X

În România CNP-ul primează peste DREPTUL la VIAȚĂ. O MAMĂ s-a JUDECAT cu C.A.S. pentru VIAȚA copilului ei nenăscut, pentru că FATUL nu avea IDENTITATE LEGALĂ, adică CNP

O mamă din Prahova a fost la un pas de a-și pierde copilul din cauza birocrației. Femeia descoperise că bebelușul pe care urma să îl nască are o malformație cardiacă.

Operația era posibilă doar în străinătate, dar autoritățile au refuzat să-i dea actele necesare, pe motiv că pruncul nenăscut nu avea CNP.

În final, tânăra a reușit să își salveze copilul după ce s-a judecat cu Casa de Asigurări de Sănătate din Prahova.

Coșmarul femeii a început după o vizită de rutină la medic, atunci când a aflat că fătul suferea de o malformație cardiacă gravă.

Soluția salvatoare era o intervenție chirugicală, dar operația nu se putea face în niciun spital din țară.

Tânăra a găsit în Germania o clinică specializată în astfel de intervenții, însă avea nevoie de formularul european 112 pentru decontarea serviciilor medicale.

Însă surpriza a venit din partea reprezentanților CAS Prahova, care i-au spus că fătul nenăscut nu are identitate legală, iar fără CNP-ul copilului nu poate obține formularul.

A fost momentul în care viitoarea mama a început o luptă contracronometru cu sistemul birocratic pentru a-și salva copilul nenăscut.

A angajat un avocat, a apelat la instanță, iar judecătorii i-au dat dreptate.

Acum micuța este sănătoasă, însă mama ei își amintește cu groază de experiența trăită.

Nu este singurul caz de acest gen în Prahova. Părinții unui alt copil care avea nevoie de o operație în Italia au obținut formularul E112, după mai multe presiuni făcute chiar de medicii care au arătat că în țară salvarea nu este posibilă.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
CipuriSănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Lunea trecuta am asistat la procesul lui Gabriel Barbir, care s-a luptat mai multi ani pt a avea un act de identitate fara CNP…din pacate a fost respins si de data asta… Dumnezeu stie mai bine de ce…la El tot timpul exista o a doua portita.
  Trebuie facut un demers f bine pus la punct pt a avea speranta unui castig de cauza, din punct de vedere lumesc, legislativ.
  El si-a dat seama pe parcurs, dupa ce dosarul a fost facut , de unele greseli pe care avocatul le-a sesizat…dar fiind prea tarziu.
  De exemplu cand a facut contestatie la CEDO, a fost respins pt faptul ca a scris prescurtat un cuvant..iar cererea este respinsa daca e scrisa in romana.
  Asa ca trebuie mare atentie cand incepi o lupta ca asta, la fiecare punct si virgula! Un f bun avocat si mila Domnului.
  In cazul in care , Dumnezeu stie de ce, nu se poate obtine acest act fara CNP, chiar daca ai toate argumentele legislative…dupa parerea mea, pt cei care ii apasa constiinta, trebuie sa renunte la orice legatura cu statul si sa renunte la acest act cu CNP…..un petec de pamant la tara, cum spunea sf Paisie Aghioritul.
  Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!