Jurnal de scoala noua! (5) sau De ce este tot timpul asa de frig in Antarctica?
Ne gasim de foarte multe ori in situatia de a nu sti ce sa spunem elevilor, atunci cind manualul scolar prezinta tot felul de bazaconii. De fapt aceasta situatie se intampla la ORICE subiect, avind in vedere asaltul frontal al minciunii, corectitudinii politice si propagandei pentru “asezarea” noii ordini mondiale antihristice in inima fiecarui om. Citeodata, alegerea cu precizie matematica a unor informatii disponibile oricui, poate ajuta intr-un mod nesperat! Spre exemplu la orele de Geografie, unde teorii halucinante sunt date de exemplu pentru a innebuni proaspetii invatacei, gasim modelul heliocentric gata “demonstrat” cu numeroase imagini false si o matematica frauduloasa. Desigur, se pot aminti si alte modele, care ar fi fost facute de oameni mai putin “avansati”, milenii in urma… In realitate de incerci sa aduci vorba de o perspectiva spirituala (care e prezenta in oricare din variante) in abordarea formei si pozitiei Pamantului in “spatiul cosmic”, vei fi luat peste picior chiar de elevii de scoala primara!
Dar sa trecem la subiect: cum putem sa punem in cofa pe mai-marii zilei, cu datele si informatia disponibila oricui doreste? Asadar, iata ce am facut personal referitor la intrebarea din titlu: am desenat o linie orizontala la mijlocul tablei, inchipuind Ecuatorul. In partea de sus (nordul) si in partea de jos (sudul), apar alte doua linii orizontale, scriind apoi 90 de grade la cele doua extremitati (latitudine Nordica si latitudine Sudica). In prealabil am cautat detalii legate de temperatura, in diverse parti ale Pamantului, EGAL distantate de Ecuator. Am cautat asezarea omeneasca din Antarctica, cea mai aproape de Ecuator si am gasit Casey Station (ce se gaseste la 66,2 latitudine Sudica), si apoi am gasit o suma de localitati aproape de Polul Nord, la aceasi distanta de Ecuator, aflate deci pe 66,2 latitudine Nordica.
Pentru simplificare se pot gasi metropole si orase mari (care sunt aproape de paralela Nordica 66,2 ), dar ceva mai la sud de aceasta paralela: Oslo, Stockholm, Helsinki, Reykjavik, Anchorage, etc. In demonstratia ce se poate oferi copiilor in clasa, am ales totusi niste orase care sunt exact la aceasta latitudine Nordica de 66,2 si se gasesc in tari precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda, Rusia, Statele Unite si Canada. Am cautat si gasit temperaturile inregistrate in timpul verii (in luna iulie) si al iernii (in luna ianuarie), pentru locurile din Nord, iar pentru asezarea din Sud (Casey Station – Australia) aceleasi luni ale anului, dar aranjate conform verii sau iernii Australe. https://www.accuweather.com Ce a iesit? Iata lista (masuratorile sunt in grade Celsius):
Temperaturile verii (luna iulie in partea nordica, luna ianuarie la antipozi, 2017)
Islanda: Husavik (min +8, max +24); Bolungarvik (min +7, max +21)
Norvegia: Mo I Rana (min +7, max +27)
Suedia: Nedre (min +7, max +22)
Finlanda: Rovaniemi (min +7, max +24); Pello (min +3, max +25); Salla (min +4, max +23)
Rusia: Murmansk Oblast (min +4, max +25)
Canada: Nunavut (min +1, max +18)
Statele Unite: Kotzbue (min +9, max +27); Kiana (min +9, max +28)
Antarctica: Casey Station, in luna ianuarie 2017 (min -44, max -19)
Temperaturile iernii (luna ianuarie in partea nordica, luna iulie la antipozi, 2017)
Islanda: Husavik (min -13, max +10); Bolungarvik (min –7, max +7)
Norvegia: Mo I Rana (min -20, max +8)
Suedia: Nedre (min -22, max +8)
Finlanda: Rovaniemi (min -28, max +1); Pello (min -34, max +9); Salla (min -26, max +2)
Rusia: Murmansk Oblast (min -31, max +3)
Canada: Nunavut (min -34, max -6)
Statele Unite: Kotzbue (min -36, max +2); Kiana (min -41, max +3)
Antarctica: Casey Station, in luna iulie 2017 (min -73, max -48)
Elevii vor fi mirati de o asa diferenta la temperaturile gasite in diverse puncte pe mapamond, la sud si la nord de Ecuator. Cum de este posibil sa avem un soare ce NU lumineaza egal cele doua emisfere (sau “emisfere”)? Cu siguranta vor urma tot felul de intrebari din partea copiilor, referitoare la tot bagajul de informatii cu rotatia si revolutia, miscarea astrelor, formarea anotimpurilor, etc. Este un subiect
Eventuale concluzii se pot deduce din lista de mai sus, lista ce se poate asocia si cu alte informatii disponibile (pentru cine este curios http://ortodoxinfo.ro/2017/04/20/misterele-antarcticii-ce-vazut-amiralul-mason-richard-e-byrd-de-ce-finantat-rockefeller-prima-expeditie-de-ce-uriasa-operatiune-highjump-fost-intrerupta-brusc-ati-auzit-de-arca-lui-gabrie/
https://saccsiv.wordpress.com/2016/01/15/pamantul-plat/
Dar iata concluziile:
- Antarctica NU are decit un singur anotimp, care este foarte geros, dar restul de tinuturi din nord trec prin toate cele patru (4) anotimpuri; drept rezultat, varietatea plantelor si animalelor din cele doua regiuni ale Pamantului este TOTAL disproportionala!
- Temperaturile inregistrate sunt extrem de diferite, intre cele doua regiuni ale Pamantului aflate la EGALA DISTANTA de Ecuator, astfel ca in timpul verii din Antarctica sunt temperaturi mai joase decit cele inregistrate iarna, in partea de nord a Pamantului
- Se poate invoca, pentru temperaturile iernii din Islanda mai ridicate, prezenta curentului Golfului (Gulf Stream) care este cald, aducind asfel de masuratori “anormale”; insa chiar si localitati din interiorul continentului European, deci departe de acest curent, sunt martore la prezenta a celor patru (4) anotimpuri, an dupa an; asa ceva NU exista in Antarctica, oriunde ai cauta. De fapt Casey Station (citeva baraci) se gaseste la malul oceanului…
- In partea de nord a continentului European, in timpul iernii, se inregistreaza, firesc, si temperature foarte scazute (-20 sau -30 de grade), dar ele urca citeodata si la +10 grade Celsius; asa ceva NU este de gasit nici macar vara, in Antarctica!
- “Incalzirea globala”, NU a fost invocata in sudul Pamantului mai ales, pentru ca temperaturile inregistrate (extrem de joase) sunt de fapt departe de minima inregistrata in Antarctica, care este de -95 grade Celsius!
- In Antarctica NU exista antarcticieni, adica oameni ce s-ar fi stabilit pe acest continent (sau “continent”), cu mii de ani in urma; in Antarctica exista doar citeva asezari umane apartinand unor entitati cam vagi, si unde toata lumea dardaie de frig si executa experiente “stiintifice”, conform unor directive complet necunoscute publicului
- Discrepanta fizica dintre cele doua zone geografice (Nordul si Sudul) ale Pamantului conduce evident la concluzia ca UNICUL model (“Teoria Heliocentrica”) din manuale nu poate fi adevarat; Dumnezeu a creat Pamantul, cu universul rotindu-se in jurul acestui centru al lumii, iar variatiunile masurabile (temperaturile mai sus amintite) anuleaza toate celelalte teorii; in legatura cu forma Pamantului (rotund sau plat), diferentele de temperatura, de la Nord la Sud, ar inclina balantza inspre forma plata… Oricum, indiferent (?) de forma Pamantului, soarele de pe cer isi pierde puterea de incalzire in dreptul Antarcticii: de ce oare?
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
https://youtu.be/R52_PdZlSq8
https://youtu.be/LjvtmzbEgm8
e greu sa fi unic si nebun si sa rupi barierele impuse de stiinta standardizata. cum sa te arate colegii cu degetul ca esti nebun?
„Dacă Pământul ar fi o bilă rotativă încălzită de un Soare care este la 93 de milioane de mile depărtare, ar fi imposibil să avem în mod simultan veri toride în Africa, în timp ce la doar câteva mii de mile depărtare, iernile Arctice/Antarctice ce îngheață oasele, nu experimentează nici un pic de căldură de la Soare în nici un fel. În cazul în care căldura de la Soare călătorește 93.000.000 de mile către deșertul Sahara, este absurd să se afirme că la încă 4.000 de mile (0.00004%) mai departe către Antarctica, s-ar nega complet o astfel de căldură toridă, rezultând o astfel de diferență drastică.”
„Dacă Pământul ar fi într-adevăr un glob, zonele și regiunile polare arctice și antarctice ale latitudinilor comparabile de nord și sud ar trebui să ofere condiții și caracteristici similare, cum ar fi temperaturi asemănătoare, schimbări sezoniere, durata luminii zilei, viața plantelor și a animalelor. În realitate, oricum, regiunile arctice/antarctice și zonele asemănătoare ale ecuatorului dintre latitudinea de nord și cea de sud, diferă foarte mult, în multe privințe fiind cu totul inconsistente cu modelul bilei și în întregime consistente cu modelul plat.”
„Antarctica este de departe cel mai rece loc de pe Pământ, cu o temperatură medie anuală de aproximativ -57 de grade Fahrenheit, și un nivel record minim de -135.8! Temperatura medie anuală la Polul Nord, oricum, este comparativ mai caldă cu 4 grade. Pe parcursul anului, temperaturile în Antarctica variază mai puțin decât jumătatea procentului variațiilor din latitudinile arctice asemănătoare. Regiunea nordică arctică se bucură de veri cu o căldură moderată și ierni ușoare, în timp ce regiunea sudică antarctică niciodată nu se încălzește suficient măcar pentru a topi zăpada perpetuă și gheața. Când Pământul-bilă se înclină, se clatină și se rotește uniform în jurul Soarelui, temperaturile arctice, antarctice și anotimpurile nu ar trebui să varieze atât de mult.”
„Islanda care este la 65 de grade latitudine nordică, este casa a 870 de specii de plante native și a vieții abundente a diverse specii de animale. Comparați acest lucru cu Insula Georgiei, la doar 54 de grade latitudine sudică, unde sunt numai 18 specii de plante native și viața animalelor este aproape inexistentă. La aceeași latitudine precum cea a Canadei sau a Angliei, în nord, unde abundă pădurile dese de diferite tipuri de copaci înalți, infamul căpitan Cook a scris despre Georgia că lui i-a fost imposibil să găsească un singur arbust suficient de mare pentru a face o scobitoare! Cook a scris: „Niciun copac nu putea fi văzut. Terenurile situate la sud sunt sortite prin natură la rigiditate perpetuă – niciodată să simtă căldura razelor Soarelui; al căror aspect oribil și sălbatic nu am cuvinte pentru al descrie. Până și viața marină este rară în anumite întinderi cu vastă extensie, și pasărea de mare este rar observată zburând deasupra unor astfel pustietăți. Contrastele dintre limitele vieții organice în zonele Arctice și Antarctice sunt foarte remarcabile și semnificative.””
„În locurile latitudinilor comparabile de nord și sud, Soarele se comportă foarte diferit față de cum ar trebui să se comporte pe un Pământ bilă ce se rotește, dar exact cum ar trebui să se comporte pe un Pământ plat. De exemplu, cele mai lungi zile de vară de la nordul ecuatorului sunt mult mai lungi decât cele de la sudul ecuatorului, și cele mai scurte zile de iarnă de la nordul ecuatorului sunt mult mai scurte decât cele de la sudul ecuatorului. Acest lucru este inexplicabil pe un Pământ bilă care se rotește și se clatină în mod uniform, dar se potrivește exact pe modelul plat cu cercurile de călătorie ale Soarelui deasupra și în jurul Pământului de la tropic la tropic.”
„În locurile latitudilor comparabile de Nord și Sud, zorii și amurgul se petrec foarte diferit față de cumar trebui să se petreacă pe o bilă rotativă, dar exact cum ar trebui să se petreacă pe un Pământ plat. În nord zorii și amurgul vin încet și durează mai mult decât în sud, unde vin și pleacă foarte repede. În anumite locuri din nord, amurgul poate dura mai mult de o oră, în timp ce la latitudinile sudice comparabile, în câteva minute lumina Soarelui dispare complet. Acest lucru este inexplicabil pe un Pământ bilă care se rotește și se clatină în mod uniform, dar este exact ceea ce este de așteptat pe un Pământ plat cu Soarele călătorind mai rapid, în cercuri mai largi deasupra sudului și mai încet, în cercuri mai înguste deasupra nordului.”
„Dacă Soarele călătorește în cercuri deasupra și în jurul Pământului la fiecare 24 de ore, în mod constant de la tropic la tropic, la fiecare 6 luni, rezultă că regiunea nordică centrală va primi anual mult mai multă căldură și lumină solară decât regiunea circumferențială sudică. Din moment ce Soarele trebuie să treacă peste regiunea sudică care este mai mare, în aceleași 24 de ore trebuie să treacă peste regiunea nordică care este mai mică, iar trecerea acestuia, de asemenea, trebuie în mod necesar să fie proporțional mai rapidă. Acest lucru explică perfect diferențele dintre temperaturile arctice/antarctice, anotimpuri, durata luminii zilei, viața plantelor și animalelor; acesta este motivul pentru care zorii și amurgul din Antarctica sunt foarte abrupte în comparație cu nordul; și acest lucru explică de ce în multe nopți arctice din mijlocul verii, Soarele nu apune deloc!”
Sursa: http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html