X

Liviu Dragnea: ROMÂNIA ar trebui să-și mute AMBASADA la IERUSALIM

de null

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca Romania ar trebui sa-si mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, asa cum au facut si Statele Unite ale Americii, sustinand ca toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite news.ro.

muzeul_yad_vashem_din_ierusalim_1_46705900

“Eu va spun care este punctul meu de vedere. Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios. Sunt si chestiuni practice. Toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim serios ca ambasada Romaniei in Israel sa fie mutata la Ierusalim”, a declarat Liviu Dragnea.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Amintim ca Romania s-a abtinut la votul pe rezolutia din cadrul Adunarii Generale a ONU prin care s-a condamnat decizia Administratiei Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim.

Adunarea Generala a ONU a adoptat joi – cu o larga majoritate – o rezolutie prin care condamna recunoasterea de catre Washingon a Ierusalimului drept capitala a Israelului, dupa ce Statele Unite si-au multiplicat amenintarile financiare la adresa tarilor care se opun pozitei lor, relateaza AFP.

Dintre cele 193 de tari membre ONU, 128 au votat rezolutia care condamna decizia anuntata pe 6 decembrie de catre Donald Trump cu privire la Ierusalim, contrara pozitiei traditionale americane si consensului comunitatii internationale. Nouă state au votat „împotrivă”, iar 35 de ţări s-au abţinut. Alte 21 de ţări nu au luat parte la vot.

Liviu Dragnea a facut mai multe vizite in Israel in ultimii ani. Seful PSD a fost in Israel in iulie – cand s-a intalnit cu Benjamin Netanyahu – si in martie anul acesta.
Dragnea a mers in Israel si in 2016, in an electoral. In ianuarie, timp de patru zile, a mers la invitatia liderului opozitiei din Knesset, Isaac Herzog, timp in care s-a intalnit cu lideri politici si ministri ai Cabinetului Netanyahu. Cu Dragnea a mers atunci si Gabriela Firea, vicepresedinte PSD.
De altfel, Dragnea, Firea si PSD au lucrat cu strategi israelieni in campania electorala din 2016, asa cum relata si presa israeliana la sfarsitul anului 2016.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button