X

Experţii IT din Capitală au descoperit că românii sunt SPIONAȚI de electrocasnicele INTELIGENTE. Cea mai sigura protectie: DECONECTAREA de la INTERNET

Românii ar putea fi spionaţi în propria casă. Nu de agenţi, ci de electrocasnicele inteligente pe care le-au cumpărat ca să îşi uşureze viaţa. Un spion s-ar putea ascunde chiar în televizor. Un român chiar a descoperit că una dintre cele mai deştepte maşini vândute în România are o mare problemă de securitate.

Cel mai mare spion al hackerilor s-ar putea afla chiar în sufrageria sau dormitorul românilor.

Sebastian Potârcă:

„E închisă imaginea, e închis sonorul, dar televizorul e întotdeauna pornit. Ele pot să fie controlate fără ca noi să ne dăm seama. Cineva poate să te urmărească, să vadă ce faci, să audă ce vorbeşti.”

Televizorul conectat la wireless e o uşă deschisă pentru hackerii care pot pătrunde astfel virtual în case.

Un spion se poate ascunde chiar şi în bolul de mâncare al câinelui. Aparatul, care costă 450 de euro şi le permite proprietarilor să-şi supravegheze patrupedul de la distanţă, poate fi uşor virusat de hackeri, au descoperit experţii români.

Cea mai sigură metodă de protecţie ar fi să nu mai conectăm electrocasnicele la internet.

Statisticile arată că 3 din 10 români nu au încredere în sistemele inteligente astfel că apelează la măsuri rudimentare despre care cred că îi vor scăpa de dureri de cap.

Hackerii nu se limitează doar la obiectele din casă. Gabriel Cârlig şi-a cumpărat o maşină de 20.000 de euro, care se poate conecta la internet wireless. Tot prin wi-fi se pot conecta şi hackerii la autoturism.

Gabriel Cârlig:

„Am descoperit că maşina ştie mai multe despre mine decât ştiam eu despre mine şi prietena mea. Adică ea păstra tot istoricul meu de apeluri, tot istoricul GPS, profil de voce”

Iar datele pot ajunge oriunde. Inclusiv la hackeri, care pot folosi datele pentru a şantaja proprietarul sau chiar pentru a opri maşina. Sunt ameninţări pentru care experţi din toată lumea caută soluţii.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Big brotherInterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!