X

FOTO: ASIA SODOMITĂ – Peste 100.000 de activiști la parada LGBT din TAIWAN

de null

La câteva luni după ce o hotărâre judecătorească a deschis drumul pentru Taiwan, spre a deveni prima țară din Asia care legalizează căsătoriile de același sex, un număr record de oameni au participat la Taipei pe decursul weekendului (28 oct.) la parada LGBT anuală a orașului.

Ne putem căsători deja? (Reuters/Tyrone Siu)

Estimările în privința participării au întrecut 100. 000, în comparație cu aproximativ 80.000 în anul precedent, cu mulți participanți venind din alte țari din Asia. Tema oficială (link în chineză) pentru parada de anul acesta, cea de-a 15-a din Taipei, a fost “fă dragoste, nu război – educația sexuală este calea”, în speranța că mai multă educație poate lărgi orizontul pentru egalitatea sexuală în societate.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O instanță taiwaneză a hotărât în luna mai că legea existentă ce interzice căsătoriile de același sex este neconstituțională și că trebuie luate măsuri pentru a fi întocmite amendamentele legale relevante în următorii doi ani, dar țara încă nu a făcut progrese în garantarea egalității căsătoriei prin lege. În iulie, restricțiile guvernamentale locale asupra înregistrărilor de parteneriate de același sex au fost ridicate, dar drepturile la uniuni de același sex încă nu sunt egale cu parteneriate heterosexuale.

Deși Taiwan se află cu ani înainte față de alte țari din regiune, înclusiv Hong Kong și Australia în privința integrării drepturilor LGBT, mulți taiwanezi continuă să se opună casătoriei de același sex și anumite asociații se împotrivesc predării de teme de egalitate de gen și alte subiecte asemănătoare în școli.

Necesitatea unui “consens” este citată frevent de către guvernul președintelui Tsai Ing-wen pentru a explica lipsa progresului în această privința. Noul prim-ministru al Taiwanului, Lai Ching-de, a declarat că ramura executivă a guvernului intenționează să trimită o versiune a unui proiect de lege pentru căsătoria de același sex către legislatură înainte de sfârșitul sesiunii parlamentare curente, constatând necesitatea de a “găsi cel mai mare consens al societății”. Tsai a declarat (link în chineză) cu ocazia zilei paradei, înainte de părasirea Taiwanului pentru o călătorie, că Partidul Democrat Progresist aflat la guvernare va pregăti un cadru legal în spiritul interpretării constituționale a instanței, menținând de asemenea “unitatea socială”.

Jason Hsu, un parlamentar de opoziție ce a fost unul dintre cei mai activi susținători ai egalității căsătoriei în Taiwan, a corelat pasivitatea guvernului în această privință cu politica, din moment ce Taiwanul își va desfășura alegerile locale spre sfârșitul anului 2018.

Politica pare să fi fost uitată în timpul paradei totuși.

Copii jucându-se pe un steag de curcubeu gigant la parada din Taipei, 28 octombrie 2017.
(Reuters/Tyrone Siu)
Reuters/Tyrone Siu
Reuters/Tyrone Siu

Mai multe imagini în articolul original.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iată ce deznodământ a avut un eveniment cu tematică sodomistă acum 2 ani, tot în Taiwan:

În 2015 un incendiu izbucnit pe o scenă de concert s-a răspândit asupra mulțimii de spectatori prezenți la o petrecere în cadrul unui parc acvatic din Taiwan, rănind mai mult de 400 de persoane.

Citiți vă rog și:

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button