X

Arhiepiscopul Sinaiului a suferit un accident la câteva zile după o mărturisire de credință care a zguduit lumea ortodoxă

Preafericirea Sa Damianos, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Autocefale și Autonome a Sinaiului, a suferit astăzi un accident cu totul suspect. Înaltul prelat a căzut de la o înălțime de 4 metri, în condiții în care, în mod normal, un astfel de accident nu s-ar putea întâmpla. Momentan se află internat la un spital din Cairo.

Gravul accident survine la câteva zile după ce arhiepiscopul Sinaiului a oferit lumii ortodoxe o mărturisire de credință, prin care sunt condamnate toate ereziile și toate formele de ecumenism, și a adresat și un îndemn românilor care luptă contra ecumenismului. Siteul ortodox grecesc Katanyxis publică informația sub titlul “Arhiepiscopul Sinaiului se află în spital după un accident și face o legătură subtilă între cele două evenimente, spunând că nu la mult după publicarea de către Arhiepiscopul Sinaiului a Mărturisirii de credință ortodoxă contra tuturor ereziilor, “diavolul a izbucnit”.

Mărturisirea arhiepiscopului Sinaiului a zguduit lumea ortodoxă, deoarece a demonstrat, încă o dată, că în lumea ortodoxă există încă episcopi ortodocși care se opun activ ecumenismului.

Arhiepiscopia Sinaiului este o Biserică Ortodoxă autonomă formată în jurul Mănăstirii Sfânta Ecaterina. Profeții vechi spun că erezia nu va putea niciodată să pătrundă în acest loc sfânt.

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

17 comentarii

 1. Offf, ce rau imi pare! Dumnezeu sa-l miluiasca si sa-i daruiasca insanatosire caci avem mare nevoie de asemenea oameni printre noi!

 2. sa mai adaug ca este cea mai veche manastire cu vietuitori (1500 ani +) si e construita de proto romani adusi de imparatul Justinian (bessi) fiind si cam singura Ortodoxa din Egipt ( restul care mai exista fiind ale ereticilor copti).

 3. Am aflat cu adanca ingrijorare si durere ,de accidentul PF.Sale Damianos al Sinaiului,un Partiarh pentru sufletul meu,caruia ii fac alaturi de toti iubitorii binecredinciosi ortodocsi metanie sfioasa si smerita.
  Domnul Atotmilostiv si Stapanul nostru,Iubitor de oameni,dupa slavita Voia Sa sa-i daruiasca vindecare grabnica,alinarea suferintelor si trimitand pe Mangaietorul cu dulcea Sa adiere sa-l vindece spre slava Sfintei Ortodoxii si bucuria noastra,a tuturor.
  Rugam pe Domnul Slavei sa asculte rugaciunea robilor Sai din intreaga Ortodoxie care in acest ceas vegheaza si cer indurare ,pentru robul Sau,Damianos,Arhiepiscopul Marturisitor al Sinaiului,caruia nu suntem vrednici sa-i sarutam dreapta sfintitoare.
  Marturisirea Sa de credinta impotriva tuturor ereziilor,este cu adevarat cea mai frumoasa si incurajatoare veste primita cu adanca bucurie de toti ortodocsii care ne-am ingradit de talharescul sinod cretan,cu ereziile lui aducatoare de boala si moarte duhovniceasca,cu pierderea celui mai scump giuvaier al omului, harul si mantuirea sa.
  Aceasta Marturisire a iubitului de Dumnezeu,Arhiepiscopul Damianos al Sinaiului,lumineaza ca un far stralucitor,aducand bucurie si nadejde celor aflati in corabia care infrunta valurile catre „acasa”,strabate cu forta si putere intunecimile,aratand celor ignoranti si rataciti in furtuna indoielilor care duc la lepadare de Hristos,drumul izbavitor „spre regăsirea de sine și înaintarea spre împlinirea scopului lor dumnezeiesc.”(dupa cuvantul teologului Gheorghios I. Mantzaridis).
  Sunt foarte grave caderile dela inaltime,mai ales la o varsta inaintata,si ceea ce este ciudat dupa cum citim in comunicat ,acest lucru era aproape imposibil.Vrajmasul din umbra ,fara indoiala a uneltit ,caci nimic nu este intamplator,mai ales atunci cand vorbim de o atat de mare personalitate a lumii ortodoxe,un mare ierarh al vremurilor noastre,a carui pozitie antiecumenista a clatinat intreaga lume ortodoxa, despre care Sfintii Parinti au prorocit:” „Fiule în acele zile cel ce îsi mântuieste sufletul sau mare se va chema în împaratia cerurilor.” (Avva Pamvo,sec.V Patericul Egiptean, pg. 209 cuv. 15)

  Sfântul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828),ne incurajeaza in aceste clipe de intristare:
  „Si chiar daca foarte putini ramân înlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si în mâinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mântuirea sufletului.” (Stupul Ortodox, 2000)

 4. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si insatosire grabnica. Dar chestia cu ortodoxia sa o lasam mai moale. Daca este asa ortodox de ce nu a rupt comuniune cu ecumenistii inca? Ca preasfintia sa este seful acolo. Dar cu Teofan Savu pseudo-mitropolitul Moldovei cum ramane ca domnul Teofan a fost facut monah si si-a facut ucenicia acolo la Sinai. Cand a venit avea numele de Teofan Sinaitul. Nu putem trage concluzia ca la asa duhovnic asa ucenic? Inseamna ca niciunul din voi nu stie ce se face la Sinai ca manastirea aceasta este cea mai ecumenista din lume ptr. ca are partasie foarte mare cu musulmanii din comunitatea invecinata.
  Asa ca mai incet cu optimismul asta asa de triumfal si cu teoria conspiratiei. A fost doar un accident banal provocat de batranete si boala. Inca odata sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga!

  1. Mai frate, dar pentru tine ce conteaza? Faptele din trecut sau cele de pe urma? Daca acum moare acest ierarh, Dumnezeu nu va tine cont mai mult de marturisirea sa decat eventualele lui caderi din trecut?
   Apoi, se pare ca nu stii nimic despre „partasia” cu musulmanii din zona, caci asa i-a inteleptit Dumnezeu pe Sfintii ce au trait in acea manastire, incat musulmanii o considera loc sfant si astfel a rezistat de-a lungul veacurilor, caci altfel crezi ca mai era vreo caramida intreaga? Apoi sa nu uitam purtarea de grija a Sfintei Ecaterina.
   Si inca o intrebare pentru tine: ti-ai dori ca si ucenicul Teofan sa faca publica o astfel de marturisire de credinta?

   1. nu exista „partasie cu musulmanii” in zona Sf Monastiri tu minti @Vasile sau nu cunosti ca Dumnezeu a randuit ca insusi bossul musulmanilor (Mohamed) a dat scris sa nu se atinga agarenii de Sfanta Monastire . scrisoarea este arhivata daca nu ma crezi fa un pelerinaj in Sinai sa o vezi in original.

   2. Ce aveti mai prieteni. Care marturisire? Nu cititi ce-am spus? Raspundeti la intrebare. Mai pomeneste sau nu ca el este seful acolo? Ce daca Teofan facea la fel se schimba ceva? Sau s-a schimbat vreodata de cand se tot intrerupe pomenirea pe ici pe colo de la Athenagoras incoace. Si dupa aia se intorc toti la papa bun si la caldurica si reiau pomenirea. Nu vedeti ca este o stratagema ca sa stati cuminti si sa nu faceti ceva care chiar sa conteze?
    Iar cu Sinaiul chiar nu stiti ca aia se roaga impreuna pe acolo cu musulmanii? Da uitasem, asta este iconomie si e voie!

    1. Bati campii cu brio! Noi asta cerem prin ingradirea de erezie: episcopul sa-si retraga semnatura de pe documentele eretice ale pseudo-sinodului din Creta.

     1. Dar restul cum o sa faca? Cum o sa stearga enciclica lui meletie din 1920, recunoasterea preotiei/tainelor anglicanilor, anularea anatemei de atenagora, teologia baptismala de la cmb, balamandul, chambesiul, seulul, canbera, asisi-ul, toate intalnirile si rugaciunile impreuna cu ereticii etc. sau cand l-a primit pe papa la Sinai si au schimbat semne masonice cum o so stearga?
      Sau astea fac parte din credinta noastra ortodoxa si nu se pun? Nu vedeti ca va imbatati cu apa rece? Ce daca se retrage semnatura de pe creta restul se prescrie. Ce smecherie e asta? Care bate campii?

 5. 42. Totusi si dintre capetenii multi au crezut in El, dar nu marturiseau din pricina fariseilor, ca sa nu fie izgoniti din sinagoga;
  43. Caci au iubit slava oamenilor mai mult decat slava lui Dumnezeu.
  44. Iar Iisus a strigat si a zis: Cel ce crede in Mine nu crede in Mine, ci in Cel ce M-a trimis pe Mine.
  45. Si cel ce Ma vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
  46. Eu, Lumina am venit in lume, ca tot cel ce crede in Mine sa nu ramana intuneric.
  47. Si daca aude cineva cuvintele Mele si nu le pazeste, nu Eu il judec; caci n-am venit ca sa judec lumea ci ca sa mantuiesc lumea.
  48. Cine Ma nesocoteste pe Mine si nu primeste cuvintele Mele are judecator ca sa-l judece: cuvantul pe care l-am spus acela il va judeca in ziua cea de apoi.
  49. Pentru ca Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatal care M-a trimis, Acesta Mi-a dat porunca ce sa spun si ce sa vorbesc.
  50. Si stiu ca porunca Lui este viata vesnica. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatal, asa vorbesc.
  [Evanghelia dupa Ioan 12;42-50]

  Nu sunt inca sufleteste pregatita ,ca PF.Damianos ,Arhiepiscopul Marturisitor al Sinaiului,sa plece fara a-si lua ramas bun de la noi,care cu lacrimi in ochi ,ii cerem Domnului ,inca putine clipe sa ne mai bucuram de Harul Sfintitor al Prea Fericirii Sale ,aducator de pace,binecuvantare si bucurie sufleteasca,venit prin spatiu,cu viteza gandului bun ,care ne incalzeste sufletele.
  Peste sufletele noastre a trecut frigul dezbinarilor si al micimilor sufletesti,imprastiat de cei pe care in fapt nu-i intereseaza deloc starea binecredinciosilor ortodocsi ingraditi si aflati in turmele atator preoti nepomenitori,nu-i intereseaza iubirea apoapelui propovaduita sus si tare in vorbe,dar nu si in fapte.
  In ultima vreme,ierarhii imbracati in piei de oaie impreuna cu slugile si crestinii nedumeriti,slabanogiti si anesteziati de duhul aducator de boala si moarte al ereziilor propovaduite pe fata in Creta,prin tacerea lor contribuie la sfărâmarea unitătii Bisericii, fara sa mai fie nevoie a interveni cu forta pentru dislocarea miscarii antiecumeniste,in vreun fel,caci raul a fost facut din interior,astfel incat ei isi pot continua drumul spre implementarea ereziilor si sfasierea totala a Camasii lui Hristos.
  Cei care au reusit sa dezbine unitatea nepomenitorilor in grupuri si grupulete nu se vor lasa pana nu vor distruge cat de mult se poate din fiecare obste,indreptand credinciosii spre schisma,spre intoarcerea la duhovnicii parasiti sau in izolare,in casele lor ,fiecare gandind ca maine va fi mai bine ,se vor limpezi apele,fara sa-si dea seama ca acel maine este ASTAZI,caci numai ASTAZI,poti face ceva ,alaturandu-te celor care sunt străjuitorii adevărului în Biserică şi purtători de grijă ai Sfintei Predanii călăuzitoare către mântuire.
  Sa vedem ,frati iubiti ortodocsi ,in accidentul Arhiepiscopului Damianos al Siriei,avertismentul pe care Mantuitorul Iisus Hristos il trimite,cu dragoste tuturor,atat celor care au intrerupt pomenirea,cat si celor care inca stau pe ganduri, nehotaratii,indiferentii,caldiceii, celor care continua sa vanda Ortodoxia si o data cu ea fiinta noastra nationala.

  1. Si la ce o sa-ti foloseasc tie ce face acum? Daca voia sa faca ceva avea timp pana acum ca e destul de in varsta si au fost atatea prilejuri: Balamondul, Otawa, Canberra, Chambesyul, vizita papei in romanica, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!