X

Crucifixurile INTERZISE pe pereții sucursalelor de la CRUCEA ROȘIE BELGIANĂ

Voluntarii au criticat organizația caritabilă a Crucii Roșii, după ce au primit un comunicat care le indica să elimine crucifixele de pe pereții sucursalelor lor, de vreme ce organizația tinde să devină mai seculară.

Sucursalele belgiene ale organizației internaționale de ajutorare au primit un e-mail de la Comitetul Provincial al Crucii Roșii din Liège, pentru a elimina toate crucifixele. André Rouffart, președintele Crucii Roșii din Verviers, a declarat: „Am fost rugați să respectăm principiile Crucii Roșii”, și nu să facem distincția între rase sau credințele religioase, raporteaza publicația 7sur7.

(Imparțialitate și neutralitate. Pe baza acesto două principii fundamentale, Crucea Roșie belgiană a cerut înlăturarea crucifixelor suspendate pe pereții sucursalelor sale locale.)

Dl Rouffart a spus că au fost presiuni din partea voluntarilor și a altor membri în legătură cu această chestiune, dar a minimalizat problema, spunând: „Cred că este o furtună într-un pahat cu apă”.

Câțiva voluntari au vorbit cu postul de televiziune belgian RTL și și-au exprimat ostilitatea față de această manevră, unul dintre ei spunând:

„Lăsați lucrurile să rămână așa cum sunt. Obișnuiam să spunem „sărbătorile de Crăciun”, acum sunt „sărbătorile de iarnă”. Piața de Crăciun de la Bruxelles a devenit „Plăcerile iernii”. ”

„Pentru o anumită parte a populației – din cauza musulmanilor – crucile au fost îndepărtate din sediile Crucii Roșii și mai ales în cea din Verviers”, a adăugat voluntarul.

Ordinul urmează după propunerea de eliminare a unei cruci în Franța, situată deasupra unei statui a Sfântului Ioan Paul al II-lea, în Ploërmel, Bretania. Miscarea a stârnit revoltă în rândul multora și a dus la oferta guvernelor Poloniei și Ungariei de a prelua ei crucea.

„Aceste măsuri trebuie privite ca încercări de a elimina civilizația și cultura continentului”, a comentat ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

În Irlanda, pastorul catolic Desmond O’Donnell a cerut enoriașilor să renunțe complet la cuvântul „Crăciun”, spunând că mercantilizarea sărbătorii a înlocuit sensul creștin original.

În timp ce vechile tradiții de Crăciun sunt înlocuite, au apărut altele noi – inclusiv barierele împotriva terorismului învelite în hârtie de cadou de Crăciun și fundele roșii strălucitoare în orașul Bochum, pentru a preveni atacurile teroriste islamice, cum ar fi masacrul din Piața de Crăciun de la Berlin din decembrie 2016.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!