X

ANGLIA: Universitatea Bath Spa BLOCHEAZĂ cercetările asupra TRANSSEXUALILOR traumatizați de alegerea făcută, pe motiv că sunt „INCORECTE POLITIC”

de null

James Caspian, un terapeut în cadrul universității Bath Spa ce consiliază și acordă asistență psihoterapeutică persoanelor ce își schimbă sexul, a fost oprit de către o comisie de etică a universității în efectuarea de studii asupra transsexualilor ce se răzgândesc după schimbarea sexului, pe motiv că este incorect politic.

Caspian a studiat de-a lungul anilor transsexuali care după ce și-au schimbat sexul s-au răzgândit. El spune că în ultimul timp cazurile sunt tot mai des întâlnite, fapt ce l-a determinat să înițieze o teză pe tema aceasta cu denumirea „retranziția” în care să expună dovezile adunate dspre oamenii ce regretă operațiile chirurgicale de schimbare a sexului. Ba mai mult, în acest domeniu nu există nici o cercetare până astăzi.

„Ei (NT transsexualii) spun că sunt prea traumatizați să vorbească despre asta, fapt ce m-a determinat să încep cercetările”, spune Caspian.

Argumentul principal oferit de comisia de etică a fost acela că cercetarea ar putea aduce critici (NT transsexualilor) în mediul social online ce s-ar răsfrânge asupra universității, adăugând că este mai bine „să nu ofensăm pe nimeni”.

Activista americană pentru transsexuali, Riki Wilchins, spune că studiile ce privesc transsexualii pot duce la apariția unor „trenduri critice” ce pot influența negativ felul în care sunt tratate rezultatele acestor studii. Ea declara că „oamenii au lansat zeci de ani studii ce au împiedicat accesul la schimbarea chirurgicală a sexului.”

Caspian a adăugat:

Ideea că rezultatele cercetărilor nu ar trebui folosite pentru a ajuta transsexualii, este complet greșită.”

Acesta ia în considerare o confruntare în instanță după finalizarea investigațiilor interne ale uniersității, potrivit BBC News.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Iata ce zicea Ioan Lascar intr-un interviu luat in 2014

    „Transsexualitatea este o boală psihică, iar tratamentul ei este chirurgical. Din punct de vedere psihic, pacientul percepe că aparţine unui alt pol al sexualităţii. Se simte neîmplinit acolo unde a fost creat şi-şi croşetează toată existenţa în jurul acestei dorinţe dominante. Evident că asta-l face să nu aibă niciun fel de împlinire socială, deci calitatea vieţii are multe dezavantaje. E vorba de punerea în acord a ceea ce, mental, doreşte un om, deşi, fizic, nu corespunde.” (adevarul.ro)

    Ati mai auzit asa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.