X

Profesor universitar: MATEMATICA ESTE RASISTĂ pentru că albii au un avantaj natural… Oare algebra și geometria ar trebui interzise ÎN NUMELE EGALITĂȚII?

de null

Rochelle Gutierrez, Universitatea din Illinois, specialist în „probleme de echitate în disciplinele matematice”, consideră că lucrurile trebuie revizuite total din cauza unei presupuse inferiorități la matematică a minorităților, în comparație cu „albii”. Însă aberațiile sale pleacă mai degrabă din ura ei față de albi decât de la cine se descurcă mai bine la matematică.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Exact ca o cireașă pe tortul aniversării unui an de luptă a ultra-stângiștilor, disperați până la cer de câștigarea alegerilor de către Trump, așa arată propria cruciadă pentru intezicerea matematicii a unei profesoare de la Universitatea din Illinois, convingerea ei fiind că discipline precum algebra sau geometria sunt, in mod inerent, rasiste!

Rochelle Gutierrez este prezentată pe site-ul Universității din Illinois ca specialist în „probleme de echitate în disciplinele matematice”. Atenția ei este întreptată spre „studierea cu precădere a modului cum rasa, clasa socială sau limba influențează predarea și învățarea”, adică mai pe scurt, despre „privilegiile albilor”, pe care ea le vede în orice aspect al educației. În cazul matematicii, Gutierrez este de părere că, din cauza unei presupuse inferiorități a minorităților la matematică în comparație cu „albii”, lucrurile au de suferit și trebuie revizuite total.

Conform Campus Reform, Gutierrez a publicat de curând o carte cu titlu de manifest, carte despre care ea crede că aduce dovezi solide că abilitățile în algebră si geometrie sunt perpetuate în mod nemeritat ca fiind un „privilegiu al albilor”. Gutierrez e atât de supărată, de fapt, pe subiectul „matematică” încât încearcă să avertizeze societatea chiar și despre „politica pe care matematica o face”. Iată ce spune profesoara, cu cuvintele ei:

„Pe foarte multe niveluri, matematica însăși se constituie ca Martor. Cei care studiază și dezvoltă  matematica, cei care sunt capabili în matematică precum și cei care fac parte din comunitatea matematicienilor sunt priviți, in general, ca «ALBI»”.

Cercetările arată că, de fapt, nu albii ci asiaticii sunt cei mai buni la matematică și la științele naturii

Pentru un profesor universitar, Gutierrez dovedește multă prostie când vine vorba să înțeleagă adevărul din jurul ei. Cu siguranță că nu știe de faptul stânjenitor că, cel puțin potrivit unui studiu publicat de Lynch School of Education, lideri mondiali in matematică și științele naturii sunt asiaticii.

Asta înseamnă, folosind „logica” doamnei Gutierrez, că matematica perpetuează practic „privilegiul asiaticilor” iar profesorii și studenții ar trebui să fie avertizați asupra acestui fapt. Gutierrez însă nu va porni niciodată pe acest drum întrucât incorectitudinea politică a acestui studiu ar arăta cu degetul asupra oricărui războinic pentru dreptate socială și asupra oricărei feministe de pe planetă.

Mai departe, conform unui studiu științific, științele matematice (dar și științele naturii) sunt discipline la care băieții tind să se descurce mai bine decât fetele. Oricât ar vrea Generația Fulgilor de Nea să credem în egalitatea între sexe din orice punct de vedere (cu excepția cazurilor când femeile sunt mai bune decât bărbații, bineînțeles..!), dovezile sugerează ca mintea bărbatului tinde să fie mai analitică, de aceea înclinația mai mare a băieților în comparație cu fetele spre matematică și științe exacte.

„Cercetătorii au mai descoperit că băieții tind să aibă o aplecare mai mare decât fetele asupra matematicii și a științelor exacte astfel că, între clasele a patra și a opta, timpul mediu de studiu pentru matematică scade și crește cel pentru științele exacte,” spune un comunicat de presă emis de nu altul decât Boston College, o foarte respectată instituție de învățământ superior.

Oricum, inepțiile lui Rochelle Gutierrez pleacă mai degrabă din ura ei față de albi decât de la cine se descurcă mai bine la matematică. Dovada cea mai bună o reprezintă o recentă declarație de-a ei în care se plângea că termeni sau expresii precum „pi” sau „Teorema lui Pitagora” își au originea în Grecia și în sistemul european de matematică. De asemenea, urăște faptul că foarte mulți profesori de matematică sunt albi, părerea ei fiind că asta perpetuează discriminarea celorlalte minorități.

Ceea ce Gutierrez spune, de fapt, este că părerea ei personală este că „non-albii” nu sunt la fel de buni la matematică precum „albii”, declarație care este în sine și despre sine una rasistă. Ironia face ca toate acestea să se spargă, până la urmă, tot în capul ei gol.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Pai sa interzica nenorocita de matematica. Si filozofia ca e tot de la greci.Si mai ales democratia.In alta ordine de idei, daca s-ar inventa un vaccin impotriva prostiei o tanti ca asta ar trebui sa fie obligata sa se vaccineze de 10 ori chiar daca ii incalca toate drepturile. Pt.binele ei si al umanitatii in general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button