X

MILIȚIA SPIRITUALĂ: Pastor anglican acuzat de „abuz spiritual” pentru sfaturile date unui adolescent, după repere morale, așa cum le pot înțelege aceste confesiuni…

Abuz sexual, abuz de putere, hărțuire la locul de muncă, ce urmează? Pesemne abuzul spiritual. Un cap de acuzare tocmai a fost înregistrat în Marea Britanie în urma unui tribunal disciplinar întocmit de către Confesiunea Anglicană.

Pastor britanic declarat vinovat în primul caz de ‘abuz spiritual’

Reverendul Timothy Davis, vicar al parohiei Abingdon a fost găsit vinovat de abuz spiritual în timp ce consilia un băiat de 15 ani. La un moment dat a încercat chiar și să-l prevină să se întâlnească cu prietena sa.

Tribunalul disciplinar a constatat că “consilierea intensă” a băiatului între 2012 și 2013 constituia un abuz deoarece acesta își depășea atribuțiile spirituale încercând să-l controleze pe băiat “prin intermediul mustrărilor, Scripturii, rugăciunilor și a profețiilor îndeplinite”.

Ceea ce a fost numit un “abuz” a ținut timp de 18 luni, în timp ce Dl. Davis locuia cu familia băiatului, ce s-a oferit să-l găzduiască din frica de a nu încălca voia Domnului.

Davis își pierdea cumpătul dacă băiatul lipsea de la serviciile sale religioase pentru că își petrecea timpul cu prietena, pe care vicarul o numea “ticăloasă” și chiar “otrăvitoare”, citând Evanghelia după Matei.

Citiți mai mult: Papa încurajează mamele să alăpteze la Capela Sixtină

Hotărârea tribunalului a menționat de asemenea atingeri nepotrivite, deoarece vicarul și băiatul jucau așa-numitul “joc al încrederii”, ce implica căderea pe spate în brațele celuilalt. Totuși nu există suspiciuni de “atingeri sexuale”, a declarat tribunalul.

Tribunalul va hotărî pedeapsa lui Davis în următoarele săptămâni, ce ar putea duce chiar și la caterisirea vicarului.

NOTĂ OrtodoxINFO

Anglicanii sunt eretici.

Dar cazul de față ne arată că Sistemul vrea cu orice preț să impună depravarea moravurilor, ba mai mult, să aplice sancțiuni severe celor care se opun curentului, pentru a manipula mai ușor masele, odată ce sunt robite de vicii.

Bineînțeles, pastorul Davis nu trebuia să o catalogheze „ticăloasă” pe acea fată, este caracteristic protestanților acest tip de morală seacă, bazată pe osândire, și nu are cum fi altfel, deoarece lor le lipsește ce e mai esențial: harul Sfântului Duh, regăsit doar în Ortodoxie…

Să ne amintim și cazul:

FURIBUND ATAC ANTI ORTODOX cu ocazia fugii de acasa a fetei de 15 ani IULIA IONESCU. Prin gasirea ei s-a incheiat povestea sau a fost doar introducerea?

Citiți vă rog și:

Reeducarea credinciosilor prin preotii lesbiene

Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!