X

Cercetător elvețian: Teoria „MATERIEI NEGRE” este ERONATĂ și COMPLET INUTILĂ

Cum ați reacționa dacă cineva v-ar spune că tot ceea ce credeți că știți despre legile ce guvernează universul este în mod limpede fals? Aceasta este teoria adusă în dezbatere de un cercetător din Elveția, a cărui muncă recentă la acest subiect demonstrează că teoria vechimii „materiei negre” ce guvernează mișcarea stelelor în spațiu este probabil un mit.

În cercetarea sa, Andre Maeder de la Universitatea din Geneva înfățișează detaliile cheie despre cum vechea ipoteză a materiei negre precum și cea mai recentă a energiei negre, sunt depășite de noile descoperiri ce arată că universul este capabil de a exista și mișca fără ajutorul acestora.

Cercetarea lui Maeder, publicată în Jurnalul de Astrofizică, dezvăluie un nou model ce se pretinde a explica mai bine mișcarea astrelor, expansiunea universului și viteza cu care se presupune că se mișcă galaxiile. Totul este centrat în jurul a ceea ce Maeders numește scara invarianței spațiului gol, ce coincide direct cu teoria relativității generale a lui Einstein.

În legătură cu teoria gravitației și cea a mecanicii cuantice a lui I. Newton, teoria relativității este considerată de unii ca fiind modelul cel mai acceptat consensual pentru explicarea universului. Este practic explicația din spatele teoriei „big bang” din care a rezultat universul continuu aflat într-o expansiune infinită.

Dar descoperirile lui Maers adaugă o cotitură la această teorie, sugerând că toate fenomenele de acest fel se petrec fără ajutorul energiei negre, sau a altui fenomen inexplicabil. În viziunea sa, legile actuale ale fizicii sunt capabile în totalitate de a explica acest fenomen fără alte adaosuri.

„În acest model, se pornește cu o ipoteză ce nu este luată în calcul, după părerea mea”, spune Maers. „Prin asta vreau să arăt scara invarianței spațiului gol; cu alte cuvinte spațiul gol și proprietățile sale nu se schimbă în urma dilatării sau contacției.”

Ce altceva avem impresia că știm despre spațiul cosmic?

În partea a doua a experimentului Maers s-a concentrat asupra legilor lui Newton pentru a știi cu ar putea interacționa cu noua sa ipoteză descoperită. A descoperit că în final sunt modificări minore dar cu un impact profund asupra vechilor teorii ale lui Fritz Zwicky, astronautul elvețian despre care se spune că a adus ideea de materie neagră în anul 1933.

Contrar la ceea ce susținea Zwicky, Maeder a descoperit că aplicând ipoteza sa legilor lui Newton privind formațiunile galaxiilor, nu este nevoie de materie neagră pentru a explica viteza ridicată a acestora. Cu alte cuvinte, la fel ca în cazul energiei negre, conceptul de materie neagră este complet inutil în explicarea acestui fenomen.

Maeder a confirmat acest fapt și cu alt test arătând că vitezele mari la care ajung stelele în galaxii îndepărtate în mod similar nu sunt dependente de materia neagră pentru a le pune în mișcare. Apoi într-un al treilea test, dispersia vitezei stelelor ce oscilează în Calea Lactee se potrivește perfect în ipoteza spațiului invariabil gol, încă o dată demontând mitul materiei negre.

Așadar încă o dată, credibilitatea teoriilor științifice consacrate atârnă în balanță cu teoriile științifice ce se nasc acum, asemenea acesteia care contestă credințele status quo și noțiunile despre natura realității. Celor înrădăcinați în veșnicele teorii, s-ar putea să le provoace supărări. Dar pentru cei ce caută adevărul, este o gură de aer curat.

„Anunțul acestui model științific, care deslușește pe puțin 2 din cele mai mari mistere astronomice, rămâne veridic pentru adevărul științific: nimic nu poate fi luat de-a gata, nu și în termeni de experiență, observare sau reaționare a ființei umane”, a concluzionat Maeder.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!