X

“PROVOCAREA de 48 de ORE” – un alt „JOC” pune în PERICOL viața copiilor

După “Balena Albastră”, un nou joc periculos atrage copiii pe social media

Din păcate, după ce “Balena Albastră” a provocat moartea mai multor copii din Rusia și Marea Britanie, iar jocul a fost semnalat și în România, a apărut o nouă “provocare” pentru juniori pe rețelele sociale. O provocare de pe Facebook îi îndeamnă pe adolescenţi să lipsească de acasă pentru două zile.

Potrivit dailymail.co.uk, mai mulţi copii din Marea Britanie iau parte la un “joc” numit “Provocarea de 48 de ore”. Ei sunt îndemnaţi să fugă de acasă şi să nu-şi contacteze familia sau cunoscuţii, ca după două zile să reapară brusc în casele lor. 

Cei care intră în acest joc primesc un scor mai mare pentru fiecare menţiune pe care o au pe reţeaua social media. Asta înseamnă că pentru fiecare strigăt de disperare al unui părinte, copilul este “recompensat”. Apariția acestui tip de “provocări” a fost semnalată încă de anul trecut, după ce o fetiţă de 13 ani a participat la o altă provocare numită “Jocul celor 72”, care presupunea să fugi de acasă preţ de 72 de ore.

O mamă a unui copil care a participat la “Provocarea de 48 de ore” a declarat: “Această competiţie este bolnavă. Anxietatea pe care o produce familiei este de nedescris. Am fost îngrozită că fiul meu va fi violat, mort sau vândut”.

În prezent, autorităţile din Marea Britanie sunt în alertă. Însă părinţii din toată lumea trebuie să fie vigilenţi, pentru că un asemenea eveniment poate lua amploare.

Tu cât control ai asupra felului în care copilul tău folosește rețelele de socializare?

Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Astea sunt jocuri cu inspiratie venita direct din iad, sunt de inspiratie oculta,prin aceste jocuri necuratul isi face lucrarea, trebuie sa fim atenti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!