X

Rătăcirea cea de pe urmă: GLOATELE îl vor primi pe ANTIHRIST, crezând că este Hristos. Eretici hăbăuci adoptă SIONISMUL, se ploconesc EVREILOR şi aclamează semnele venirii lui

Suporterii statului evreiesc conservator cred că profețiile se împlinesc, la 100 de ani după declarația de la Balfour și 50 de ani de la Războiul de Șase Zile.

AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI Foto: Creștinii evanghelici din Asia cară pe străzi o copie după Arca Legământului, în timpul paradei anuale din Ierusalim din 20 octombrie 2016, pentru a celebra sărbătoarea evreiască Sukkot și pentru a-și exprima solidaritatea față de Israel.

JTA (Jewish Telegraphic Agency)  – 50 de ani de la Războiul de Șase Zile. 100 de ani dela declarația de la Balfour, 150 de ani de când Mark Twain a vizitat prima dată Palestina.

Acesta (2016) a fost un an al aniversărilor legate de marele Israel.

Pentru cei mai conservatori susținători creștini ai statului evreiesc, enumerarea acestor repere nu este o simplă coincidență, ci mai degrabă o prevestire a profețiilor care se îndeplinesc.

Mulți creștini sioniști cred că, la fiecare jumătate de secol, istoria face ca lucrurile să se aranjeze pentru finalul său: întoarcerea lui Mesia la Ierusalim. În conformitate cu acest model, în Israel ar trebui să se întâmple ceva important înainte de sfârșitul anului 2017.

”Citind istoria modernă a Israelului, se pare că este ceva neobișnuit în ciclurile de 50 de ani”, spune David Parsons, vicepreșesintele Ambasadei Creștine Internaționale din Ierusalim. ”Înseamnă că ar trebui să ne așteptăm ca ceva incredibil să se întâmple în acest an, pentru a propulsa în continuare Ierusalimul și Israelul spre destinul lor profetic.”

Sioniștii creștini, dintre care majoritatea fac parte din comunitatea evanghelică de 700 milioane de oameni, se văd ca parteneri ai evreilor în planul lui Dumnezeu. Ca mulți evrei ortodocși, aceștia cred că după un război mondial, Mesia va urca pe tronul regatului evreiesc în Ierusalim și va conduce lumea spre pace și prosperitate.

Creștini fiind, desigur că ei se așteaptă ca Mesia să fie Iisus, pe când evreii încă își caută mântuitorul. Dar sioniștilor creștini le place să glumească:

”Să-l aducem pe Mesia, și apoi cineva poate să-l întrebe dacă este la prima sau a doua vizită.”

Flickr via JTA / Michael Privorotsky

Foto: Vizitatorii se aliniază la mormântul lui Hristos la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, 23 iunie 2010. 

Când Israelul a capturat de la Iordania Ierusalimul de est și locurile sale sfinte, în Războiul de Șase Zile din 1967, unii creștini au văzut dovada că epoca mesianică era aproape. Ei au început să verifice istoria pentru semnele pe care le-ar fi omis.

Multe astfel de semne au fost identificate, de la ”lunile sângerii” la prăbușirile bursei de valori. Ce i-a inspirat cel mai mult pe sioniștii creștini au fost ciclurile de jumătate de secol care i-au condus la Războiul de Șase Zile.

Susținătorii acestei teorii – incluzându-l pe Jonathan Cahn, care a a discutat-o ​​în „The Harbinger”, cel mai bine vândut roman creștin din 2012 – au legat-o de biblicul „an jubiliar”, care implică returnarea pământului la proprietarii săi originali.

Ce s-a întâmplat cu 50 de ani înainte de 1967 ?

În 1917, britanicii înving Imperiul Otoman și preiau controlul asupra Palestinei. Pe 2 noiembrie, este emisă Declarația de la Balfour, promițănd să susțină înființarea unei „case naționale” evreiești în teritoriu. Sioniștii în final i-au făcut plecați pe britanici din Palestina și, în 1948, au înființat statul Israel.

Cu o jumătate de secol mai devreme, doi vizitatori ai Palestinei otomane au contribuit separat cu relatările că, de când au plecat evreii, Palestina s-a dus de râpă. Arheologul britanic Charles Warren a efectuat primele săpături majore pe Muntele Templului, în vechiul oraș Ierusalim, și a găsit ceea ce el credea că sunt relicvele orașului biblic al regelui David. Iar scriitorul american Twain a vizitat Țara Sfântă și și-a înregistrat observațiile în extrem de popularul jurnal de călătorie intitulat “The Innocents Abroad, or The New Pilgrims’ Progress”.

Twain a încheiat numeroase pagini de observații neonorante cu această linie: „Dintre toate pământurile destinate peisajelor mohorâte, cred că Palestina trebuie să fie prințesa”.

Flash90 / Yonatan Sindel

Foto: Sute de creștini evanghelici și israeliți mărșăluiesc la parada din Ierusalim, care marchează festivalul evreiesc Sukkot, sau Sărbătoarea Corturilor, pe 10 octombrie 2017.

Căutînd și mai departe în trecut, sioniștii creștini au găsit 1517, anul în care otomanii au cucerit Ierusalimul. Este de asemenea anul în care Martin Luther a publicat manifestul său de protest împotriva Catolicismului, lansând reforma protestantă.

Deși creștinii sioniști sunt susținători ai antisemitismului lui Luther, ei cred că acesta, popularizând studiul individual al Bibliei ca mijloc de a intra în legătură cu Dumnezeu, a făcut posibil  creștinilor să vadă falsitatea teologiei pe care intenţiona să o înlocuiască. Conform doctrinei, care mult timp a sălășuit în miezul Catolicismului și a rămas influentă, Dumnezeu a luat titlul de popor ales de la evrei și l-a dat creștinilor.

Sioniștii creștini au trebuit să speculeze decenii întregi schimbările istorice ce ar avea loc în 2017, la jumătate de secol după Războiul de Șase Zile. La conferința de joi din Ierusalim pentru sioniștii creștini, intitulată  „Balfour to Nikki Haley: A Century of Christian Zionist Diplomacy” („Balfour către Nikki Haley: Un secol al diplomației creștine sioniste”), o supoziție populară printre cei o sută și ceva de participanți evanchelici și evrei a fost aceea dacă președintele Donald Trump își va îndeplini promisiunea de campanie privind mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Dar cu numai două luni rămase până la sfârșitul anului, timpul se apropie de expirare.

Bob O’Dell, un orator american la conferință și cofondator al Root Source, o platformă care permite evreilor israelieni să predea Biblia on-line creștinilor, a susținut că marele eveniment din 2017 se poate întâmpla deja în inimile colegilor săi evanghelici. El a spus că a văzut o preocupare crescută privind interesele comunității din Israel.

„Fiecare are o teorie, dar punctul meu de vedere este că ceea ce se întâmplă la acest jubileu este o realizarea crescândă a faptului că creștinii conduc națiunile spre susţinerea Israelului”, a precizat el. „Eu cred că aceasta va fi cea mai importantă schimbare dintre toate.”.

Donna Jollay, directorul Christian relations for Israel 365 (Relații creștine pentru Israel 365), o companie media evreiască în creștere rapidă, care țintește evanghelicii cu știri și conținut pe teme biblice, a enumerat zeci de semne precum creștinii ce păstoresc Israelul spre epoca mesianică, împreună cu pasajele biblice relevante.

Flash90

Foto:  Creștinii evanghelici din întreaga lume cântă și recită rugăciuni la Jerusalem Chairman’s Conference, de la International Convention Center din Ierusalim, 22 septembrie 2013. 

Ea a indicat către nepoții evrei ai lui Trump, retragerea Americii din UNESCO după presupusa influență anti-Israel (Nikki Haley, ambasadoarea SUA la ONU este convertită la creștinism) și investițiile creștine în creștere în statul evreiesc. Numai evanghelicii din Statele Unite aduc aproximativ 500 milioane $ pe an în Israel, prin turism și acte caritabile și susțin guvernarea curență cu orientare de dreapta.

„Sunt cam multe la mijloc”, a spus ea.

Evreii americani, în special majoritatea care sunt non-ortodocși și liberali din punct de vedere politic, au fost în mod tradițional precauți la sprijinul evanghelic pentru Israel. Dar Josh Reinstein, fondatorul Christian Allies Caucus format din 19 membri, care urmărește să promoveze susținerea creștină în numele Israelului, a declarat că a văzut de asemenea o dorință crescândă în rândul evreilor de a accepta ajutorul creștinilor.

„Am văzut rezultatele”, a declarat el, citând legile anti-BDS (anti-Boicot, Dezinvestiții și Sancțiuni) din Statele Unite și o cooperare sporită între Israel și țările africane și asiatice. „Știm că aceștia sunt oameni care sunt alături de Israel având la bază credința și vor rămâne alături pe termen lung, indiferent de considerentele politice sau economice”.

NOTĂ OrtodoxINFO

Articolul de mai sus ilustrează încă o dată cuvintele: Sf. Lavrentie de Cernigov: “Vor fi multi surzi si multi orbi…”:

   „Acum,  noi îi votăm pe conducătorii noştri suntem fie cu cei „de dreapta” fie cu cei „de stânga”. Dar nu ăsta e amarul, căci va veni o vreme când vor impune lumii să-şi aleagă un singur împărat. Iar când omenirea va vota pentru un singur împărat, să ştiţi că acela „el e” – antihristul – şi să te ferească sfântul de vei vota.”

   „Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţuidar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. In acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei. Atunci ei se vor hotărî să-şi aleagă un singur împărat peste tot pământul.În ultimele timpurila sfârşit, va începe prigoana împotriva adevăraţilor creştini, care vor trebui să scape fugind.”

Citiţi mai multe la:

Citiţi vă rog şi:

Sectanţii sionişti hăbăuci ce îşi zic mincinos creştini, sunt în aceeaşi situaţie cu (sau chiar mai rău…):

Privind loialitatea forţată a statelor pentru Israel, vedeţi cazul:

Mişcările ecumeniste sunt în toi:
Pentu întâmpinarea antihristului, începe deja rumoarea pregătirilor:
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Antihrist
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. „Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
  Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
  Iată, v-am spus de mai înainte.
  Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
  Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului. ” (Matei 24, 23-27)

  „Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el.” (Ioan, 14;23)

 2. Una din greselile cele mai mari ale neo-protestantilor este faptul ca o considera pe Maica Domnului o femeie oarecare. Iar de aici pana la a-l considera pe Domnul iisus Hristos un om oarecare nu e decat un singur pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.