X

[VIDEO] Poporul român este însetat de a avea un om al lui Dumnezeu care să-l reprezinte cu demnitate

de Apologeticum

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Români din toate generațiile au trăit momente istorice, odată cu funeraliile regelui Mihai I al României.  Astfel de momente în care unitatea neamului românesc este foarte vizibilă sunt foarte rare, mai ales în aceste timpuri în care politica, presa, până și conducerea bisericii dezbină societatea românească. Articolul de față nu-și propune să analizeze faptele regelui Mihai, lucru ce stă în atribuția istoricilor sinceri, dar vă supune atenției ceea ce probabil majoritatea ați observat în ziua de 16 decembrie 2017, ziua înmormântării regelui Mihai I.

De la copii ce fugeau pe biciclete după cortegiul funerar la bătrâni ce au și trăit momentele istorice din al doilea război mondial, sau de la studenți la simpli muncitori, toți, într-un cuget, au simțit că România are nevoie de un lider cu frică de Dumnezeu, iubitor de neam, credincios, demn, cinstit, care să ridice această țară la demnitatea de care are nevoie. Căci suntem un popor ales, născut ortodox, singurul din lume cu această binecuvântare. Avem în sânge dorința de mântuire, darul omeniei și al ospitalității. Putem oferi lumii întregi rod frumos din talanții oferiți de Dumnezeu. Avem puterea de a realiza aici, pe pământ românesc, lucruri ce ar fi de folos întregii omeniri, iar nu himere la care sunt nevoite creierele românești să-și aducă contribuția în nuș ce colț de lume.

Liderul dorit cu ardoare de români este unul care să-i ducă pe calea mântuirii, al demnității naționale și al siguranței unui trai decent pentru orice suflet din această țară. Iar acest lider poate fi ori președinte de stat, ori patriarh al Bisericii, ori un suveran sau orice altă persoană care să ne reprezinte țara și neamul ca un simbol al identității românești în fața acestui tăvălug globalizator, care nu face altceva decât să tăie legăturile neamului cu trecutul și tradițiile în care am dăinuit 2000 de ani.

I-am avut până acum câțiva ani pe Marii Duhovnici ai Ortodoxiei: Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Adrian Făgețeanu și Părintele Justin Pârvu, care alinau sufletele și sfătuiau cugetele întregului popor ortodox. Acum mai avem doar mormintele lor, unde să mergem pentru a ne plânge neputințele. Dacă le cerem ajutorul, negreșit vor sări să ne călăuzească, ca de altfel toți Sfinții Bisericii, doar că în puțina noastră credință, vrem ca și Sfântul Apostol Toma, ceva mai palpabil, vrem să ne vedem călăuzitorul aievea…

Din păcate, căci avem multe păcate prin care l-am supărat pe bunul Dumnezeu, poporul nu are acum de unde să aleagă. Președintele e de alt neam și străin de credința, cea Una – ortodoxă, patriarhul ne vinde treptat papei de la Roma, regele tocmai a fost îngropat, iar succesorii la tron nu au avut nici măcar omenia de a permite unui nepot să-și mai vadă o dată bunicul în viață. Dar cel mai tragic este faptul că puținii oameni de valoare sunt, și în „plină democrație”, izolați și blocați de a accede la conducerea țării.

Nu e nevoie de sânge albastru, căci aceeași culoare o avem toți, ci de omul ales al lui Dumnezeu, poate și uns al Său, dar la care să ne raportăm ca neam cu bucurie și demnitate în această viață trecătoare. Românii obidiți și mințiți de-atâta vreme de clasa politică, merită mai mult. Merită să stea cu fruntea sus în fața altor neamuri și cu fruntea plecată de recunoștiință față de Dumnezeu, pentru darurile și resursele cu care au fost înzestrate neamul românesc și pământurile vechii Dacii. Merită să-și aducă aminte de cele de pe urmă ale vieții și să lucreze la mântuire, iar nu să fie nevoit să asiste la târguiala cu care ne este vândută țara, de la pământul de sub picioare până la resursele din adâncuri sau la circul continuu al politicienilor. Merită să aibă un garant al păstrării Dreptei Credințe, încât să lupte până la moarte atunci când este pusă în primejdie.

Poporul român este însetat de a avea un om al lui Dumnezeu la conducerea țării și a destinului acestui neam.

Nimic fără Dumnezeu!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

40 comentarii

  1. România nu este monarhie și nu va mai avea vreodată monarhie străină de neamul și sângele nostru! Afară cu străinii și profitorii străini din țară! Doamne ajută poporul român și neamul românesc!

  2. Un lider care sa-l iubeasca pe Dumnezeu mai mult decat orice pe aceasta lume, este o caracteristica obligatorie a unui conducator pentru Romania.

    Un astfel de om, va avea capacitatea de a conduce aceasta tara onest, doar in interesul poporului.

  3. “Poporul român este însetat de a avea un om al lui Dumnezeu care să-l reprezinte cu demnitate”

    Nu cred ca asta este explicatia numarului mare de romani care au participat la funeraliile regelui Mihai.
    Mai degraba este vorba de instinctul de turma care a fost speculat din plin de mass-media in toate aceste zile.

    Iata cum ne vad strainii:

    “O știu de la Cornel Dinu: când Tony Blair a venit prima oară în România și urma să țină un discurs în Parlament, în colțul discursului său, consilierii lui i-au scris: „Atenție, popor emotiv!”.

    vezi linkul:http://blogsport.gsp.ro/cosasu/2016/09/09/la-ora-lui-daum-si-tony-blair/

    Ca este asa si nu altfel, o demonstreaza toate evenimentele care i-au facut pe romani sa iasa in numar mare din case, incepand cu asa zisa revolutie din decembrie 1989, ajungand in zilele noastre la tragedia din clubul Colectiv.
    Mai recent, cateva mii de romani au semnat o petitie pentru panouri de protectie la metrou, si asta tot in urma unei tragedii.

    Concluzia este ca romanii reactioneaza intotdeauna emotional. Trist, dar adevarat.

    1. Nu stiu cum o fi fost alte dati, dar de data asta am vazut o Romanie unita in cautarea demnitatii si nu numai atat, ci si un mesaj ortodox adresat Europei.

    2. Popor viu si cu bun simt. Poporul, nu toti indivizii, desigur.
      … nu e format din robotei, masinute, urmasi de maimuta sau auto-facuti-dumnezei.
      Reactia emotionala presupune legatura dintre inima si minte, a simti [si] cu mintea., e vorba de sentiment.
      In engleza, feeling nu inseamna sentiment – incluzand minte, ci simtire – referire doar la trup, la…. “bio-chimie” si “magnetism” cum cred unii.
      In Apus “domneste” Procust si vrajeala sugestionarii – eu pot!

    3. SAVONAROLA

      “Nu cred ca asta este explicatia numarului mare de romani care au participat la funeraliile regelui Mihai.
      Mai degraba este vorba de instinctul de turma care a fost speculat din plin de mass-media in toate aceste zile. ”

      Corect. Pentru ca un popor sa aibe un conducator al lui Dumnezeu, trebuie ca acel popor sa-l si slujeasca pe Dumnezeu, ori la noi sunt foarte multi atei (daca nu chiar majoritari), iar ditre cei ce se declara ortodocsi, majoritatea sunt doar cu numele. Unii sunt atat de inversunati impotriva ortodoxiei sau a religiei in general, incat vad biserica ca pe un dusman, parca ar spune: “Mai bine sa pierim ca neam decat sa ne intoarcem la Dumnezeu, noi uram adevarul si iubim minciuna.” In starea in care se afla poporul acum, pare ca majoritatea nici nu ar suporta un astfel de conucator religios.

      Conducatorii sunt cei pe care nii meritam. Asa popor asa conducatori. A aparea un conducator al lui Dumnezu intr-un popor fara credinta, e ca si cum ar aparea fum fara foc.

      Cum zic si sionistii in protocoalele lor:

      “Libertatea în sine ar putea fi complet nevătămătoare şi ar putea exista într-un Stat fără a aduce vreun rău bunăstării popoarelor, dacă ea s-ar sprijini pe legile credinţei în DUMNEZEU şi ale frăţiei omeneşti, străină de acea egalitate care este dezminţită chiar de legile firii, care a statornicit înfrânarea şi supunerea. Având o asemenea credinţă, poporul s-ar lăsa guvernat de către autoritatea parohiilor şi ar merge înainte, umil şi paşnic, sub conducerea păstorului său sufletesc, împăcat cu împărţirea făcută de Dumnezeu a bunurilor acestei lumi. Iată de ce trebuie să dărâmăm complet credinţa în cele divine şi trebuie să smulgem din mintea creştinilor însuşi gândul Dumnezeirii şi al Sufletului, pentru a le înlocui cu meschine calcule şi lipsuri materiale.”

      1. Păcat de tine ca nu ai emotii! Emoția presupune o inteligenta subtilă si sensibilă pe care nu o ai, căci nu ai inteles nimic!

  4. Dați cu stangu’ n dreptu’ si pasul pe loc , fără a gândi de loc !
    Iertați că -i ultima săptămână din acest Post, al Slăvirii Domnului cu Nașterea Sa pe pământ, ceea ce nu v- ați sinchisit a vă abține cât de cât !
    Aici descrieți situația actuală a românilor și dorința lor, dar nu cumva să treacă fără să zgâriați oleacă ?!
    Așa cum ai spune Doamne ce mult mi- e drag de Tine, dar nu vreau să – Ți văd Chipul prin lume !?
    Când Poporul Român se va întoarce la Credință- Curată, fără judecată, cu frică de Dumnezeu se va afla un Lider drept, din Sânul Său, să-l conducă la Limanul Libertății și să-l salveze de cel rău- Îndrumați și Luminați de Fiul Său- până atunci- plângem trecutul, judecăm și viitorul îngropăm !
    Doamne Iartă-ne,
    că nu știm ce vrem !
    Iertați- mă !
    Bunul Dumnezeu să ne Ierte și la Lumină pe toți, să ne îndrepte !
    Doamne Ajută !

  5. Emoționalul nu-i ceva greșit, ci ceva bun, indică faptul că românul are suflet bun. Regele va fi cerut de români așa cum odinioară a fost cerută unirea Transilvaniei cu România(Muntenia și Moldova). Sau așa cum merele se coc la vremea lor, așa va veni peste români și monarhia ca singura soluție pentru ieșirea la liman. Doamne ajută !

    1. Daca nu exista emoții, atunci le provoci. Doar așa reacționează românii. Așa au reacționat și la Revoluție, așa au reactionat și la mineriade, așa au reactionat și la Colectiv, așa au reactionat și la crima de la metrou, așa au reactionat și la moartea regelui Mihai. Bineînțeles, televiziunile au fost principalele instrumente de manipulare a românilor. Problema este că cei mai mulți români gândesc exact ca la televizor, devenind o turma controlabilă.

      1. As putea sa adaug si eu “asa au reactionat in legatura cu tragedia de langa parcul Tei”. Privitor la funeraliile regelui Mihai, nu mi s-a parut ca a existat vreo urma de exaltare, a fost ceva cu totul diferit.
        In plus, in primul rand, am avut o marturisire ortodoxa, in al doilea rand multi au aflat sau s-au lamurit cu privire la evenimentele istorice dinainte de 1947.
        Au fost difuzate mai multe emisiuni, unele dintre ele reluari ale unor emisiuni mai vechi in care nu am vazut nici o izbucnire politic corecta in legatura cu gen. Antonescu, si cred ca multi au inteles care e de fapt adevarul.
        Nu stiu ce au vazut altii, dar eu am vazut o Romanie unita, mareata si demna, Am avut pentru o clipa imaginea unui ideal. Pentru un interval scurt de timp, toata tara s-a oprit din alergatura fara noima de zi cu zi si s-a recules.
        Vrem, nu vrem, ne place sau nu, regele Mihai a fost conducatorul Romaniei, a fost un simbol, un om care a incercat sa-si respecte juramantul fata de tara si care merita respect fie macar si pentru aceste fapte.

        1. Daca se va scrie vreodată o istorie sinceră a poporului român, vom vedea că cei 80 de ani de monarhie au fost de fapt anii în care poporul roman a avut mai mult de pierdut decât de castigat. Adevărații eroi ai românilor sunt acum puși la index, iar mormintele lor sunt necunoscute până în ziua de azi. In schimb, trădătorii au parte de cinste și onoruri.Nicolae Iorga spunea: Cine uita, nu merita!

  6. Frate Apologeticum,

    Poporul roman ARE NEVOIE de un om al lui Dumnezeu, dar nu cred ca este insetat dupa un astfel de lider. Cel putin daca stam sa consideram ca apartinatori ai poporului pe tembelii care urlau ca “vor spitale, nu catedrale” sau pe tinerii liberi care rezista fara sa stie la ce. Gura-casca, dupa cum se vede sunt o gramada, dar acestia nu cred ca au fost insetati dupa “credinta” sau “moralitatea” regelui. Au venit doar sa vada si ei ce se petrece si sa repete ce au auzit pe la tembelizor.

    Oamenii sunt satui de ticalosii de politicieni si manipulati putin, ar vota orice le-ar prezenta mass-media ca alternativa. Ar vota impotriva nu pentru.

    Ceea ce s-a prezentat zilele acestea in toata mass-media, este un circ populist pe care masoneria si mai marii ni-l baga pe gat. Ne este prezentat un fals model. Ne este falsificata istoria (a cata oara?).

    Da, neamul nostru ARE NEVOIE de un conducator care sa lucreze voia lui Dumnezeu, si sa ridice nemul romanesc spre mantuire. Acest conducator nu a fost regele Mihai, dar daca ar fi fost, mass-media l-ar fi demonizat iar multimea de gura-casca l-ar fi scuipat (de fapt, cred ca nici nu i-ar fi fost permisa inmormantarea in tara). Eu consider ca un conducator al neamului din afara lui, nu exista, frate.

    Intrebarea (retorica, desigur) este de ce nu sunt prezentate ADEVARATELE MODELE? Sfintii inchisorilor, legionarii, eroii care intr-adevar au fost MUNTI DE CREDINTA, de MORALITATE si DEMNITATE. Cine are interesul de a umbla cu cioara vopsita si a spune ca este papagal?

    Nu stim oare cine controleaza mass-media? Nu vedem cum sar ca arsi daca scapa cumva vreo vorba despre adevaratele valori? S-a dat ceva la televizor despre comemorarea Capitanului? Cati participanti au fost acolo? Nu vezi ca iti interzic prin lege sa iti cinstesti eroii? Chiar crezi ca a fost permis un asemenea circ mediatic pentru un erou adevarat? Daca regele Mihai ar fi fost asa cum il prezinta mass-media, ar fi fost data lege prin care sa interzica mentionarea lui.

    Traim vremurile pe care le traim. Prin mila lui Dumnezeu, adevaratii romani se vor jertfi pentru credinta si neam, cum au facut-o toate generatiile anterioare. Restul de gura-casca, vor juca asa cum li se va canta, cum au facut si in trecut. In rest, paine si circ, in varianta cu mai putina paine si mai mult circ. :)

    1. Nu este deloc asa… Desi pe ecrane s-au vazut destui gura casca, au fost multi care au expus aceasta durere ce o aveau in suflet extrem de multi dintre cei ce priveau de-acasa imaginile. Toti resimtim o dezamagire fata de cine este in fruntea instituiilor din Romania, de la Parlament la Patriarhie, de la primarie pana la directorul de scoala primara.

      Cei manipulati de soros, s-au folosit doar de acest prilej pentru a-si face jocul in continuare, dar nu au simtit romaneste, cum s-a intamplat in cazul oamenilor sinceri.

      1. Eu stiu ca lumea este dezamagita de clasa politica. De acord, am si scris in comentariu.
        Sunt de acord si ca sorosistii au incercat sa acapareze orice demonstratie anti-guvernare si le-a si reusit cateodata. Nu am afirmat contrariul.

        Eu spun doar ca nu cred ca oamenii in general sunt insetati de „un om al lui Dumnezeu” care sa ii conduca. Cred ca in general, oamenii lui Dumnezeu, pe unde lucreaza sunt marginalizati. Majoritatea habauca nu are nevoie de Dumnezeu. Chiar se uita urat sau in batjocura daca aud vreun cuvant despre credinta.

        Dar, sa dea Domnul sa fie cum spui tu si neamul nostru romanesc sa fie intr-adevar insetat de credinta, de dreptate, de moralitate.

        Dupa cum vad eu societatea actuala, insa, mi-e teama ca nu este asa. Sper sa gresesc.

    1. Mai este si alttip de “masonerie” sau vrei sa spui doar “masonerie” care este binecunoscuta a fi satanista?!?
      Nu Casele Regale au infiintat Masoneria – organizatia oculta, desigur…. ca mestesugul zidarilor tot masonerie se cheama…
      “In the year 1749, the first Masonic Lodge was established.
      Ninety percent of the members of this first lodge, fourteen all told, were Jews.
      And one knows that only so-called “prominent” individuals were accepted.
      Twenty years later, the second Masonic Lodge, “King David,” was established.
      It is a fact that all of these members were Jews.”
      http://www.leurenmoret.info/currents/jesuitstemplars-origins-/slavery-then–now.html

  7. Omul lui Dumnezeu ? Dumnezeii neamurilor ?! Care om, cumva Nick – Nicolae – acel mesia salvator, mult asteptat si de khazarii jidani ?!! – Casele Regale stau la baza Masoneriei Sataniste – TREZITI-VA !!!

  8. Eu stiu ca lumea este dezamagita de clasa politica. De acord, am si scris in comentariu.
    Sunt de acord si ca sorosistii au incercat sa acapareze orice demonstratie anti-guvernare si le-a si reusit cateodata. Nu am afirmat contrariul.

    Eu spun doar ca nu cred ca oamenii in general sunt insetati de “un om al lui Dumnezeu” care sa ii conduca. Cred ca in general, oamenii lui Dumnezeu, pe unde lucreaza sunt marginalizati. Majoritatea habauca nu are nevoie de Dumnezeu. Chiar se uita urat sau in batjocura daca aud vreun cuvant despre credinta.

    Dar, sa dea Domnul sa fie cum spui tu si neamul nostru romanesc sa fie intr-adevar insetat de credinta, de dreptate, de moralitate.

    Dupa cum vad eu societatea actuala, insa, mi-e teama ca nu este asa. Sper sa gresesc.

  9. Ajunge Virgil Maxim in inchisoarea Aiud (anii 1950), si spune:
    “ne-au luat datele personale, ne-au amprentat si ne-au atribuit un numar”

    Nicolae Steinhardt este intrebat de reporter: (anii 1980)

    “- Nu aveţi nostalgia de a călători la Roma? Ce aţi privi, judeca, admira?
    – Ba da. Ce aş privi? Pieţele, fântânile, palatele, pinii, cârciumioarele din cartierele populare. N-aş judeca, n-aş admira. Occidentul, acum, nu-i de admirat, e de plâns. Căci e pierdut, doomed zic englezii. Îmi amintesc cuvintele Domnului: „Nu mă plângeţi pe Mine, fiice ale Sionului, ci pe voi!”. Cancerul e încă lăuntric, nu s-a dat în vileag. Dar mai poate medicul, care ştie, încerca poftă trupească pentru femeia cu metastaze generalizate, deocamdată neexteriorizate?
    – Trăind în divinitate, omul de mâine îşi va justifica amplitudinea fiinţei, ca refugiu, ca vamă de purificare, de asceză?
    – Vă admir optimismul. Sunt foarte sceptic referitor la omul de mâine, după cât de laş, de netot, de naiv, de uşor de îmbrobodit, de nătărău ni se arată astăzi. Europa de azi, Occidentul, oferă un spectacol de nerozie şi îndobitocire cum rareori a mai fost din secolul IV încoace. Şi ăştia să realizeze amplitudinea fiinţei? Aida-de!
    Vor realiza amplitudinea sclaviei, către care au făcut deja paşi mari! ”

    Romanii si omenirea in general, azi, sant insetati dupa puscarie/sclavie.
    A se vedea cati se aduna la un miting anti-cip, anti-vaccinare, cati refuza cardul de sanatate, bancar, amprentare…

    Si mai sant insetati si dupa circ. Ca sant un 0,5% maxim, insetati si dupa lucruri nobile, e corect.

    Frate @apologeticum, eu zic sa revii cu picioarele pe pamant.

  10. Nu va faceți iluzii fratilor..Monarhia nu mai este în prezent,o instituție de drept divin. Au terminat-o,iudeo-masonii…

  11. Întreb pe românii creștini ortodocși:
    Vă puteți identifica cu un cineva care se numește Hohenzollern-Sigmaringen (nici nu știu cum se pronunță corect), dacă vă numiți Popescu, Ionescu, Marinescu, etc?
    Vă puteți identifica cu cineva care este la prima generație botezată ortodox, deși erau conducătorii României, o țară majoritar ortodoxă?
    Vă puteți identifica cu cineva care s-a căsătorit cu o soție catolică, făcând două cununii și ortodoxă și catolică, soția rămânând statornică în credința ei toată viața? A fost ecumenism pus în practică cu mult înainte de a fi oficializat de un sinod ortodox. Ce fel de educație religioasă pot primi copiii într-o familie mixtă, ecumenistă? Ce fel de exemplu oferă un astfel de lider poporului? Că e bine și așa, să amestecăm credințele, că nu contează?
    Tot acest protocol care a precedat înmormântarea regelui a fost extrem de lung și de complicat. Cred că se putea face totul și la mod mai simplu, fără a se omite nimic dintre cele care trebuie făcute în astfel de împrejurări. Cred că s-a procedat așa, tocmai pentru a se induce în mod deliberat o stare de sensibilitate ridicată în popor. Cineva a dorit asta, și a putut pune în practică. Cu ce urmări, vom vedea.

    1. Raluca

      – Nu se mai numeste Hohenzollern-Sigmaringen (Hohenţolărn-Zigmaringăn), au rupt legaturile. In plus, genealogia e foarte stufoasa.
      – Nu e la prima generatie botezata ortodox, ci la a II-a (daca te raportezi la regele Mihai), sau la a III-a si a IV-a (daca te raportezi la urmasii sai). Par. Nicolae Steinhardt la a cata generatie botezata ortodox era?
      – Nu sustin casatoria mixta, cred ca daca vrea cineva sa se casatoreasca poate gasi un viitor sot sau o viitoare sotie de aceeasi credinta, insa asta nu e o piedica pentru copii – tatal Sf. Luca al Crimeii era catolic.

      Nu sunt purtatorul de cuvant al Casei Regale sau al vreunei organizatii monarhiste, dar observ ca suntem in cautarea unui conducator ideal pe care in mod sigur nu-l vom gasi pe pamant. Si daca vom afla totusi pe cineva care sa aiba ceva calitati vom avea grija sa-i cautam toate cusururile posibile si imposibile si sa-l facem tandari.

      1. Ionuț, se numește chiar așa: Hohenzollern-Sigmaringen. Ăsta e numele familiei regale. Că nu a mai vrut să se numească așa de la o anumită dată, asta nu schimbă cu nimic lucrurile, pentru că strămoșii lui sunt aceiași Hohenzollern-Sigmaringen, străini de neamul românesc.
        Paralela pe care o faci tu cu pr. Nicolae Steinhardt e irelevantă. Pr. Nicolae Steinhardt s-a botezat ortodox la maturitate, în închisoare, iar după aceea s-a călugărit.
        Pentru un ortodox căsătoria mixtă ar trebui să fie de neacceptat. Nu ne jucăm cu așa ceva. Se tinde în ziua de astăzi să nu se mai țină seama de nimic, iar sinodul din Creta tocmai asta a făcut, a fost favorabil căsătoriilor mixte. Într-o căsătorie mixtă cum sunt botezați copiii, ortodox sau în cealaltă credință? După ce calendar se țin sărbătorile religioase, după cel ortodox, sau după cel al celeilalte credințe? Cum sunt educați copiii, după care dintre credințe? Dacă în toate familiile mixte s-ar întâmpla ca în familia Sf. Luca al Crimeii, ar fi minunat, dar, din păcate, realitatea arată cu totul altfel, și nu e favorabilă ortodoxiei.
        Orice concesie în ceea ce privește dogmele și adevărurile de credință este foarte păgubitoare, și se va întoarce mai devreme sau mai târziu împotriva noastră, după cum se vede deja, la ce ravagii a început să facă ecumenismul, și este doar începutul.
        Și încă ceva, în afară de Margareta, care dintre fiicele regelui Mihai mai știe limba română. N-ar fi trebuit să învețe și limba română, din sentimentul de adeziune față poporul român din a cărui casă regală fac parte?

        1. Este mult de discutat pe tema monarhiei, insa, ca sa nu lungesc discutia, vreau sa me refer la un singur aspect, si anume la “acuzatia” repetata privind lipsa sangelui romanesc din venele regilor Romaniei.

          „Eu trebuie să-mi părăsesc patria, părinții, frați și surori și prieteni. Pentru ultima dată mă aflu ca prinț german și camarad în fața voastră. De acum încolo sunt român; voi fi român din tot sufletul meu, chiar dacă noua mea patrie îmi cere lucrurile cele mai greu de făcut” (principele Ferdinand)

          “Prim-ministrul Lascăr Catargiu se opune ritos în inconfundabilul său grai moldovenesc: „Maiestate, aiasta nu se poate”, continuand extrem de ironic: „Eu, Maiestate, nu spun că prințul nu poate lua în căsătorie pe domnișoara Văcărescu. O poate lua, însă în cazul aista să rămână simplu particuler”. P.P. Carp e și mai dur, ținându-i o o adevărată lecție de morală politică regelui: „Regii nu sunt chemați să-și făcă fericirea lor, ci fericirea popoarelor pe care le guvernează. Adeseori aceste amândouă se pot împăca, dar când ele nu sunt compatibile, ca în cazul de față, atunci fericirea poporului trebuie să meargă înaintea fericirii regelui”. Carol I, confruntat cu opoziția întregii clase politice, a opiniei publice, dar și a propriului său frate, prințul Leopold, tatăl lui Ferdinand, trece la măsuri drastice. Elena Văcărescu este obligată să plece din țară în Franța, unde își va făuri renumele literar, dar de unde, ca o bună româncă, își va ajuta ţara, fiind membră în delegația României la Conferințele de Pace de la Paris din 1919 și 1946, consecutive celor două războaie mondiale. La despărțirea lor, atât de dureroasă pentru amândoi, Elena îi va striga lui Ferdinand: „Doar România și viitorul ei contează. Vei fi un Rege mare. Restul, fericirea ta sau a mea nu înseamnă nimic”. Regina Elisabeta este și ea sancționată, fiind trimisă într-un exil aurit la Veneţia, după care se va retrage la castelul părintesc de la Neuwied.Va reveni la Bucuresti de-abia în noiembrie 1894.”

          (https://www.historia.ro/sectiune/portret/articol/regele-ferdinand-i-loialul)

          Ioana Maria Valentina Lambrino s-a născut în anul 1896 în localitatea Roman. Alintată încă din copilărie cu numele de „Zizi“, făcea parte dintr-o familie aristocrată, de origine greco-bizantină. Familia acesteia se trăgea din principii Brîncoveanu şi era înrudită prin alianţă cu principele Alexandru Ioan Cuza. Tatăl ei, Constantin Lambrino, rudă cu generalul Alexandru Lambrino, a fost un apropiat al prim-ministrului Alexandru Marghiloman.

          (http://mont.ro/stiri/?editia=20051006&pagina=1&articol=395)

          Descendentă a unei vechi familii aristocratice, Zizi era fiica generalului român Constantin Lambrino și a Euphrosinei Alcaz.

          În timpul primului război mondial, Carol al II-lea, în uniformă de ofițer rus, a părăsit la 27 august/9 septembrie 1918 unitatea militară (aflată la Târgu Neamț), al cărei comandant era, și, patru zile mai târziu, a plecat la Odessa împreună cu Zizi Lambrino.

          Acest act a însemnat încălcarea Statutului Casei Regale, care prevedea căsătoria membrilor Casei Regale a României numai cu persoane din alte case regale. Regele Ferdinand a ezitat să aplice o pedeapsă fermă. A dispus însă la 9/22 septembrie ținerea lui Carol timp de 75 de zile în stare de arest la mănăstirea Horaița (județul Neamț).

          Printr-o sentință controversată din 8 ianuarie 1919, tribunalul Ilfov a anulat căsătoria. Relația lor a continuat însă, iar la 8 august anul următor li s-a născut fiul Mircea Grigore Lambrino (nelegitim, fiind născut după anularea căsătoriei și nerecunoscut de Carol).

          Principele Carol a fost trimis de tatăl său, regele Ferdinand într-o călătorie în jurul lumii, pentru “a o uita” pe Zizi.

          (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioana_Zizi_Lambrino)

          As putea sa dau si cateva citate din cuvintele regelui Mihai, dar ma opresc aici.

  12. Lacrimile pentru Rege au fost de fapt bocetul naţional al unui popor care-şi plânge de milă spune:

    Ziua funeraliilor Regelui Mihai a fost ziua în care ne-am privit în oglindă. Au plâns regaliştii, au plâns şi cei care nu ştiau mai nimic despre monarhie. A fost ca un bocet naţional al unui popor care-şi plânge de milă.

    O zi întreagă am privit cum mii de oameni şi-au luat rămas-bun şi am lăcrimat des. De jalea mea, a copiilor mei, a ţării ăsteia care-şi ratează, una câte una, toate şansele. E ca un blestem, ca un coşmar din care ne trezim uneori, ne revoltam şi apoi, adormim la loc.

    Acceptăm în continuare să dăm spaga, îi privim în ochi pe cei care jefuiesc bugetul statului fără să înţelegem că de fapt ne iau nouă banii din portofel. Că ne fură din sănătatea copiilor, din educaţia lor, din drumuri, din viaţă. Că fiecare ban furat înseamnă încă un spital în paragină şi fără medicamente, manuale lipsa, şcoli care cad.

    Ca să supravieţuiască în comunism, oamenii furau de la stat. Nu simţeau nicio vină pentru că şi statul le luase tot. Azi, aceiaşi oameni nu văd o problemă la politicianul care fură de la stat dacă le da şi lor ceva.

    “A furat, dar a şi făcut ceva”. De câte ori aţi auzit asta în gura celor care votează primari aflaţi în închisoare? E o mentalitate de care nu mai scăpăm şi care ne ţine în loc sau, mai rău, ne aruncă în trecut. În acei ani în care justiţia făcea scut în jurul corupţilor.

    Azi, magistraţii au ieşit în stradă ca să ne arate că nu ne putem întoarce la ce a fost. Au protestat ca să dea un semnal celor care încă nu înţeleg de ce ies oamenii în stradă împotriva noilor proiecte de lege care rescriu legile Justiţiei. Să se întrebe de ce judecătorii şi procurorii sunt împotriva acestor modificări. Să citească cu ochii lor propunerile şi să-şi facă propriile opinii.

    Citiţi #legilejustitiei aici şi apoi decideţi singuri dacă sunt ce trebuie României, azi.

    Paula Herlo

    Romania, te iubesc!

    Sursa: Romania, te iubesc

    1. Procurorii nu sint magistrati, este frauda intelectuala.
      …. As vrea sa citesc “legile DREPTATII” ca m-am saturat de zeita Justitia… mai ales in haine Apusene actuale…

  13. Imediat dupa ’89 Iliescu avea doua teme principale cu care speria romanii:

    1. Legionarii
    2. Monarhia

    In rest, “Iliescu apare / Soarele rasare” pentru cine a uitat.

  14. Slugarnicia si fudulia i-au scos pe multi romani pe strazi! Nimic altceva! Monarhia n-a adus nimic tarii cu exceptia pierderilor. Independenta si Romania Mare n-au fost meritul regilor straini. Daca ar fi fost dupa Ferdinad Romania nu numai ca n-ar fi fost mare dar poate nici n-ar fi existat. In doua situatii importante a fost intors de Regina Maria: a vrut sa intre in alianta cu puterile centrale si sa incheie o pace separata cu acestea. Independenta obtinuta pe timpul Lui Carol I a fost un proces complex care a insemnat mult mai mult decit contributia unui om si a unui singur stat. A pune acest eveniment in buzunarul lui Carol I este o prostie. Carol II si Mihai au facut destule nenorociri si nu are rost sa mai discutam de ei. La total monarhia straina a fost cu adevarat straina si n-a adus nimic tarii si neamului romanesc. Stiu, taranimea crede altceva dar vedeti-va lungul nasului si uitati-va sa vedeti ca ceea ce este astazi reprezinta opera voastra pentru ca voi sinteti in fata de peste 70 de ani! va reprezinta exact pe voi si lipsa voastra de caracter.

    Oroles,Mircea V si Raluca sint de luat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button