X

Liber la BLASFEMII. CEDO dă liber ca Iisus şi Fecioara Maria sa fie folosiţi în RECLAME. De Mahomed ce părere are instanţa?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis marti ca Lituania a amendat in mod nejustificat o companie care isi promovase produsele prin intermediul unor reclame in care se faceau referiri la Iisus si la Fecioara Maria. 

Curtea de la Strasbourg a decis ca autoritatile lituaniene „au pus pe primul loc protectia sentimentelor persoanelor religioase, fara a lua in calcul in mod adecvat dreptul companiei la libertatea de expresie”, potrivit publicatiei The Baltic Course.

Campania publicitara in cauza promoveaza haine create de designerul Robert Kalinkin si a fost lansata in anul 2012. In materialele publicitare apar un barbat cu parul lung si o femeie in rochie alba. Mesajele sunt:

„Iisuse, ce blugi ai!”, „Maria, ce rochie ai!”, „Maica Domnului, ce rochie ai!” si „Iisuse si Maria, ce haine purtati!”.

Inspectoratul de Stat pentru Produse Non-Alimentare din Lituania a amendat compania care beneficia de pe urma campaniei publicitare. De asemenea, mai multe instante din Lituania au decis ca anunturile incalca morala publica.

Chiar si asa, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca „reclamele nu par sa aduca jigniri gratuite si nu par profane, nu instiga la ura in baza motivelor religioase si nu ataca nicio religie intr-o maniera gratuita”.

Instanta europeana a mai apreciat ca:

„Autoritatile au considerat ca aceste reclame incalca morala publica din cauza ca au folosit simboluri religioase pentru ‘scopuri superficiale’, ca au denaturat scopul acestor simboluri si ca sunt ‘nepotrivite’.

In viziunea Curtii, asemenea afirmatii ale instantelor au fost vagi si n-au explicat de ce referirile la simboluri religioase au fost jignitoare. Singurul argument a fost ca aceste simboluri religioase au fost folosite pentru scopuri nereligioase”, se arata in motivarea instantei europene.CEDO da liber ca Iisus si Fecioara Maria sa fie folositi in reclame.

De Mahomed în scopuri publicitare ce părere are instanţa europeană?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. De ce sa ne miram, ca si cum s-ar intampla lucruri pe care nu ni le-a descoperit Dumnezeu?
  Apocalipsa 13, 5-7, despre fiara antihrist:
  ,,Si i s-a dat ei gura sa graiasca semetii si hule si i s-a dat putere sa lucreze timp de patruzeci si doua de luni. Si si-a deschis gura sa spre hule asupra lui Dumnezeu, ca sa huleasca numele Lui si cortul Lui si pe cei ce locuiesc in cer. Si i s-a dat sa faca razboi cu Sfintii si sa-i biruiasca, si i s-a dat ei stapanire peste toata semintia si poporul si limba si neamul”
  Ceea ce vedem acum, e opera inaintemergatorilor lui antihrist. Imaginati-va ce se va intampla cand blestematul antihrist isi va incepe domnia.
  Doamne, mantuieste pe cei binecredinciosi.

 2. Doamne ,indrepteaza-ne precum o mama duioasa isi indrepteaza copiii sai mici.Da fiecarui suflet sa cunoasca bucuria mantuirii Tale si pururea ajutorul Tau. Da usurare sufletelor chinuite ale poporului Tau si pe noi, pe toti,ne invata,prin Duhul Sfant, sa Te cunoastem pe Tine .

 3. Doamne ferește!
  Ăștia sunt SATANA întruchipat!!! În ce hal batjocuresc pe Bunul Dumnezeu și pe Maicuta Lui Sfânta, Iisus Hristos în blugi și tatuat, pe mana are crucea întoarsă. Și în ce ipostaza cu conotații sexuale, mama și fiu…. nici nu-și imaginează ei ce foc ii va mistui, pe veșnicie!!! fără vreo șansă de mântuire.
  Râde satana de zguduie iadul…
  dar HRISTOS BIRUIRSTE!!!
  CĂCI A LUI ESTE STĂPÂNIREA ȘI PUTERE ȘI SLAVA, ACUM ȘI PURUREA ȘI ÎN VECII VECILOR, AMIN!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE