X

2000 de pacienți cu BOLI INCURABILE au fost EUTANASIAȚI în CANADA

OTTAWA, Canada – aproape 2000 de pacienți cu boli incurabile au fost ajutați (NT eutanasiați) de către medici în primul an de când Canada a legalizat suicidul asistat medical, conform unui raport.

De la data la care Canada a legiferat suicidul în iunie 2016 până în 30 iunie 2017, 1 982 de oameni au decedat astfel, conform Health Canada.

Agenția menționează că majoritatea aveau cancer.

Extrapolând de la datele colectate din prima jumătate a lui 2017, numărul deceselor asistate este estimat să crească, rămânând la mai puțin de 2% din numărul total de decese de anul acesta – „asemănător cu cel din practica internațională”, se menționează într-o declarație.

Suicidul asistat medical în Canada, este rezervat adulților cu probleme grave de sănătate ce îșî doresc să pună capăt acestor suferințe, acesta constând într-o injecție letală efectuată la spital sau acasă.

La câteva zile după ce legea a fost schimbată pentru a permite această practică, a fost contestată în instanță, în încercarea de a include (NT în rândul candidaților la eutanasiere) și pe cei ce suferă de boli devastatoare dar a căror viață nu este pusă în pericol major.

Aici sunt incluși cei ce suferă de atrofie a mușchilor coloanei vertebrale, scleroză multiplă, paralizii totale, afecțiuni traumatice vertebrale, bolile Parkinson și Huntington.

Ierarhii canadieni și-au instruit clericii pentru a refuza oficierea slujbei religioase pentru cei ce aleg decesul prin suicid asistat medical.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Eutanasie
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!