timisoara privesc neputincioase, de citiva ani buni, la scandalurile provocate de clanul Milutinovici. Falimente rasunatoare,dosare uitate prin sertare, batai, singe, demisii ale politistilor curajosi, toate acestea au, in Timisoara, fire care duc catre numele Milutinovici.
Copiii fostului secretar general al filialei locale a PSD au fost deseori asemuiti cu celebrii copii ai fostului baron al Craiovei, Constantin Raducanoiu. Ultima isprava a avut loc in aceasta saptamina, cind Marius Demmian, un fotbalist al echipei Poli Timisoara, a fost injurat si batut, aparent fara vreun motiv, de sase persoane.
Printre acestea, Ciprian Milutinovici, unul dintre fiii fostului lider al PSD Timis. Demian a mai incsat o bataie si cind a mers la politie sa reclame incidentul. Conform politistilor timisoreni, principalii suspecti pentru agresarea fotbalistului (care necesita opt zile de ingrijiri medicale) sint Ciprian Milutinovici si apropiatii lui.
Unul dintre acestia este Liviu Dascau, despre care se spune ca ar fi garda de corp a celuilalt frate, Sergiu Milutinovici. Dascau este principalul suspect in agresarea ziaristului Ino Ardelean.
Familia fostului lider al PSD Timis, Eugen Milutinovici, este extrem de cunoscuta in Timisoara, inlusiv in zonele ei penale: lume interlopa, politie, procuratura. Tatal, secretar general al PSD Timis pina in iulie a.c. a lasat in urma mai multe firme falimentate si a adunat citeva dosare penale, marea majoritate fiind musamalizate.
Singura care se ocupa serios de politica este sotia, Emilia Milutinovici, presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis. Ce-i drept, si fiii Sergiu si Ciprian sint membrii TSD Timis. Prin faptele lor, scandaluri si batai, ei par ca si-au luat ca model pe fratii Raducanoiu din Craiova.
Chiar si viitorul ginere al lui Milutinovici senior, Nenad Vuletici, are citeva dosare pe “zona” economica. La nunta Iasminei Milutinovici cu Nenad este asteptata aproape toata lumea interlopa a Timisoarei.
Caracatita de fini, nasi, fii si fiice 
Ex-secretarul general al PSD Timis, Eugen Milutinovici, a fost pina de curind unul dintre cei mai influenti oameni din judet. In jurul sau s-a format o adevarata cupola cu implicatii in lumea politica, politie, procuratura, mediul de afaceri. Milutinovici este nasul fiicei ex-presedintelui CJ Timis, Dan Ioan Sipos, si a fost mina dreapta a ex-presedintelui filialei, Dan Poenaru.
Finul lui Milutinovici este comisarul sef Gheorghe Moldovan, adjunct al IPJ Timis. In cercul sau apropiati se afla Valentin Romanu, fost procuror-general adjunct al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Timis, precum si fostul director al SRI Timis, Ion Calin, trecut in rezerva tocmai din cauza acestei relatii.
Asa se explica, se spune, faptul ca mai multe dosare penale pe numele tatalui au fost tinute ani in sir in sertare.
Totusi, exact in timpul alegerilor locale, cind PSD si-a inceput declinul, oamenii legii au inceput sa-si faca treaba, iar capul familiei a fost pus sub urmarire penala. Surse din politie sustin ca au inceput sa fie luate la purecat dosare mai vechi, musamalizate la vremea respectiva.
Scandaluri musamalizate 
La rindul lor, beizadelele Sergiu si Ciprian au fost implicate in tot felul de scandaluri, absolut toate ingropate de politisti, pe motiv ca nu au existat reclamatii. Probabil de aceea, Sergiu si Ciprian au considerat ca pot sa dea nestingheriti cu pumnul, parul si lanturile, alaturi de alte nume sonore din lumea interlopa timisoreana.
Anul trecut, la sarbatorirea majoratului lui Ciprian, in sala de receptii a Hotelului Continental, s-a declansat o bataie monstruoasa. Toaleta a fost plina de singe, iar pe jos s-au gasit mai multi dinti. In aceeasi noapte, un automobil Volkswagen a disparut din fata hotelului, fiind adus inapoi spre dimineata.
Un alt scandal mediatizat a avut loc in 17 iulie 2003, in fata unui internet-cafe de pe bd. Cetatii. Ciprian Milutinovici si prietenul sau, Liviu Dascau, au luat la bataie mai multi tineri. Printre acestia, fiul colonelului de politie Emil Husariu. Pentru stingerea conflictului au intervenit luptatorii DPIR, care au gasit in masina beizadelei bite si lanturi.
S-a musamalizat si acest caz, iar colonelul Husariu a iesit la pensie.
Alta data, Sergiu Milutinovici a batut doi oameni din orchestra restaurantului Lepa Brena, fiindca nu-i placea cum cinta.

“Vorbeau cu noi ca cu niste cirpe. Pe un coleg de la sectia II l-au scuipat si au zis ca se pisa pe el. Ne era frica sa raportam, fiindca stiam ca un coleg de-al nostru a fost dat afara din cauza lor. Tatal lor avea mare influenta in oras. Am tacut ca fraierii si asta e”, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, un ofiter din Politie.
“Treceau pe linga un agent de circulatie, opreau in fata lui si ii strigau: “Garcea, m..e!” si jap, o flegma”, ne-a declarat un alt ofiter.
Ilie Sirbu: “M-am saturat de familia asta” 
Presedintele PSD Timis, Ilie Sirbu, s-a declarat, ieri, neincrezator in capacitatea politistilor timisoreni de a rezolva cazul Damian: “Am vorbit cu Toma Zaharia sa trimita o echipa de la Bucuresti pentru nu fi musamalizat si acest caz. Daca se dovedeste ca a fost implicat fiul lui Milutinovici, evident ca va fi exclus din partid.
Nu accept acest stil mafiot de reglare de conturi, cu masini blocate in trafic si dreptate facuta cu pumnul”. In privinta tatalui, Sirbu a declarat ca i-a mai acordat un termen pentru a demonstra ca nu are probleme penale. “I-am dat termen pina saptamina viitoare sa ne aduca dovada. A avut timp suficient.
M-am saturat de familia asta si de problemele pe care ni le-a facut”, a afirmat Sirbu.
Chestorul Dorel Andras, seful IJP Timis, ne-a declarat ca va politia va fi obiectiva in acest caz. “Va garantez ca se va face dreptate si vom ancheta cazul corect”, a spus Andras.
“Bodyguardul” lui Milutinovici jr., suspectul principal in cazul Ino Ardelean 
Ofiteri din cadrul IPJ Timis afirma ca Liviu Dascau (27 de ani), principalul suspect in cazul ziaristului Ino Ardelean, este implicat si in agresarea fotbalistului Marius Demian de la Poli Timisoara. Dascau face parte din anturajul fratilor Sergiu si Ciprian Milutinovici, iar apropiati ai familiei sustin ca acesta ar fi chiar un fel de garda de corp a lui Sergiu.
“Ori de cite ori a facut ceva si noi am intervenit, a scapat, pentru simpul fapt ca era prieten cu copiii lui Milutinovici”, ne-a declarat un politist timisorean, sub protectia anonimatului.
Numele lui Liviu Dascau a fost vehiculat cu insistenta in cazul Ino Ardelean. “A fost verificat si Dacscau in acest dosar, alaturi de alte persone. Normal ca l-am anchetat din moment ce face parte din anturajul copiilor lui Eugen Milutinovici”, ne-a declarat Dorel Andras, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.
Afirmatia chestorului Andras este intarita de o sursa din politie: “I se interceptau convorbirile telefonice de catre SRI. Se stia ca e implicat in cazul “Ino Ardelean”, dar nu se stie de nu a fost arestat.
Probabil sferele de influenta”. (Lucian Ursuletu)
“Sint victime ale parintilor” 
Prof. univ. dr. Zoltan Bogathy, seful catedrei de psihologie de la Universitatea de Vest din Timisoara, spune ca odraslele potentatilor zilei, care isi dau tot mai des in petic in public, sint de fapt niste dezradacinati. Acesti tineri au impresia ca totul se poate cumpara si ca totul poate fi rezolvat de tata si de prietenii lui. (Stefan Both)
De ce se comporta atit de violent acesti baieti? 
E ca pe vremuri, cu copiii de securisti si de stabi. Functia iti da puterea. Sint victime, pentru ca parintii lor nu au avut timp de ei. Pentru a compensa aceasta lipsa de afectiune, le dau in schimb bani, le cumpara masini si le ofera orice, in afara de afectiune parinteasca.
Sint copiii oglinda parintilor? 
Sint si oglinda parintilor, si oglinda societatii. Sint asa cum au fost crescuti. Acesti copii nu au nici un merit. Fac parte din prima generatie de bogatasi. Dar sint si exceptii. Unii merg la scoala sau la facultate, lucreaza la firmele parintilor sau se ocupa de afaceri.
De ce trebuie sa se dea mari? 
Cei care se dau mari vor sa iasa in evidenta. Sa afle toata lumea ca au o masina de 30, 40 sau 80.000 de euro. Tinerii acestia sint dezradacinati. Au impresia ca pot cumpara orice cu bani de la diplome, la titluri universitare, profesori, politisti sau judecatori. Sint lipsiti de bucurii normale, naturale. Obtin totul fara munca si efort. Politia e la cheremul lor. Politia este neputincioasa.
Regulile nu sint respectate. Totul se musamalizeaza pentru ca intervin tata, partidul, banii. Copilul a vazut ca tata a aranjat orice. El crede ca legile sint facute pentru noi, nu pentru el. Stie ca nu se poate intimpla absolut nimic, ca totul se aranjeaza. Sint convins ca acest Milutinovici junior este un tip insignifiant. Traieste in umbra tatalui sau care, se stie, a fost o mare goanga.
Intre realitate si egoul sau exista o discrepanta foarte mare.
Vor sa ne lase un mesaj? 
Vor sa ne puna cu botul pe labe, sa nu avem curaj sa reactionam. Ei stiu ca lor nu li se poate intimpla absolut nimic. Problema este ca isi vor gasi toti nasii pentru ca, la un moment dat, apare intotdeauna unul mai tare. Cu banul rezolva totul. Din pacate, au dreptate. La noi functioneaza foarte bine sistemul.
Este o mare problema care, daca nu va fi rezolvata cumva, ne asteapta perioade grele, si asta pentru ca politia nu isi face datoria. Presa incearca sa faca un pic de scandal – asta e rolul presei – dar atit.
Care este rezolvarea? 
Pe viitor vom avea consecinte foarte mari. Societatea romaneasca va fi un cazan. Se vor acumula foarte multe frustrari, nedreptati, suparari, iar organele abilitate nu reactioneaza. Oamenii isi vor face dreptate singuri. Au inteles ca degeaba merg la politie sau judecatorie. Va veni o perioada cind lumea isi va face dreptate. Acesta este previzibil pe termen lung.

   

Cititi va rugam si:

NORVEGIA: Activista LESBIANA Hege Hovland Malterud este Directorul National BARNEVERNET

Acum 2 ani IONEL BRATIANU (Protectia copilului Vaslui) cerea separarea copiilor de parintii ce viziteaza manastiri. Azi e acuzat de procurori ca a ajutat doi violatori …

Ultima frontiera: TU CE VEI FACE CAND SISTEMUL ITI VA RAPI COPIII?

 

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. dragii mei parinti copiii ,cred ca este o situatie delicata sa spunem cum sa ne corectam ca parinti copiii.Daca un copil trebuie indreptat si indrumat ca un lucru nu este bun ,sa ne zica cei de la protectia copilului ei cum educa un numar de peste 10 copiii.Cum ai supravegheaza dumnealor si ce afcetiune le arata acelor copiii?
    Eu am crescut in familie si am fost adoptat ,mama ma batea deseori pentru nazbatiile mele pe bune dreptate si imi dorea sa devin o persoana integra.la scoala profesoru ne dadea la palma cu linia si asta inseamna ca ne abuza?
    Sunt mare si vad educatia din zilele noastre,ca un copil este extrem de obraznic,nu stie sa respecte un profesor si nici semenii,vorbesc tare in locuri publice nu ofera scaunu in transportu public persoanelor cu copiii in brate sau celor in varsta.Acesta este rezultatu copiilor protejati sa zicem de protectia copilului.Ingreunarea disciplinei si corectiei .Este mai ok sa ai spunem ca daca nu este cuminte nu va mai vedea telefonul mobil si nu va mai avea acces la internet ?Am vazut cum nu stiu sa relationeze intre ei ,le este mai usor sa vorbeasca prin mesaje decat direct fata in fata.Asta este un aspect tare frumos,ca nu mai sunt jocuri de societate in curtea scolii unde invatatu sa se respecte unu pe celalalt .Daca vad ceva pe strada sa intoarca capu si sa nege ca nu cunosc si nu au vazut nimic.Negarea si indiferenta sunt cuvinte care ai caracterizeaza,din pacate si consumu de droguri si ce fac cu timpu liber nu mai este treaba nimanui .Cred ca si uniforma scolara era un aspect foarte important pentru scoli ,eu am fost de cateva ori si este o atmosfera de neimaginat in scola.Cativa elevi intrati dupa ce profesoru era la catedra,unde ati fost pana acum ? s-a sunat de zece minute! raspuns NU este treaba ta ,am fost in scoala nu vezi ca aavem ghiozdanele in banca ! inchei aici ca deja ma simnt depasit de educatia din zilele noastre si de modul in care se pune problema.
    Mai bine s-ar discuta cum putem sa corectam pornirile gresite ale copiilor si ce pot face atat parintii cat si profesorii pentru educarea acestei generatii de copii fara viitor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE