X

Paraguay a INTERZIS materialele despre „IDEOLOGIA DE GEN” în școlile publice.

de null

Ministerul Educației din Paraguay a interzis școlilor publice să folosească sau să difuzeze materiale privind „ideologia de gen”, o măsură pe care criticii o consideră discriminatorie față de femei și persoanele LGBTQ.

Foto: telesurtv.net

Nota NBC News (publicație progresistă): Termenul „ideologie de gen”, conform unui grup local de susținere, a fost inventat de conservatori pentru a justifica discriminarea împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ.

La o conferință de presă din septembrie, ministrul educației Enrique Riera a declarat că guvernul recunoaște „valorile tradiționale” și „familia tradițională”, alcătuită din „tată, mamă și copii”.

„Respectăm în mod firesc și opțiunile diferite, dar nu le vom institui în școlile noastre publice”, a declarat Riera, potrivit ziarului local ABC Color.

Riera, care a emis oficial interdicția într-o rezoluție din 10 octombrie, a numit în mod specific drept material problematic declarația că „sexul este un construct social”. Sub presiunea grupurilor conservatoare, Riera a mai spus într-un discurs pe 5 octombrie că el însuși ar arde orice carte care răspândește „ideologia de gen”.

SOMOSGAY (în românește s-ar traduce SUNTEMGAY), o organizație de susținere a LGBTQ din Paraguay, a condamnat interdicția într-o declarație, adăugând că termenul „ideologie de gen” a fost „inventat de grupuri conservatoare pentru a-și păstra justificarea violenței și discriminării împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ”.

Criticii au mai spus că rezoluția lui Riera este o încălcare directă a angajamentului Paraguayului față de acordurile internaționale privind sănătatea sexuală și discriminarea de gen.

„Ceea ce se întâmplă aici cu adevarat este suprimarea educației despre egalitate și discriminare, care este o obligație internațională a statului paraguayan”, a spus într-o declarație Erika Guevara Rosas, directorul pentru America la Amnesty International.

Acordul de la Montevideo, adoptat de Paraguay și alte națiuni latino-americane în 2013, cere acestor țări să pună capăt discriminării pe baza orientării sexuale și a identității de gen și să garanteze accesul la informații complete privind serviciile de sănătate sexuală.

„Excluderea din curriculum a educației privind egalitatea echivalează cu promovarea de către stat a violenței și a discriminării, cu consecințe extrem de grave”, a mai spus Guevara Rosas.

În timp ce activitatea homosexuală este legal permisă în Paraguay, țara are o interdicție constituțională privind căsătoria între persoane de același sex și nu există nicio legislație cu intenția de a combate discriminarea pe baza orientării sexuale.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Buna ziua! Nu stiu daca / nu cred ca finalul articolului exprima corect intentia articolului sau realitatea … „nu exista niciol legislatie cu intentia de a combate discriminarea pe baza orientarii homosexuale”? … adica apreciati ca exista o discriminare la adresa persoanelor cu aceasta orientare? O zi buna!

  1. O intrebare

   NBC News considera ca exista aceasta discriminare, nu OrtodoxInfo.

   Articolul este preluat de pe un site progresist, dupa cum arata si nota de la inceput. Caracterul stirii este informativ, ca Paraguay a interzis ideologia identitatii de gen in scoli. Bineinteles ca nu suntem de acord cu opinia respectivului site despre subiect, doar preluam informatia: ca teoria de gen a fost interzisa. De asemenea observam si cum se pozitioneaza in general mass-media de pretutindeni cu privire la subiect. Adevarul este ca ar fi fost mai eficient ca știrea sa fie rezumata și comentata pentru ca cititorii noi sa inteleaga mesajul, dar ceea ce apare pe portal ar putea fi imbunatatit daca ar fi mai multi in echipa care sa dea o mana de ajutor la prelucrarea stirilor.

 2. Foarte bine ca a interzis-o.
  Omul – ca ipostas se regaseste in realitatea obiectiva , este prezent in particular de catre barbat si de catre femeie.
  Separat dar in mod complet – impreuna. Adica in FAMILIE, sot si sotie binecuvatati proin Taina cununiei.
  Inventarea „gen”-ului este hula, iar psihologic este idiotenie; nu exista femeie-barbat, nici barbat-femeie si nici o uniune – spre completarea ipostasului – intre doi barbati ori doua femei.
  Pentru ca acest duh al minciunii – „genul la om” se contra-pune Creatiei este simplu de observat ca este duh demonic.
  Teoria „genului” este parte din demonologia New Age.
  Cu cat esti mai orb si surd la invatatura Hristica, cu-atat devii mai apropiat de Satan, adica „te ia dracu” in posesie, ca-i dai satisfactia „lucrand” voia lui.
  Asta nu inseamna ca gandul bun de la oamenii aceia este suficient pentru mantuirea lor… insa este un pas important.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button