X

Papa Francisc consideră business-ul o îndeletnicire nobilă și se implică în programe de economie socială

de null
Papa Francis participă la audiența generală săptămânală din piața Sf. Petru din Vatican, 7 iunie 2017. Foto: Eric Vandeville/ABACAPRESS.COM

Papa Francisc are un scop ambiţios: să reformeze economia globală, astfel încât aceasta să servească şi celor mai vulnerabili. Viziunea sa despre o nouă „economie socială” este una în care nu se renunţă la nimeni şi nimeni nu este ascuns, scrie Forbes.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cardinalul Peter Turkson a fost însărcinat de către Papă să fie liderul eforturilor de a construi noua generaţie de antreprenori sociali. Cardinalul este primul consilier al Papei în materie de dezvoltarea integrală a umanităţii şi ajută la dezvoltarea noului program lansat „Laudato Si’ Challenge” – o iniţiativă care vrea să pună bazele finanţării proiectelor start-up  care au în vedere mai multe obiective la nivel mondial, printre care şi rezolvarea crizei climei.

Există deja o companie în Uganda care foloseşte deşeuri agricole pentru generare de energie electrică şi o altă companie care a transformat filtrarea apei într-un venit care salvează vieţi şi susţine nivelul de trai al ţării în dezvoltare.

„Programul „Laudato Si’ Challenge” este în curs de dezvoltare. Obiectivul acestuia este să facă faţă provocărilor la nivelul tutror categoriilor sociale. Ca şi mare realizare de până acum este grupul de antreprenori cărora noi le-am dat un impuls şi astfel au rezultat companii incredibile. Unul dintre antreprenori a creat un filtru care poate fi pus în orice sursă de apă şi o va transforma în apă potabilă”, declară cardinalul Turkson.

Papa consideră business-ul ca pe o îndeletnicire nobilă şi astfel lansează şi o provocare pentru cei care s-au distins prin business – să găsească o cale prin care să-i ajute pe cei de jos să se descurce cu problemele cu care se confruntă, mai spune cardinalul.

De asemenea, cardinalul Turkson vede în viitor continuarea parteneriatului dintre Vatican şi sectorul privat, sustenabilitatea acestuia fiind dată de valorile susţinute de Biserica Catolică combinate cu agilitatea, riscul, inovaţia şi capitalul sectorului privat.

De asemenea, este foarte importantă şi legătura dintre tehnologie şi credinţă,  această nouă abordare a Bisericii Catolice avându-şi începuturile din vremea Papei Benedict al XVI-lea, mai spune cardinalul Turkson. Credinţa vine cu valorile morale şi inspiraţia, ştiinţa vine cu tehnologia. Ambele sunt necesare pentru binele umanităţii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button