X

Israelul și Arabia Saudită se pregătesc să ATACE Iranul

de null

Israelul se declara pregatit sa coopereze si sa schimbe informatii cu Arabia Saudita „pentru a face fata Iranului”, a declarat seful statului major israelian Gadi Eisenkot, intr-un interviu inedit acordat unui ziar arab si care a fost publicat joi, scrie AFP.

„Suntem pregatiti sa schimbam experienta noastra si informatiile provenite de la servicii cu tari arabe moderate pentru a face fata Iranului”, a declarat locotenent generalul Eisenkot pentru site-ul de stiri Elaph, infiintat de un om de afaceri saudit si care are sediul in Marea Britanie.

„Suntem pregatiti sa impartasim informatii daca e necesar”, a subliniat el, intrebat daca Israelul a impartasit recent informatii cu Ryadul.

Un responsabil al armatei israeliene a confirmat pentru AFP declaratiile generalului si a adaugat ca interviul, efectuat la Tel-Aviv cu un corespondent al site-ului privat de stiri este primul de acest gen pentru un sef de stat major in exercitiu cu mass media araba.

Aceste declaratii intervin intr-un context de tensiuni puternice pe mai multe subiecte intre cei doi lideri regionali, Arabia Saudita sunita si Iranul siit.

Ascensiunea Iranului si ingrijorarile pe care le starneste aceasta in anumite tari din regiune creeaza o noua convergenta de interese, au afirmat de mai multe ori oficiali israelieni. Acestia au lasat sa se inteleaga ca ar putea conduce la o reconfigurare diplomatica in aceasta regiune unde doar doua tari arabe au facut pace cu Israelul: Egipt si Iordania.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Alta stire falsa:
    Este vorba de fapt de intenția Israelului de a ajunge la un acord cu țările arabe din sfera de influență a Arabiei saudite, nicidecum de un atac. Cel puțin deocamdată. Un atac rămîne foarte puțin probabil deoarece ar intra in conflict frontal și cu diplomația tuturor statelor UE care nu susțin așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.