X

Arabia Saudită a semnat un acord pentru achiziţia de sisteme antiaeriene S-400 ruseşti

FOTO: http://mediartv1.freenode.ro/image/201710/full/s_400_triumph_36962900.jpg

Arabia Saudită a semnat joi, la Moscova, un acord preliminar ce deschide calea pentru achiziţionarea de sisteme de apărare antiaeriană ruseşti S-400, precum şi pentru fabricarea lor în regat, aliat tradiţional al Statelor Unite ale Americii, informează AFP.

Acordul a fost semnat cu ocazia vizitei la Moscova a regelui saudit Salman, care a fost primit joi de preşedintele rus Vladimir Putin la Kremlin.

Înţelegerea mai prevede cumpărarea de către Riad de sisteme antitanc Kornet-EM, lansatoare de rachete TOS-1A, lansatoare de grenade AGS-30 şi puşti de asalt Kalaşnikov AK-103, potrivit unui comunicat al Saudi Arabian Military Industries (SAMI), noua companie naţională din industria de apărare.

„Părţile cooperează pentru punerea în practică a unui proiect de localizare a producerii sistemului de apărare antiaeriană S-400 şi de mentenanţă a componentelor sale”, indică aceeaşi sursă, făcând referire de asemenea la „transferuri de tehnologie” pentru alte armamente.

Comunicatul mai precizează că protocolul „se axează pe instalarea fabricării de sisteme de armament avansate în Arabia Saudită” şi „include transferul de tehnologie” pentru Kornet-EM, TOS-1A şi AGS-30, precum şi „programe de antrenament şi de formare” pentru personalul saudit.

Un sistem S-400 este format din mai multe staţii radar, din rachete cu raze diferite de acţiune şi din echipamente de mentenanţă.

Pe 12 septembrie, Turcia, stat membru al NATO, a semnat cu Rusia un contract pentru achiziţia de sisteme S-400, în pofida îngrijorărilor Washingtonului.

 

Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!