X

Viktor Orban – Declarații IREDENTISTE la Cluj: “Să creăm cămin aici… viitorul o să fie în limba maghiară”

de null
Image result for viktor orban cluj

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca la o ceremonie religioasă la Biserica Centrală Reformată cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă. Programul a continuat cu o procesiune de 1.000 de persoane, către Institutul Teologic Reformat, unde premierul a rostit un discurs în limba maghiară care nu a fost tradus. „Adevărul“ vă prezintă ce mesaje a transmis Orban în respectivul discurs.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform Szabadsag.ro, Viktor Orban, premierul Ungariei, şi-a început discursul de sâmbătă din Cluj-Napoca decretând că urmează o epocă a mândriei naţionale în întregul bazin carpatic. A continuat spunând că viitorul e scris în limba maghiară; să cauţi şi să păstrezi intacte comunităţile maghiare devine o adevărată misiune naţională, a explicat el.

„Misiunea noastră este să luptăm pentru ca aceste comunităţi să răzbească pe teritoriul pe care s-au născut şi pe care trăiesc, să aibă posibilitatea să înveţe în limba maghiară şi să aibă posibilitatea să trăiască ca maghiari“, a spus Orban.

Întrebat dacă mai există putere în maghiari să reziste şi în următorii 500 de ani, a zis că

„avem rădăcini adânci şi puternice, care ne-au ajutat să ajungem până aici şi să supravieţuim chiar şi după Mohacs, atunci când ţara noastră s-a rupt în trei bucăţi. Chiar şi acum 100 de ani, când am fost rupţi în cinci. Am rezistat şi în timpul dictaturii comuniste, şi în deceniile trecute. Dacă sub povara ultimilor 500 de ani am reuşit să ne păstrăm coloana vertebrală şi să fim drepţi ca stejarii, atunci cu riguranţă vom face asta şi în următorii 500 de ani“.

Orban a mai spus că Europa se poate face bine graţie „leacului reformat“, şi în ce priveşte cultura, şi în ce priveşte economia sau scăderea demografică:

„Mesajul bisericilor pentru Europa este acesta: rămâneţi cei pe care i-a creat bunul Dumnezeu, rămâneţi în credinţa naţională şi păstraţi-vă credinţa. Păstraţi ordinea, iar ordinea o să aibă grijă de voi. Păstraţi-vă bisericile, şcolile şi credinţa, iar credinţa va avea grijă de voi“.

Victor Orban şi-a adus aminte şi de anul 1989, „când libertatea a pornit pe drumul său dintr-o parohie reformată din Timişoara“. Apoi a spus că toate astea reprezintă o datorie a celor care trăiesc acum, a maghiarilor contemporani:

„trebuie să ne păstrăm tradiţia şi cultura, pe care biserica reformată le-a creat aici, în mijlocul Ardealului. Noi trebuie să populăm această zonă geografică şi spirituală şi e datoria noastră să creăm cămin aici pentru următoarele generaţii de maghiari“.

Premierul Ungariei a mai spus că, indiferent de faptul că sunt despărţiţi de graniţe, toţi maghiarii formează un tot:

„Noi construim acum o naţie maghiară compactă. Unul din interese este construirea unui viitor în care românii şi maghiarii să trăiască şi să convieţuiască echilibrat şi în care drepturile maghiarilor să fie recunoscute. Interesul nostru comun e să creăm un viitor în care, de exemplu, închiderea unei şcoli să nu fie altceva decât o eroare datorată unui eventual accident, dar să nu fie ceva normal“.

El a continuat că un interes comun este ca nicio comunitare, fie română, fie maghiară, să nu fie văduvită de dreptul de a putea învăţa în limba maternă. A mai spus şi că vrea un viitor în care Ungaria, care acum se dezvoltă, să se poată alătura României, care şi ea se luptă să crească.

S-a adresat şi tineretului prezent, studenţi la teologie, şi le-a zis că acum, după toată perioada de constrângeri, urmează o perioadă de dezvoltare şi o eră în care o să fim cu toţii cu capul ridicat:

„Vom fi din nou mândri din punct de vedere naţional“.

Orban a scos în evidenţă cât de importantă e biserica reformată în cadrul mişcării protestante şi cât de importantă e biserica maghiară reformată:

„Datoria dumneavoastră este să adunaţi familiile în biserică şi să le explicaţi că viitorul o să fie în limba maghiară“.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

 1. Pana la sfarsitul mandatului neamtului asta imputit, werner iohanis ,sigur si romania se va supune ,,trendului” de afara tuuu…adica se va desparti de pamantul transilvaniei,castigat cu sange de oameni curajosi in istoria romanilor si nu de niste muhaiele moarte ,precum suntem noi,dresatii astia de azi sau evoluati(hahaha) in animale.Baaa, toti idiotii care inca sforaiti (credeti ce va da la televizor)-trezitiva ca STATUL (pe toate liniile) e inamicul nr 1 al omului ,e condus de satanisti si criminali si e sluga jidanilor internationali.

 2. Viktor Orban: Ungaria e suficient de puternică să-și asume răspunderea pentru maghiarii din Transilvania
  Ungaria este suficient de puternică să-și asume responsabilitatea pentru situația etnicilor maghiari din Transilvania, a declarat duminică premierul ungar Viktor Orban, în cadrul unei vizite în comuna clujeană Florești, relatează agenția MTI.
  “Acolo unde există muncă, voință de a acționa și unitate, ajutorul nu va întârzia să apară. Suntem mândri că guvernul ungar a avut șansa să sprijine finalizarea acestei biserici”, a spus Orban.

  http://www.cotidianul.ro/orban-ungaria-e-suficient-de-puternica-sa-si-asume-raspunderea-pentru-maghiarii-din-transilvania-307885/

  Vorbe de om politic, cu dublu inteles !

 3. Ma gandesc ca Viktor Orban s-a referit la identitatea culturala si lingvistica a maghiarilor din Transilvania.
  E absurd sa pretinzi un teritoriu in care procentul minoritatii maghiare e sub 20%. In ideea ca ai vrea sa acorzi autonomie comunitatii maghiare, avand in vedere raspandirea populatiei, ar trebui sa faci nu una ci cel putin 2 zone autonome.
  De multe ori, diverse voci de la Budapesta afirma ca in 1918, Ungaria a pierdut 60% din teritoriul sau. Iarasi, multi emit pretentii asupra Transilvaniei in ideea ca ar fi fost stapanita de Ungaria timp de aproape 1000 de ani. Sa privim putin in istorie ca sa vedem care e de fapt realitatea. De la infiintarea sa, in jurul anului 1000, sub sceptrul regelui Stefan I (de credinta ortodoxa si avand, se pare, radacini romanesti), Ungaria exista ca stat independent pana in 1526, cand a fost cucerita de turci. Transilvania, desi aflata in componenta Ungariei, era voievodat autonom. Dupa 1526, principatul Transilvaniei isi sporeste autonomia, devenind aproape independent (platea un tribut anual turcilor).
  Dupa 150 de ani Ungaria e eliberata de turci de catre austrieci, care o si ocupa. Austriecii ocupa si Transilvania in 1685.
  In 1848, in urma revolutiei, puterea de la Viena decide alipirea Transilvaniei la Ungaria. In 1867 apare statul dualist Austro-Ungaria, in cadrul caruia, administrativ, Transilvania apartinea Ungariei.
  In concluzie, din 1526 pana in 1918, Ungaria nu a mai existat ca stat independent. Formal, administrativ, din 1848 pana in 1918, Transilvania a fost parte a Ungariei.
  Iar in 1919, armata Romaniei infrange Republica Sovietica Ungara.

  Multi politicieni maghiari fac deci referire la teritoriul Ungariei din perioada in care aceasta era supusa de fapt puterii de la Viena. Nu poti pretinde un teritoriu doar pentru ca s-a aflat o vreme in administrarea ta, teritoriu pe care de fapt maghiarii sunt o minoritate. Practic, “Ungaria Mare” nu exista decat in mintile infierbantate ale unora, neavand nici o baza (istorica) reala.

  Un pastor sas consemneaza in sec. XIX urmatoarele “Domnii din Dieta de la Cluj voiesc să vadă născută o limbă de cancelarie și acum se bucură că copilul a fost adus pe lume. A declara o limbă drept limbă oficială a țării nu e nevoie. Căci noi avem deja o limbă a țării. Nu este limba germană, dar nici cea maghiară, ci este limba valahă. Oricât ne-am suci și ne-am învârti noi, națiunile reprezentate în Dietă, nu putem schimba nimic. Aceasta este realitatea. (…) Această realitate nu poate fi contestată. De îndată ce se întâlnesc doi cetățeni de naționalități diferite și niciunul nu cunoaște limba celuilalt, de îndată limba valahă le slujește de tălmaci”.

  Daca privim recensamintele din Transilvania de dupa 1918, nu se observa “socuri” in procentul etnicilor maghiari, ceea ce inseamna ca nu a avut loc vreo epurare etnica, scaderea continua fiind cauzata de faptul ca natalitatea in cadrul populatiei maghiare a fost mai mica decat la romani.

  Este de inteles interesul guvernului de la Budapesta pentru situatia maghiarilor din afara frontierelor Ungariei, asa cum e de inteles si interesul Romaniei pentru romanii aflati in afara granitelor. Dar nimeni de la Budapesta nu poate emite pretentii asupra Transilvaniei.

  Problema Transilvaniei a fost folosita ca momeala pentru Ungaria si ca sperietoare pentru Romania de catre Germania nazista si URSS si, foarte probabil, marile puteri o folosesc si azi in acelasi mod. Concluzia e ca atat romanii cat si ungurii nu ar trebui sa se lase manipulati. Problemele si drepturile comunitatii maghiare din Transilvania pot si trebuie discutate strict intre Romania si Ungaria, fara amestecul altor factori (Rusia, UE, SUA, Austria etc.)

  Daca noi ascultam de Dumneeu si ne intoarcem de la rele, Dumnezeu ne va pazi de razboi si de varsare de sange si ne va pastra tara intreaga. Daca nu, nici NATO, nici altcineva nu ne scapa.

 4. Nu este nimic periculos în aceste declarații, fiecare națiune-mamă are misiunea de a se ocupa de minorități. Măcar de ar face așa și guvernul român. Pretențiile teritoriale se ivesc doar atunci când cele două culturi devin incompatibile, de asta ar trebui să ne preocupăm!

 5. ,,Emoționant” până la lacrimi acest discurs al domnului Victor Orban ! Ca patriot maghiar reformat este îndreptățit în rândul maghiarimii ce- o reprezintă,mai ales că -i, curge apa la moară de la nivelul cel mai înalt ,,cu grad reformat ”
  Ce- a uitat domnul Orban – că se află pe pământ românesc iar ungurii crescuți aici ,,ca stejarii” au găsit condițiile necesare pentru aceasta, crescuți fiind în poale de Carpați, de Străbunii României, al căror sânge , ce clocotește în pământ, le- au dat forță lor și în loc de recunoștință, ei sapă gropile urmașilor lor !
  Românii din Ucraina , au dreptul la școli în limba maternă, pentru că se găsesc pe pământul lor strămoșesc, sau nu văd Dumnealor nici o diferență ?!
  România este Țara Străbun- Ortodoxă, deci Viitorul întregii Românii este Ortodox nu Reformat ,iar viitorul în Limba Română , asigurat în toate școlile românești pe tot Întinsul Patriei,sau dacă Domnul Președinte nu este ortodox , ați prins curaj să visați până dincolo de zori ?!
  Cam multe ,,prind ” contur , de la evenimentul cu drapelul săsesc !?!
  Doamne Ajută tuturor, în Sfântă Dreptate, cu pace și Lumină în toate !!
  Mulțumim pentru postări OrtodoxInfo !

 6. Trebuie să privim cu atenție la ce se încearcă în Spania. Regiunea Cataloniei este teatrul unei manipulari îndreptată împotriva integrității teritoriale a Spaniei, unde Mariano Rajoy de mânecă cu Podemos și sub tăcerea vinovată a lui Felipe VI, încearcă fragmentarea Spaniei – un vînt de răzbunare „internaționalistă” bate din nou peste peninsulă, la 42 de ani de la moartea ultimului apărător al Spaniei, Francisco Franco Bahamonde!

  Același experimente sunt susținute actualmente în Ucraina, unde se vizează fragmentarea teritoriului național după tristul model din fosta Iugoslavie. Vorbind cu niște contacte din Kiev, am aflat că propaganda anti-rusă/pro Bruxelles, a atins cote de-a dreptul ridicole! În Franța de asemenea, tot mai multe voci, care în mod „natural” sunt foarte vizibile pe la TV, emit păreri tot mai separatiste, vorbind despre specificul local, diferențele culturale, lingvistice, pseudo-etnice, etc! În Germania începe să apară fricțiuni tot mai pronunțate între Vest și Est, ultimele alegeri arătând această încleștare ideologică [1].
  Italia pare și ea vizată de această miscare subversivă Pan-Europeană, considerând sudul ca fiind o povară de care s-ar putea lipsi! Belgia, Grecia, Spania, sau Albania care ar vrea să înghită regiunea Kosovo, încheind definitiv desenul islamic din Balcani.

  Această tiradă geografică a avut ca obiect atragerea atenției asupra revendicărilor tot mai pronunțate din judetele HR, CV și MS. Cu un „Sas” în vârful statului și un Prim-Ministru ca Mihai Tudose, s-ar putea să fim mai aproape ca oricând de reluarea operațiunilor „Soristo-UDMR-iste” din 1990, chiar dacă forma conflictului o să capete veleități mai „democratice”, așa cere demo-cratura actuală.

  Din acest motiv, cred că atenția și acțiunile viitoare, cel puțin în tabăra patrioților, si mai ales a tinerilor, trebuie să fie concentrate pe înștiințarea imediată a maselor asupra pericolului de fragmentare a teritoriului național, folosind metodele de comunicare stradală, flyere, internet… etc!

  În concluzie,

  Plecând de la trei județe, ceva revendicări economice, o manipulare U.E împotriva Bucureștiului, pentru corupția intenționat ținută la vedere… (vezi ultimele proteste din Buc. și mai ales cui au servit!!!), false promisiuni de prosperitate, și se poate ajunge foarte repede la chestiunea REPUBLICII INDEPENDENTĂ TRANSILVANIA!

  [1] După modelul partidului „Front National” din Franța, aceste partide (AfD) așa zise „extreme” și demonizate de media main stream, sunt doar sateliți ai sistemului. Sunt folosite de elită pentru a genera o falsă impresie de pluralitate politică, și de asemeni, prin demonizarea acestor partide, se crează condițiile perfecte pentru alternanța la infinit a partidelor așa zise „tradiționale”. Acest joc murdar al partidelor politice, capturează ideea de democrație, așa cum credem noi din naivitate, și transformă procesul alegerilor într-un act absolut steril pentru națiune (cei pe care îi alegem, sunt în prealabil aleși de cei care conduc cu adevarat întreaga iluzie, în care noi, poporul, chiar nu contăm!) La fel ca și în România unde, indiferent pe cine votezi, în mod bizar, de la un mandat la altul dezamăgirea e tot mai mare, și agenda de înstrăinare a națiunilor își vede nestingherită de drumul ei… de ce oare, să fie ceva putred în democrația de tip reprezentativă ?

  APEL PATRIOTIC, ESTE CAM ULTIMUL TREN!

  Mitinguri și proteste ale militarilor in rezervă/retragere, pe timpul Adunării Parlamentare a NATO de la București (6-9 octombrie 2017)! Cine nu coparticipă, ori moare de lene, ori este multumit cum este ostracizat de sistem!
  Primul protest anunțat: pe data de 6 octombrie 2017. Sub forma unui marș de protest. Organizat în capitală, între orele 08.00-12.00 de Federația Militarilor din România, prin A.O.R.R. (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România) și Asociația ROMIL. În Parcul Izvor, va fi cititi mesajul ce va fi inmanat domnilor: Paolo ALLI – presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, Vergil Chitac – seful delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO si David Hobbs – secretarul general al Adunarii Parlamentare a NATO.

  Al 2-lea protest anunțat: pe data de 7 octombrie 2017. Sub forma unui miting de protest. Este organizat tot în capitală, de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, între orele 11.00-18.00, în Piața Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare (Academia Militară). Vă readucem că în prima fază, S.C.M.D. a solicitat către primarul general al capitalei ca mitingul să fie desfăsurat exact la sediul unde vor avea dezbaterile Adunării Parlamentare a NATO, însă locația aleasă de sindicat, a fost interzisă.

  Nu e ultimul tren pentru Armata Română, ci ultimul tren pentru Națiunea Română dacă nu iese în stradă alături de eroii săi!!!!

  Serban Mihai

  “Manifest – Cartea Neagră a României” (Ed. DacoRomână, 2017)

 7. Domnul Orban este in campanie.Nimic altceva.Dar exista la romani un provrb:vrabia malai viseaza.ar domnul Orban “baga vrajeala” idioata din toate punctele de vedere.In ceea ce-l priveste,actulul Dalai Lama a spus:”Tine minte,uneori tacerea este cel mai bun raspuns”.Asa ca,ia sa tacem noi “constructiv” si sa ne vedem de ceea ce ne doare:legile justitiei,autostrazi,cresterea ponderii clasei de mijloc,educatia,reindustrializarea si alte asemenea.Si sa-l lasam in pace pe acest neofascist “sa latre la luna”.Gata.Uitati-l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button