X

Sophia, primul ROBOT cu CETATENIE va veni in Romania

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, vine în România, la București, pe 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Sophia a primit în premieră mondială cetățenia saudită, la finalul lunii trecute, la un târg de investiții în tehnologie din capitala Arabiei Saudite.

„Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus atunci robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns:

„De unde știi că tu ești om?”

Ulterior, știrea că un robot a devenit primul din lume care să primească cetățenia unui stat a făcut înconjurul lumii. După mirarea propriu-zisă, au urmat întrebările: de ce a primit cetățenia Arabiei Saudite, țară în care drepturile femeilor sunt extrem de limitate? Va avea Sophia mai multe drepturi decât femeile din acest stat arab?

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Pana la urma tot efortul asta de a crea un robot umanoid are ca tinta …confuzia!! Toata lupta lor are ca tinta sa creeze un robot, o masinarie, un obiect, dar care sa semene atat de mult cu omul incat oamenii sa creada ca stau de vorba cu un alt om, uitand ca de fapt stau de vorba cu o masinarie, cu un obiect! Inselarea asta ar putea merge atat de departe incat omul sa ajunga sa se si „indragosteasca” de „domnisoara robot” (nu intamplator robotul seamana cu o femeie si nu cu un barbat). Daca prin Japonia oamenii se casatoresc cu personaje din desenele animate (demonstrand ca nu au depasit varsta copilariei sau adolescentei si au ramas si la maturitate cu aceleasi fantezii de adolescenti), de ce nu am asista in curand la prima casatorie om-robot? …Tot este acum „la moda” distrugerea casatoriei si oamenii se casatoresc cat mai aiurea: cu un rollercoaster (in America) sau cu personaje din desene animate (Japonia) sau o femeie care s-a casatorit cu ea insasi (Italia) etc. etc.

  1. Problema este ca intr-un viitor apropiat vor da drumul(sau poate au dat si nu stim) la roboti umanoizi (care nu vor putea fi deosebiti de oamenii reali) pe strada,in societate,printre noi,in cele mai diverse situatii.Si vor veni astfel de roboti in Biserica si vor cere cununia,iar preotul,nestiind sau nedandu-si seama,ii va cununa.
   Sau vor fi create tot felul de alte situatii prin care isi vor bate joc de crestini.
   Daca Biserica si mai ales corpul ierarhiei nu tine pasul cu schimbarile din societate vom vedea multe situatii care de care mai amuzante sau mai delicate,ca sa nu zic blasfemiatoare.

 2. De-odata e ,,atragatoare” Romania ptr toti demonii (jidanii,americanii,papa si acum dracii ,,intrupati”)!!Ce cauta ,cine aduce acest,,lucru” si la ce ne trebuie noua (inafara sa ne smintim sau indracim si mai tare )inca un truc de-al evolutiei=diavol (numele nou al diavolului).Suntem deraiati tare,tare si fara chip de intoarcere.Tot ce e stiiinta ,adica magie ,tot ce este tehhhhnologggie ,adica vrajitorie ,tot ce duce catre lenevire ,catre a nu mai ridica un pai sau a mai schita vreun gest ,le intampinam cu intreaga noastra fiinta si ne incredem in ele.

 3. Păi nu scrie în articol nicăieri că va ajunge în România , ci doar în titlu, ca să deschizi postarea… Ce minciuni!

 4. N-a intrebat nimeni masinaria: „da’ tu ce esti, de ce si pentru interesul cui ma intrebi?”.
  Am vazut multe SF-uri… ne-au pregatit ca vin roboti pe care nu ii „stii” ca nu sint oameni decat cu niste teste…
  Inghit alimente si licide…, se pot „da” beti… mai recent le-a fost plantat si sex ca sa dea „satisfactie” ratacitilor scoliti cu teoria „genului”.
  ….
  De fapt, care este scopul aducerii in Romania a unei astfel de masinarie – nesimtita si nesimtitoare, o minciuna de aratare – de ce n-au facut masina o masina cu difuzor?
  De ce o mascheaza cu aparenta de femeie?
  Din informatia anteriaora, chiar i-a pus in memorie programatorul mult tupeu – ca farfa masini omul „nu mai poate”, ca masinile „e mai bune” decat omul…
  Poate merge cineva la prezentare – ca nu poate fi „intalnire” cu o masinarie, sa fim totusi treji… si ia un dispozitiv de bruiere radio, incat masina sa nu poata avea vreo coordonare sau comunicare externa pentru a avea reactie rapide, desigur manipulatorie.
  Sper ca la trecerea frontierei nu i se va permite accesul ca „cetatean” cu pasaport ci ca marfa cu import temporar…
  Masina nu poate avea initiativa de „vizitare” de tari iar cine o aduce nu poate invoca ca e un „bun” personal, nici echipament care ajuta la exercitarea profesiei, ori bodyguard, s.a.m.d.
  .. CIne a chemat producatorul cu dihania?
  —–
  De cand are materia „DREPTURI”?
  Are doar „dreptul” sa se supuna proceselor fizico-chimice.
  Te pomenesti ca ‘alde nea’ Dulcan (ereticul promovat drept mare savant) i-a chemat ca asta crede ca materia are inteligenta!?!

 5. Iertare ca revin asa repede…
  Sauditii sa fi cerut robot barbat sa-l „natutralizeze”.
  Cat de multi ca au prea multe femei si se gandesc sa „dea drumul” la poligomie.
  Asa ca in loc sa ia invadatori din astia care vin sa violeze „la Europa” cu celularele in mana si cu carduri de la soros – adica de la sionismul cel „mare si tare”, sa-si „traga” scule tro-mecanice pe care sa le uneasca cu „nevoiasele” doritoare de barbat … saudit – ce importanta mai are daca e masina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!