X

„Binecuvântări” de la eretici în săptămâna de rugăciune din Mitropolia Banatului. Tema întâlnirii a fost pregătită de bisericile din… Caraibe

de null

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În perioada 18-25 ianuarie, se desfăşoară la Timişoara manifestările consacrate Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină. Evenimentele sunt organizate de Bisericile creştine din întreaga lume, prin seri de rugăciune şi meditaţie creştină. Întâlnirile din acest an au ca temă textul scripturistic din Ieșire 15, 6: „Dreapta Ta, Doamne, și-a arătat tăria”.

De peste un sfert de veac, în Timișoara, oraș cunoscut prin caracterul său multietnic și multicultural, Săptămâna de rugăciune îi reunește pe toți reprezentanții bisericilor creştine din judeţul Timiş. Anul acesta, întrunirea, la care s-au raliat și reprezentanți ai comunității mozaice, a avut loc la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timi­șoara-Iosefin. Cuvântul de început a aparţinut preotului Ionel Popescu, parohul bisericii și amfitrionul întâlnirii, care a vorbit despre bunele relații intercreș­tine existente în orașul de pe Bega. Apoi fiecare reprezentant participant a prezentat câte o meditaţie pe tema propusă şi un grup coral al cultului respectiv a interpretat antifonic cântări religioase, prin care au lăudat pe Dumnezeu. În cadrul evenimentului, moderat de părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, au fost evocați marii iniţiatori ai acestei mişcări creștine din Timișoara, din rândul cărora a făcut parte și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu. La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. În încheiere, conducătorul fiecărui cult a rostit un mesaj de binecuvântare.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor a fost instituită începând cu anul 1908, când Paul Wattson a dat naştere acestei iniţiative conform căreia, în a treia săptămână a lunii ianuarie, să fie organizate seri de rugăciune comună pentru credincioșii diferitelor confesiuni. Astfel, de 110 ani, se alege în fiecare an câte o temă de meditație, iar reprezentanții confesiunilor creștine se roagă pentru pacea lumii, rostind și cuvinte de învățătură.

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Lugoj

La Lugoj, Biserica Roma­no-Catolică a găzduit anul acesta Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, la care au participat reprezentanţi ai cultelor religioase din oraş: pr. Ioan Cerbu, Protopopiatul Ortodox Român din Lugoj; Excelenţa Sa PS Alexandru Mesian, Episcopia Greco-Catolică de Lugoj; pr. Ilie Albiciuc, Protopopiatul Ortodox Ucrainean din Lugoj; Zoltan Gall, Parohia Reformată din Lugoj; Petrică Farcaş, Comunitatea Baptistă din Lugoj; Alin Tech, Comunitatea Penticostală din Lugoj; Ivan Bloch, Comunitatea Evreiască din Lugoj; pr. Mihail Titi Dumitresc, Parohia Romano-Catolică din Lugoj. Cuvântul de deschidere a aparţinut preotului Mihail Titi Dumitresc, care a salutat prezenţa reprezentanţilor cultelor religioase, a autorităţilor locale din oraş, precum şi a tuturor credincioşilor care au luat parte la eveniment. Fiecare invitat a prezentat câte o reflecţie teologică pe tema întâlnirii, care anul acesta a fost pregătită de bisericile din Caraibe, înfăţişând determinarea Domnului de a-şi îndeplini planul de mântuire şi preamărire a Numelui Său, prin formarea propriului popor, unit într-un legământ sacru cu Dumnezeu. Luările de cuvânt au fost intercalate de intonarea câtorva piese religioase de către corul şi orga bisericii-gazdă.

La finalul întâlnirii s-au formulat mesaje de felicitare adresate Excelenţei Sale PS Alexandru Mesian, cu prilejul zilei de naştere, care a coincis anul acesta cu bucuria comuniunii în rugăciune a tuturor cultelor din oraşul Lugoj.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

6 comentarii

  1. Cu greu ma abtin sa nu scriu ce-mi trece prin cap, nu vreau sa creez o rupere de biserica, dar oamenii astia… ce se intampla cu ei? Au impresia ca sunt mai buni, daca se pleaca in fata ereticilor? Eu insumi am pacatele mele, dar imi doresc din toata inima ca Dumnezeu sa nu ingaduie acest rau ecumenist sa patrunda mai mult de atat in Biserica noastra ORTODOXIA. Ortodoxia este dreptate si adevar, nu minciuna si erezie, cum se poate asa ceva?

  2. Live de la slujba ecumenista-satanica în Biserica noastră Ortodoxă…25/01/2018
    Transmitere din fata Bisericii Zlatari,unde are loc Rugaciunea pentru unitatea crestinilor[stire de ultima ora primita pe mail]
    „Unde sunt preoţii noştri cei citiţi şi curaţi cu inima? Ca muştele fug şi se îmbrâncesc în sfântul altar. Unul pentru slava, altul pentru bani, al treilea ca să-şi ascundă pornirile. Unde au învăţat să păstorească? Când au trăit în nevoinţă? S-au facut toţi neguţători de Hristos şi şarlatani.[..]De vrăjmaşul din afară nu mă tem. Am înaintea lui o armă înfricoşătoare: hotărârea de a muri pentru credinţa mea. Il voi război pe Iulian cu martiriul meu şi Biserica va birui.

    Atunci, de ce te temi, Grigorie?

    De războiul nostru. De vrăjmaşii ce-s înăuntrul Bisericii, pe care nu-i vezi. Ce par prieteni şi ortodocşi, însă sfâşie Biserica, batjocoresc şi schimbă învăţătura ei. Spre acest război n-am îndrăzneală. Mă simt neînsemnat. Unde mai pui şi patimile mele, slăbiciunile şi păcatele mele… De-astea mi-e teamă şi mă cutremur.”
    Stelianos Papadopoulos,“VULTURUL RANIT – Viata Sfantului Grigorie Teologul”, Editura Bizantina, Bucuresti, 2002

    https://www.youtube.com/watch?v=1dB5ToX2KvU&feature=youtu.be

  3. Ce caderi mari.Ti e scarba sa vezi asa ceva.Ierarhii astia ,ocupa locul unora vrednici.Cred ca multi nu sunt de acord,dar gandesc cam asa…Daca ala tace ,ala tace,eu de ce sa iau pozitie.Cum ne a invatat sa gandim Sfantul Paisie,ce duh de curaj si marturisire,dar parintele IUstin,ce aspus…E timpul sa marturisim.Cum sa L jignesti sa L vinzi,pe Domnul IISUS in felul acesta……Ce mizerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button