X

Atentat la SIGURANTA NATIONALA. STRAINII au cumparat 45% din suprafata AGRICOLA a tarii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

APDA, 19 septembrie 2017 – Eurodeputatul PNL Daniel Buda avertizează că aproape jumătate din terenurile agricole din România au fost cumpărate de străini, fapt ce poate afecta siguranța națională. Într-o conferință de presă de la Cluj, Daniel Bida a arătat că 45% dintre terenurile agricole din România sunt astăzi în posesia unor persoane sau entităţi străine. „România se află în momentul de faţă în faţa unei chestiuni care ţine de siguranţa naţională. Faptul că astăzi în România peste 45% din terenurile agricole se află în mâinile străinilor este o chestiune care pe termen mediu şi lung ne va afecta în mod neîndoielnic”, a declarat Daniel Buda.

Nu se poate interzice vânzarea către străini, dar se pot pune condiții. În Franța, de exemplu, persoana care cumpără un teren agricol trebuie să îşi demonstreze afinitatea faţă de zona în care cumpără pământul, să demonstreze că a trăit zece ani în regiune, precum şi intenţia de a face agricultură.

„Este o măsură contra speculei şi de concentrare a terenurilor, aşa cum se întâmplă astăzi în România. Din păcate, nici guvernul condus de domnul Cioloş, nici guvernul condus de domnul Tudose nu a reuşit să vină cu un proiect de lege coerent cap-coadă, care să reglementeze vânzarea-cumpărarea terenurilor. De aceea îi solicit public domnului Tudose să ne spună care este stadiul acestui proiect pe circuit guvernamental, pentru că el nu este trimis în Parlament. Atrag atenţia că orice zi de întârziere nu face altceva decât să ducă la diminuarea suprafeţei agricole a României şi să îl facă părtaş în acelaşi timp la un act prin care se afectează siguranţa naţională a României”, a mai spus Buda.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. cand au aparut conditiile de preaderare la UE am zis ca disparem ca popor daca raman asa, cea mai tragica era vanzarea terenurilor catre straini din 2011 sau 12 amanata putin. atunci mi-am dat seama ca armata si serviciile secrete au tradat poporul. ce avem azi? unde sunt romanii, pe ce terenuri muncesc? deliberat s-a dezorganizat piata agricola si s-a taiat accesul taranilor direct la piata, ca sa saraceasca, sa plece si sa-si vanda pamanturile. ce avem azi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button