Fotografia ne-a fost trimisa de fratele Mihai-Silviu Chirilă, care a comentat: “Asta icoana arata motivul real pentru care s-a facut catedrala mantuirii. Proslavirea celui care se lauda cu ea in fata Domnului Iisus”.
E o idee.
Noua ne pare ca aceasta Catedrala se incadreaza in cele despre care ne avertiza Sfantul Lavrentie de Cernigov:
„Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat„
[…]
“Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie .Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită.”
Cititi va rog mai multe la:
20 ianuarie: Sfântul Lavrentie de Cernigov. PROFEȚIA sa despre ANTIHRIST
Sa-i zicem icoana. Sau cum sa-i zicem? Fotografia e preluata din articolul Un an până la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului de pe Basilica, unde putem citi:
Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită anul viitor în ziua sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României, în data de 30 noiembrie. Cel mai probabil ceremonia va fi condusă de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu care și-a manifestat disponibilitatea participării la acest eveniment important pentru viața românilor.
Ziua sfințirii a fost stabilită la începutul anului acestuia în urma unei întâlniri care a avut loc la reședința Patriarhală între Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și președintele Klaus Johannis în timpul căreia principalele teme de discuție au fost programul anului centenar 2018 și sfințirea Catedralei Naționale.
Deși inițial sfințirea catedralei era programată pentru 1 decembrie 2018 s-a convenit că sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul viitoarei Catedrale Patriarhale, este mai potrivită.
Imediat după sărbătoarea națională bisericească – Sfântul Andrei – vine sărbătoarea națională – 1 Decembrie, care se leagă, pentru că atât unitatea de credință apostolică pe care o mărturisim, cât și unitatea de cuget și simțiri ca popor sunt arătate în aceste două zile mari și sfinte: 30 Noiembrie și 1 Decembrie, a spus Părintele Patriarh Daniel la slujba de punere a pietrei de temelie şi a sfinţirii locului destinat construirii Catedralei Naționale, în 29 noiembrie 2007.
La evenimentul din 2018 este așteptat să participe Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a fost invitat verbal de Părintele Patriarh Daniel în timpul Sfântului și Marelui Sinod care a avut loc în Creta în anul 2016.
De fiecare dată, când revin în România, este pentru mine un prilej special de bucurie, veselie și cinstire, cu atât mai mult atunci când voi veni, dacă mă voi învrednici să vin, la un eveniment atât de mare și istoric, cum va fi inaugurarea noii Catedrale Patriarhale în inima Bucureștilor, spunea Patriarhul Bartolomeu într-un interviu acordat Trinitas TV în luna august, exprimându-și disponibilitatea de a participa la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.
După cum este tradiția în astfel de evenimente majore pentru viața Bisericii Ortodoxe, vor fi invitați reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe Autocefale. Tradiționala concelebrare a Întâstătătorilor ortodocși care are loc în astfel de ocazii este atât o manifestare a bucuriei reciproce, cât și mărturisire a unității de credință și a comuniunii liturgice.
După punerea pietrei de temelie, lucrările de organizare de șantier şi execuţia pereţilor mulaţi pe incinta clădirii au început spre sfârșitul anului 2010. La momentul actual lucrările pe șantierul viitoarei catedrale se desfășoară cu precădere în zona turlei principale, cel mai înalt punct la care se lucrează fiind la peste 60 metri înălțime.
În primăvara anului viitor vor fi amplasate cele șase clopote ale Catedralei urmând apoi închiderea turlei clopotniță.
Importanța majoră ca monument și simbol a catedralei Naționale este dată de hramul principal, sărbătoarea Înălțării Domnului, declarată în România și Zi a Eroilor, astfel Catedrala Mântuirii Neamului este un monument închinat tuturor eroilor români care și-au jertfit viața pentru credință, neam și patrie.
In 2009 Patriarhul Daniel sublinia că, prin stilul său, catedrala trebuie să evidenţieze rolul ortodoxiei româneşti, de punte între Răsărit şi Apus.
Cititi va rog ai multe la:
CATEDRALA MANTUIRII, un hibrid ortodox-catolic
Cititi va rog si:
Bine ca nu i-a pictat și aură de Sfânt
urmatoare va fi si cu pavianu din vatican,amandoi cu dragostea iconomiei va intinde catedrala spurcaciunii ,,,Mantuitorului,,,DAR*,EL*,va fi langa ei doar in desen.(zic io electricianu)Doamne Ajuta Frati Romani ,,,La Multi Ani !!!
De a dreptul gretos
Sigur această catedrală va fi închinată ecumenismului. Romanii se vor ruga cu ereticii si așa se va pierde dreapta credință încet,încet. Apoi Dumnezeu cu mila.
Exact asa e,a spus o chiar el la incepere constructiei,asta e scopul catedralei-o adunatura de secte unde ortodocsi se vor ruga cu vrajitorii
Pai domnul patriarh s-a pus si pe clopote care am inteles ca au o perioada de garantie de cateva sute de ani…Ca sa fie acolo.
Gresit. Avand in vedere ca dupa toate semnele traim vremurile din urma, nu cred ca se vor implini cele cateva sute de ani peste care oamenii sa il vada pe Daniel sculptat in bronz…
Chestia asta cu icoanele pe care apar cei ce sunt in viata inca si nu sut trecuti in randul sfintilor lui Dumnezeu este grea de dus…Pai in curand o sa apara pe icoane si oameni de afaceri, politicieni, oameni de stiinta si in final vor fi ‘icoane” – AM PUS GHILIMELE- cu antihristul. Tot ce se intampla acum sunt pasii premergatori venirii aluia rau…Pregatiri peste pregatiri…Vedeti diferenta intre Hristos si antihrist( una din diferente, ca sunt diferente infinite)? Hristos a venit pe lume umil, aproape nestiut, fara pregatiti si fasturi… Antihristului i se fac pregatiri de sute de ani, iar din pacate Daniel face parte din jocul asta…
Sarlatanului Danila nu este peimita aceasta uraciune pustirii!!!
Catedrala pieirii neamului
Câtă dezbinare a-ți reușit să aduceți cu această postare , nemaivorbind de judecarea aproapelui .Sigur sunteți ortodox ?!?!?
Ia și dormi ,,liniștită”, decât unitate în erezie mai bine dezbinare in adevăr
Se scrie corect ați reușit,nu a-ți reușit, conform normelor ortografice ale limbii romane. Atenție!
Nu pot sa cred ce văd
Este posibil ca DUMNEZEU și Sfânta Treime să aprecieze.
Cine sunteți voi ca să judecați?
Nici măcar din punct de vedere artistic, mulți nu ar avea dreptul să judece o lucrarea artistică.
Sa va zic o bomba: stiu de la un arhitect ca proiectul castigator pt Catedrala s-a ales cu spaga! Erau alte proiecte mult mai deosebite.
Nunumai asta dar arhitectura care este cu insemne masonice
Se cam exagereaza cu titlul articolului si cu interpretarea data. In fiecare biserica este pictat ctitorul fara aureola, in multe din ele, in stilul in care este aceasta reprezentare ce inseamna afierosirea ctitoriei catre Hristos sau Maica Domnului. In majoritatea sunt reprezentati domnitori sau diferiti dregatori care nici macar nu sunt clerici; explica te rog, frate Vasile, ce este gresit in reprezentare? pentru ca respecta normele din erminia picturii bizantine.
„Ctitorul sau fondatorul este acea persoană sau familie care construiește și înzestrează o biserică sau o mănăstire. … Adesea ctitorii sunt pictați undeva în spatele bisericii (sau a „ctitoriei” lor), într-o frescă ce se numește „tablou votiv”.”
si
„Ktetor (Greek: κτήτωρ) or ktitor (Cyrillic: ктитор; Georgian: ქტიტორი; Romanian: ctitor), meaning „founder”, was a title given in the Middle Ages to the provider of funds for construction or reconstruction of an Orthodox church or monastery, for the addition of icons, frescos, and other works of art. It was used in the Byzantine sphere. A Catholic equivalent of the term is a donator. As part of founding the ktetor often issued typika, and was illustrated on frescoes („ktetor portrait”). The female form is ktetorissa (Greek: κτητόρισσα) or ktitoritsa (Cyrillic: ктиторица).”
––––
De aici se desprind trei directii, divergente:
1. Este tablou „votiv” cu Iisus Hristos si cu Sf. Apostol Andrei… – ceea ce nu ii face ctitori si pe Ei… Patriarhul fiind pricipalul sustinator financiar al cladirii…. el cu familia lui, asa – ca sa-l vezi drept „ctitor” dupa cul il categorisesti.
2. Este pretins-icoana ca si cea cu Patriarhii de pe corabie spre Creta… auto-considerandu-se deja intrat in randul Sfintilor probabil ceea ce mie mi se pare mare inselare.
3. Este un tablou particular din surse de inspiratie Boca-nista, cu „iluminari” si vise…. se compara cu Stefancel Mare si Sfant si cu altii ctitori care au platit din averea lor construrea de biserici, manastiri si nu audeschis cont la banca pentru donatoi.
–––-
Daca luam in considerarea convertirea papistasa a sensului – devenit „donator” – atunci toti care au donat sa fie pictati pe peretii cladirii, ca”sa fie bine”.
Cum vine asta? Parintii care au oprit pe drept pomenirea ierarhilor semnatari in Creta sunt caterisiti si prigoniti pe nedrept si acesti ierarhi cred ca se vor mantui pentru o cladirep–piramida mortuara??? Daca nu zidesti suflete ci lupti impotriva lui Hristos, degeaba ii cladesti palate si mormine dedicate lui Hristos…. Hristos uraste acele monstruozitati arhitectonice.