X

Papa Francisc, noul MEMBRU al Academiei Române

Papa

Papa Francisc a fost ales, vineri, membru de onoare al Academiei Române, la propunerea Prezidiului acestui for. Votul a fost în unanimitate, deschis, la vedere.

Pe 8 noiembrie, Papa Francisc a acceptat invitația de a fi membru de onoare al Academiei Române, „din prietenie pentru România“. Invitația a fost lansată chiar la Vatican, de o delegație a forului de știință și cultură din țara noastră, potrivit stiri.tvr.ro

Însemnele academice vor fi transmise la Sfântul Scaun prin intermediul Nunţiaturii Apostolice.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif ales membru de onoare al Academiei Române, după Papa Ioan Paul al II-lea. Sanctitatea sa a acceptat şi a devenit membru de onoare al Academiei Române în anul 2001.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Anti-românism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. MariaHV
   Vezi ca ai sursa de unde vin aceste afirmatii, deasupra fotografiei , nu ortodoxinfo spune asta, ci doar iti arata cum incearca unii sa amestece adevarul cu minciuna!
   Aceiasi gresala am facut-o si eu …ca si tine!

 1. Pentru care contribuţie REAL-POZITIVĂ în viaţa românilor?
  …. câtă prostituţie vine de la cei care ar trebui să fie far călăuzitor pentru gândirea omenească!?!
  Ce-aţi câştigat perverşilor?
  Cui daţi pe tavă „mintea” românească?
  Singura legătură cu România a iezuitului (babilonian paramilatar mascat) este că – nefolosind diaciticele – citeşte RomAnia, adică ceva legat de roma… în loc de RomÂnia…
  De fapt, câţi români sînt membri in Academia …. ROMÂNĂ, înţelegând că sînt ortodocşi… şi câţi nu sînt?
  Ca să pricepem de ce „român” nu mai înseamnă „român” ci varză amestecată… internaţionalism.
  ŞI-a cerut iertare pentru asasinarea ortodocşilor şi coruperea ardelenilor şi panonicilor pentru a se lepăda de ţară şi credinţă???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!