X

PRIMUL CYBORG recunoscut oficial de autorităţi la Târgul IT de la București

de null
FOTO: http://news.nationalgeographic.com/content/dam/news/2017/04/02/cyborg/01-cyborg.jpg

Tehnologia modernă atinge culmile SF. La un târg IT din Bucureşti a fost prezent primul cyborg recunoscut de autorităţi. Este vorba de un spaniol care şi-a implantat în cap o antenă conectată la internet, cu care poate simţi culorile ultraviolete sau infraroşii. Nu a fost singurul. Un alt cyborg şi-a implantat un organ artificial, care simte presiunea atmosferică.

Extrem de populare au fost şi tehnologiile de recunoaştere facială, care reuşesc să citească emoţiile oamenilor.

Neil Harbisson, un britanic, crescut în Barcelona, şi-a implantat în 2004 în cap o antenă cu senzori de culoare.

„Sunt un Artist Cyborg. Antena implantată în capul meu îmi permite să-mi extind percepţia culorilor în afara spectrului vizual. Detectez de la culori infraroşii până la culori ultraviolete. Mai am un implant cu conexiune la internet. Oamenii îmi trimit culori în capul meu din toată lumea. Sunt conectat şi la staţia spaţială NASA ca să văd culori din spaţiu.”, susține Neil Harbisson.

Medicii au refuzat să-i introducă antena în craniu, aşa că a fost nevoit să găsească un chirurg care a făcut-o anonim.

Cum funcţionează? Neil spune că vibrează în funcţie de o anumită culoare din spectrul infraroşu sau ultraviolet pe care senzorul din capătul antenei îl sesizează.

Şi cum îşi defineşte antena ca pe un nou organ adăugat corpului uman, impropriu speciei umane, autorităţile spaniole au fost nevoite să-i recunoască starea de cyborg.

Neil susţine că noul simţ pe care şi l-a introdus în corp îl ajută să înţeleagă mai bine natura. Este rezistent la apă şi s-a obişnuit cu antena.

FOTO: https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/20759463_110528496318733_8776370489435095040_n.jpg

Şi Manel Muñoz, cetăţean spaniol, şi-a legat de cap un nou organ. Pentru că este un prototip, nu este un implant, ci… explant. S-a şi fotografiat în buletin cu noul sau organ.

„Este un organ de simţire a presiunii atmosferice. Simt o vibraţie în urechea mea. Când presiunea scade, vibraţia se duce în jos. Când creşte, în sus. Nu este rezistent la apă. Cu avionul e că şi cum aş fi avut un masaj în urechi”, susține Manel.

Pasionaţii de tehnologie care au venit la târgul Internet Mobile World au fost extrem de interesaţi şi de tehnologia care citeşte faţa. Sistemul de recunoaştere facială a ajuns la nişte performanţe uluitoare. De pildă, poate să stabilească vârsta cu aproximaţie sau poate să citească pe faţă sentimentele care îl încearcă pe om, dacă este bucuros sau furios. Desigur, aparatul are şi anumite limitări. Dacă utilizatorul are ochelari, nu il mai recunoaşte.

„Când intră un client care este grăbit sau are o reclamaţie, din momentul în care păşeşte în agenţie sau în sucursala putem afla contextul în care se află acea persoană şi o putem servi sau îi putem oferi serviciul respectiv.”, a declarat Florin Boldescu, manager servicii digitale bancare.

Tehnologia modernă poate fi aplicată şi în alte domenii. De pildă, un fermier a cerut şi a obţinut de la o companie o dronă cu care să-şi numere în timp real vacile de pe câmp.

Cyborgii, sistemele de recunoaştere facială, dar şi alte tehnologii ultramoderne vor putea fi văzute şi joi la Romexpo.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.