X

CTP dă apă la moară iredentiștilor maghiari: „Ruperea Transilvaniei este doar o chestiune de timp”

Image result for ctp transilvania

Publicatia Magyar Idok citeaza o afirmatie facuta de Cristian Tudor Popescu la Pro TV, potrivit caruia cel mai mare pericol pentru integritatea României nu îl reprezintă nicidecum năzuinţele spre autonomia Ţinutului Secuiesc, ci ruperea potenţială a Transilvaniei.

Magyar Idok, citata de Rador, scrie ca CT Popescu consideră drept real riscul ca, în pofida năzuinţelor contrare de la Bucureşti, românimea din Transilvania aflată în curs de a deveni locomotiva dezvoltării economice a ţării să formuleze în viitorul apropiat intenţia ruperii.

“Dacă ne uităm pe hartă vedem că România de Sud şi Moldova înconjoară Transilvania ca un fel de seceră roşie. Ca o seceră a acelei puteri, pe care o votează din patru în patru ani masa de oameni săraci, inculţi. În schimb, în Transilvania există o pondere de oameni conştienţi care gândesc pentru viitor şi care vor pune în curând în mod serios întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparţinem de România? Atunci ne vom confrunta cu o adevărată tragedie” – a spus Popescu, potrivit sursei citate.

Subiectul este considerat în România drept unul deosebit de delicat, deoarece eventuala independenţă a Transilvaniei ar schimba fundamental şi retorica faţă de maghiarime. Şi anume: atâta timp cât exprimarea idealului transilvanist poate fi calificată doar ca o abatere de la drum a câtorva intelectuali români,   Transilvania poate fi apostrofată drept o parte de ţară periclitată de iredentismul maghiar. Însă prin amplificarea lobby-ului român nu se mai poate recurge doar la sperietura cu maghiarii.

“În cazul în care toate acestea se vor întâmpla, România va recădea în epoca iobăgiei. În tergiversarea construirii autostrăzilor mai simt şi acum spiritul erei Ceauşescu, când se încerca prin izolare legarea cu lanţuri a Transilvaniei de Bucureşti. Numai că, acum, Timişoara sau Clujul se află din toate punctele de vedere mai aproape de Budapesta sau de Viena. Or, cei de la Bucureşti nu sunt dispuşi să observe acest lucru” – a afirmat Popescu.

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Din păcate cam are dreptate individul asta chiar dacă nu l suport deloc și e doar începutul după Transilvania va veni rândul Moldovei sa se rupă de România unindu se cu rep Moldova sub protectorat rusesc Dobrogea la bulgari și Banatul la sârbi din România ar rămâne decât Bucureștiul cu Muntenia și Oltenia un fel de Kosovo ca pe modelul Serbiei

  2. Sigur, romanii din Ardeal isi doresc nespus sa se desparta de tara si apoi sa se mute toti in localitatile Ip sI Tresnea, ca este infiintat un centru de masaj cu roti de car inca de pe vremea lui Horea.

    Acest ambuscat mental minte ca un porc. Da oare guvernele votate de moldovenii cei retrograzi nu au avut mereu si mereu alaturi pe liberalii vorbitori de limba cailor? Nu au fost curvistinele cele udemereu in fruntea ministerelor? Si in plus stiu toti cei ce-si dau cu parerea cam cati Prim Ministri am avut din Transilvania? Si atunci cum sa se desparta de Bucuresti cand ei insisi si-au trimis reprezentantii la Bucuresti, sa ne conduca pe toti, mai nou in frunte cu Kalaus Labaris.

    Da ce poti sa te astepti de la un electrocutat care isi batea copchilu cu bocancii pe holurile de la Scanteia ca ii sustrasese plodu carnatul dintre feliile de paine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!