X

Mii de persoane la protestul anti-UE din Italia: „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro”

FOTO: http://images.epochtimes-romania.com/2017/11/2017_11_13_italy-1126593_rsz_crp.jpg

Mii de manifestanţi anti-UE şi-au exprimat furia faţă de Bruxelles în cadrul unuia dintre cele mai mari demonstraţii organizate vreodată împotriva blocului european, care a avut loc sâmbătă în Italia. Amploarea protestului a şocat ofiţerii de poliţie şi chiar a determinat ambasada SUA din Roma să emită o alertă de securitate, avertizând că „aproximativ 10.000 de persoane se află pe străzi”.

Printre cele mai urgente cereri ale tinerilor manifestanţi a fost ieşirea imediată a Italiei din UE, precum şi o ieşire din zona euro.

Protestul a avut loc după publicarea, vineri, a unui sondaj care probabil va alarma oficialii din Bruxelles, în condiţiile în care euroscepticismul este în creştere în Italia şi în sânul partidelor anti-UE renăscute.

Manifestanţii la protestul de sâmbătă, organizat de peste 40 de grupuri sociale şi politice, şi-au exprimat opoziţia faţă de Bruxelles precum şi faţă de guvernul italian actual. Condus de mişcarea politică EuroStop, protestul a trebuit să fie amânat cu aproximativ o oră din cauza numărului neaşteptat de mare de participanţi.

Printre sloganele scandate de mulţimea de manifestanţi au fost „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro” sau „Spunem NU mafiei UE”.

Protestul de sâmbătă din Roma a fost organizat după o grevă generală amplă care a avut loc vineri în Italia şi în spatele căreia s-au aflat sindicate cheie ale comerţului.

Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. @unu’
  Nu compara ne-legaliatea cu anti-crestinismul.
  Discriminrea mafiota – „totul pentru fami[g]lie” – denota egoism, sustragerea de la obligatiile comune de sustiner/suportare a suprastructurii administratie statale.
  Partea cu asasinatele este legata de o exarcebare a mandriei de sine, a iubirii de arginti si a caderii in deznadejde – ceva normal la cei departati de Orotodoxie.
  …..
  Probabil ca organizarea in obsti ti se pare tot o forma de mafie…
  =============
  Valabil si pentru Romania – iesirea din UE, dar nu din motive economice (chiar daca jefuirea sistematica a resurselor si coruperea persoanelor calificate profesional si icu putere de munca este deja cataclism anti-romanesc) ci din prioritatea opririi atacului impotriva FIRII, impotriva fiintei nationale si a credintei romanilor care [ne] este doar Orotodoxia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!