X

Legea fundamentala a RUGACIUNII: “a nu ne inchipui nimic”

de null

Imagini pentru monk orthodox pray

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sfantul Teofan Zavoratul, Zbornicul, vol. II:

 

Noi nu avem nevoie sa vedem pe sfinti si pe ingeri in vremea sfintelor rugaciuni, ci sa ne rugam numai prin credinta si privirea cea nevazuta a mintii, fara nici o imaginatie. Caci legea cea mai de seama a rugaciunii este “a nu ne inchipui nimic”

 

Sfantul Nil Ascetul, (Filoc,, vol. 1):

 

“Fericita este mintea aceea care a ajuns a se inchina fara de forma lui Dumnezeu”

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Vedeți ,este un subiect delicat.Chiar avem nevoie de a vedea ceva? Nu știu.. Dumnezeu știe ce este mai bine pentru mine.Sa-l rugăm pe Domnul să ne ajute in ispite.Si apropos, cine crede că nu a fost niciodată înșelat sau că nu va fi niciodată înșelat se găsește într-o mare amăgire de sine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button