X

Supervulcanul Campi Flegrei din apropierea orasului Napoli, Italia devine periculos

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ultima erupţie a vulcanului Campi Flegrei a avut loc în 1538, dar cercetătorii avertizează că fenomenul se poate repeta în scurt timp. Recent, specialiştii au descoperit prima dovadă reală a ”zonei fierbinţi” care ar putea alimenta vulcanul. Deşi nu se cunoaşte încă momentul în care va avea loc următoarea erupţie, aceştia avertizează că vulcanul a devenit mult mai periculos.

Campi Flegrei este un supervulcan din apropierea oraşului Napoli care a fost relativ inactiv din anul 1980. Mail Online relateaază că, în prezent, cercetătorii din cadrul Universităţii din Aberdeen au detectat zona de unde provin materialele încinse care alimentează caldura supervulcanului.

Cercetarea furnizează un punct de referinţă care ar putea ajuta la prezicerea viitoarelor erupţii. Dr. Luca De Siena, principala cercetătoare din cadrul studiului, a declarat:

”Una dintre întrebările care ne intriga până în prezent se referea la zona în care este localizată magma de sub calderă, iar studiul nostru furnizează primele dovezi privind existenţa acestei acumulări sub oraşul Pozzuoli.”

”Deşi aceasta este zona în care probabil se află una dintre pungile cu magmă, ar putea fi de asemenea fluidul încins aflat deasupra unui depozit cu magmă, localizat la o adâncime mult mai mare,” a adăugat autorul studiului.

Studiul sugerează că magma nu a reuşit să iasă la suprafaţă în 1980  datorită prezenţei unei formaţiuni din roci aflată la 1-2 km adâncime. Astfel că activitatea seismică scăzută din ultima perioadă face ca zona să devină mult mai periculoasă din cauza acumulării tensiunii din zonă.

În cazul în care ar avea loc o erupţie ar afecta 360.000 de persoane care trăiesc în zona calderei, dar şi populaţia de aproximativ un milion de persoane din Napoli.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button