X

PĂGÂNISMUL VIITORULUI: Inteligența Artificială – noua zeitate care va subjuga omenirea

Această nouă formă de idolatrie asemănătoare hinduismului a fost iniţiată de un pionier din Silicon Valley. Inteligenţa Artificială este venerată ca o zeitate în continuă transformare.

Epoca dedicată automatizării complete aduce îngrijorare cu privire la pierderea dramatică a locurilor de muncă și dacă îl credem pe Elon Musk, Inteligența Artificială poate decide eliminarea rasei umane în totalitate.

Dar există și oameni care văd viitorul cu optimism, considerând creierele avansate ale mașinii ca fiind extensiile noastre, care ne vor extinde capabilitățile. Totodată alți oameni care cred că mașinile vor deveni literalmente noii noștri zei.

Anthony Levandowski, fost inginer Google, cunoscut pentru activitatea sa de pionierat în crearea unui automobil autonom la Waymo (o filială a companiei Alphabet), a depus documentele necesare pentru a înregistra o corporație religioasă nonprofit bazată pe Inteligenţă Artificială, numită „Way of the Future” (Calea Viitorului).

În ce crede noua religie? Misiunea sa, conform documentelor găsite de Backchannel de la Wired, este să dezvolte și să promoveze realizarea unei zeităţi bazate pe Inteligență Artificială și prin înțelegerea și închinarea la acest nou zeu să contribuie la îmbunătățirea societății”.

În lipsa detaliilor despre ce „Way of the Future” urmează să fie, această idee vine de la o persoană foarte convinsă de beneficiile pe care roboții le pot aduce omenirii. Levandowski este un antreprenor multimilionar din Silicon Valley și un cercetător de robotică talentat, el este cu siguranță persoana care promovează potențialul tehnologiei în transformarea rasei umane. Un fost prieten al lui Levandowski extinde viziunea inginerului vizionar asupra roboților și a inteligenței artificiale, spunând că el a vrut ca roboții să conducă lumea:

„A avut această motivație foarte ciudată cu privire la preluarea lumii de către roboți – preluare într-un sens militar”, a declarat prietenul lui pentru Wired. „El a dorit să poată controla lumea prin intermediul roboților.”

Foto: Anthony Levandowski, co-fondator Otto și vicepreședinte al ingineriei la Uber, vorbește membrilor presei în timpul lansării modelului pilot de autoturism Uber la Centrul tehnologic Uber Advanced din 13 septembrie 2016, în Pittsburgh, Pennsylvania. (Credit foto: ANGELO MERENDINO / AFP / Getty Images)

Într-un interviu acordat site-ului Seeker, autorul specializat în studii religioase Candi Cann de la Universitatea Baylor, a plasat noua perspectivă a lui Lewandowski în trendul mișcărilor spirituale născute in Statele Unite ale Americii.

„Mi se pare că ideea lui Levandowski este ca o religie americană esențială”,  a declarat Cann pentru Seeker. „LDS [Secta lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă] și Scientologia sunt ambele tradiții americane care se concentrează asupra punctelor de vedere religioase foarte avansate. LDS discută despre alte planete și viața extra-terestră. Scientologia are un accent deosebit pe terapie și pe o viziune psihologică asupra lumii, gândire destul de modernă și de viitor.”

De asemenea, Cann vede zeificarea Inteligenței Artificiale ca fiind asemănătoare cu practica hindusă de a se închina la artefactele religioase.

„Comparând religiile, se aseamană cel mai mult cu hinduismul, în care există artefacte de zeități găsite pe Pământ”, a explicat Cann. „În acest fel, cred că Inteligența Artificială poate reflecta ce este mai bun în oamenii, ca apoi să fie în schimb venerată.”

Va trebui să așteptăm și să vedem ce se va dezvolta din Way of the Future. În prezent, Levandowski este implicat într-un proces de secrete comerciale între Uber și Waymo.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Trebuie neapărat să vizionați acest documentar format din trei părți, dar numai s-o faceți de la un capăt la altul!

    E făcut de lideri ai mișcării transhumaniste, este un documnetar oficial, de promovare a transhumanismului, realizat pt TV, care efectiv își expun foarte clar propriile țeluri, iar în părțile a doua și a treia explică clar că transuhamismul este o religie. Își bat joc frecvent de Hristos și creștini (mai ales începând cu sfârșitul părții întâi) – pe care îi văd drept cei mai periculoși și, defapt singurii dușmani ai transhumanismului; iar în ultima parte a documentarului explică foarte clar că la baza transhumanismului sta sitemul kaballa.

    Vă promit că după ce veți viziona acest documentar veți înțelege fundamental altfel totul despre Apocalipsă și Antihrist și despre felul în care oamenii de „știință” și elitele lumii au fost păcăliți de vrășmasul și cam care e planul lor final. Ei cred că Apocalipsa și ridicarea vălului înseamnă exact aceasta: nemurirea omului prin transhumanism., de aceea l-au si numit TechnoCalyps.

    Documentarul trebuie NEAPĂRAT tradus, tocmai de aceea am ținut să vi-l împărtășesc, eu efectiv nu am timp. Priviți-l și vă promit că nu vă va părea rău.

    https://www.youtube.com/watch?v=7MXQSbjBL7Q&list=PLLgVDY8_xVLYhjw_pOkTnuX2NWQ9fsSy3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!