Un proiect de lege privind normele de stingere a incendiilor îi privește direct pe toți cei care locuiesc la casă.
Toți cei care locuiesc la casă în România vor trebuie să dețină hidranți sau sisteme adecvate pentru intervenții în caz de incendiu, potrivit unui proiect legislativ inițiat de Ministerul Dezvoltării la sfârșitul lunii decembrie.
Actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.
Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observațiile prvind noile măsuri putând fi trimise în atenția Ministerului Dezvoltării Regionale în termen de 10 zile.
Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. După articolul 4 se introduc două noi articole, articolul 41 având următorul cuprins:
“Art. 41
(1) Reţelele de distribuţie a apei din unităţi administrativ-teritoriale trebuie să fie echipate cu hidranţi exteriori – subterani şi/sau supraterani, care trebuie să asigure condiţiile de debit şi presiune necesare stingerii incendiilor.
(4) Gospodăria proprie de incendiu, prevăzută la alin. (3) trebuie sa cuprindă:
a) rezerva intangibilă de apă necesară funcţionării sistemului de securitate la incendiu, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare;
b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezervă, rezervor hidrofor, cu alimentare electrică dublă – atât din reţeaua publică cât şi din grup electrogen propriu;
c) sistem de avertizare la incendiu”.
Există și sancțiunoi pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați.
“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:
a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante”.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
O sa devina practic imposibil financiar sa iti mai faci casa cu toate aprobarile si cerintele statului. Acum te costa 5000 de euro numai hartiile. Iar amenda e pe masura daca nu le ai.
Nu este nici o problema daca cei care au venit cu proiectul asta de lege dau si banii pentru hidrofor, grup electrogen propriu si celelalte. Daca imi aduc bine aminte, cine propune o lege trebuie sa identifice si resursele bugetare prin care sa se sustina aplicarea acelei legi.
Da? Deci sa nu mai faca legi pe nervii si pe resursele altora. Sa dea si banii sau sa construiasca ei ceea ce vor.
Cred ca birocratii astia se afunda in imbecilitate, cu cat ii lasi mai mult sa cloceasca, cu atat ies mai mari „dinozaurii”.
Ce sa mai inventam?E o idèe. E nevoie de bani ,n au firmele vanzari.Ii obligam pe oameni sa cumpere cat mai multe(nu sa si faca ei aparare proprie de incendiu).In felul acesta se face banul.S a aruncat pastila cu rujeola,a tabarat a doua zi multimea prin farmacii cu tot felul de probleme.
Pai, hidrantul nu trebuia sa fie pe strada, ca in tarile normale?
Romania e o tara normala?Legislativ vorbind!
Adica pompierii sa vina cu mana…goala. Daca arde casa, tu tre’ sa le tii si furtunul… poate dau o lege sa faca toata lumea Facultatea de Pompieri sau macar cursuri de prim-ajutor!
Un singur lucru e de făcut!
RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE IOANE…
DESPRE HIDRANTI LA POARTA LOCUINTELOR, -ESTE O NECESITATE SI ASTA TREBUIE SA O REZOLVE PRIMARIILE IN REST smecherialei comerciale