X

Generarea şi tranzacţionarea BITCOIN-ului consumă mai mult CURENT ELECTRIC decât 159 de ţări din lume

Consumul de curent electric pentru generarea monedei virtuale bitcoin depăşeşte consumul de curent electric din 159 de ţări, între care Croaţia, Irlanda, Islanda, Serbia şi majoritatea statelor africane, informează platforma britanică Power Compare, citată de RIA Novosti.

Creşterea valorii bitcoinului duce şi la creşterea consumului de curent electric pentru generarea acestei monede virtuale. Conform Power Compare, procesul de generare şi tranzacţionare a bitcoinului se ridică în prezent la 31 TWh, adică 0,13% din consumul global de curent eletric.

Dacă generatorii de bitcoini ar avea un stat al lor, atunci acesta s-ar situa pe locul 61 în lume la consumul de curent electric, peste Croaţia, Irlanda, Islanda, Serbia şi majoritatea statelor africane.

Scenariile cele mai pesimiste sugerează că deja în februarie 2020 procesul de generare şi tranzacţionare a bitcoinului ar putea să înghită întregul volum de electricitate produsă în lume.

Valoarea bitcoinul a atins săptămâna trecută un record, ajungând la 11.141 de mii de dolari.

Cu oceastă ocazie, fraţii gemeni Tyler şi Cameron Winklevoss au devenit primii miliardari ai lumii în bitcoini. Ei deţin 1% din rezerva mondială de bitcoini.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Disparitia banilor cash
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. Ciudata stire… de ce ar consuma atata energie generarea unor coduri? Pai cat se consuma actual pentru tiparirea banilor fe hartie/ plastic? Daca tinem cont de tot procesul de fabricare, de la taiatul copacului, transport, transformarea in hartie, tiparirea, consum pt fabricarea cernelii, distribuire pe piata a banilor. Cred ca e incomparabil mai mult consum pt banii cash. Nu cumva vor sa infunde aceasta varianta si sa vina cu solutia cipului direct in corp?

 2. @ radu

  Studiaza putin cum se obtine bitcoin, apoi fa o cerere catre admin-ul portalului sa iti stearga comentariul, asta asa pentru confortul tau psihic.

  Criptomonedele sunt pasul premargator monedei globale si au rolul de a reduce cash-ul aflat in circulatie.

  Ca fapt divers, valoarea bitcoin din acest moment e una lipsita de fundament.

  Valoarea bitcoin, este data de pretul de cost al criptarii unei asa zis informatii, valoare care nu are cum sa fluctueze. Ce fel de informatie se cripteaza nu imi dau seama. Probabil e ceva de genul: tai frunza la caini, o cantaresti si ii dai o corespondenta valorica exprimata intr-o moneda de circulatie.

  Daca vi la mine sa iti vand un pix stricat contra bitcoin, te trimit la plimbare.

 3. Da, se consuma foarte mult. De ex. pentru a obtine 0,02154 BITCOIN (200EUR) intr-o luna e nevoie de o statie care consuma 750w (4 placi grafice Geforce 1070GTX puse pe o placa de baza cu care sa suporte asta. Investitia initiala e de aprox 2200EUR in cazul de mai sus, si-a facut un amic. Este o intreaga linie de produse pentru minat dar mie mi se pare foarte elocventa descrierea facuta de Cosmin mai sus. Intrebarea e cine si ce castiga si totusi ce date se cripteaza de au asa nevoie mare de putere de calcul? Sunt si variante profi, modulare un fel de servere pentru asa ceva. Adica e o intreaga industrie care mineaza…taie frunza la caini cu o investitie relativ mica… Si nu e numai Bitcoin sunt o groaza de monede Ethirium etc Nu stiu mai multe ca nu m-a pasionat subiectul dar bani degeaba suna cam ciudat… Pana cand, de unde, cine de ce etc…

 4. Marea problema a romanilor noi este ca vorbesc despre toate de parca le-ar fi inventat, desi nu stiu mai nimic. Asta face si Radu, care desi nu s-a informat despre bitcoin, deja stie totul si poate trage o concluzie. Apoi nu se opreste aici, ci exteinde aceasta concluzie, bazata pe nimic, peste stirea in sine, ajungind, in cele din urma, sa catalogheze si acest portal, unde, o stire, chiar admitind ca ar fi gresita, nu poate anula valoarea acestuia la modul total. Acesta este motivul pt care sinteti cel mai usor de pacalit de catre propaganda straina antiromaneasca cu consecintele pe care nu vreti sa le vedeti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!