X

Klaus Iohannis INTERZICE ideea de SUVERANITATE si IDEPENDENTA. Apelul academicienilor pentru suveranitate, CENZURAT de Cotroceni

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cunoscutul Apel al academicienilor către poporul român şi instituţiile fundamentale ale statului, dat publicităţii în luna februarie a.c., a fost scos de pe site-ul Academiei Române, la cererea expresă a Cotroceniului, gest incredibil şi incalificabil, care aminteşte de sinistra perioadă comunistă, când până şi cel mai reprezentativ for al ştiinţei şi culturii din ţară era considerat o feudă a cuplului dictatorial.

Faptul a devenit public vineri, cu prilejul Adunării Generale a Academiei Române, prilej cu care, deşi subiectul nu figura pe ordinea de zi, unii dintre cei din sală au cerut explicaţii prezidiului referitoare la scoaterea de pe site a acestui emblematic document, la puţină vreme după ce a devenit public, acesta fiind semnat la început de 84 de ilustre personalităţi.

În dezbaterile apărute ad-hoc s-au remarcat intervenţiile lui Daniel Dăianu şi Răzvan Theodorescu. Primul, cu aplombul unui vechi combatant cu opinii albastre, a criticat documentul, adoptând poziţia unui adept al dictaturii străzii, şi nu al primatului raţiunii, lucidităţii şi responsabilităţii faţă de destinul naţiunii şi al ţării, dovedind că nu are nicio conectare la semnalul de alarmă, judicios argumentat şi bine punctat ştiinţific de colegii săi. Al doilea, în stilul său clasic oportunist, a scăldat-o, începând prin a spune că nu ar fi semnat Apelul la ora lansării lui şi încheind cu precizarea că azi ar face-o.

Cum cineva din prezidiu a spus că „nu a ştiut nimic despre Apel“, afirmaţia a fost amendată imediat prin precizarea că documentul „a fost votat de patru din cei şase membri ai Prezidiului Academiei“. Încolţit, preşedintele Academiei, acad. Ionel Valentin Vlad, le-a spus colegilor din sală că a scos Apelul de pe site-ul instituţiei în urma cererii exprese a preşedintelui României, formulată printr-un consilier, amănunt care, cum era şi firesc, a provocat consternare în sală, întrucât ne aflăm la începutul anului 2017, iar aşa ceva nu se mai petrecuse niciodată în istoria de după 1990 a Academiei, ci în vremea comunistă, când, indiferent de instituţie şi numele ei, se aplica rolul conducător al partidului, exprimat prin dictatură!

Pornind de la cele de mai sus, se impun două observaţii. Prima – sperăm să nu asistăm de acum încolo la o atitudine vindicativă şi punitivă a Cotroceniului, cu efecte total nefericite asupra Academiei. A doua porneşte de la carotarea făţişă a României pe plan extern de către Ungaria, sub pretexte supraevaluate, şi de la gestul Ucrainei de a sfida minorităţile ei naţionale, inclusiv pe cea română, ceea ce subliniază caracterul deosebit de actual al Apelului.

Ca urmare, ne întrebăm: la sugestia şi presiunea cui a reacţionat preşedintele Klaus Iohannis, intervenind în stil ceauşist în viaţa Academiei? Cunoaşte el un caz similar în Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia sau Bulgaria, ca să vorbim despre Estul Europei, în care eventuale resuscitări ale trecutului comunist ar fi fost plauzibile?

Ce l-a deranjat pe preşedintele Iohannis că semnatarii Apelului erau „îngrijoraţi de evoluţiile interne şi internaţionale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă şi alarmantă încercare de erodare a identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României, cu multe acţiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate «corectitudini politice», dar şi cu multe acţiuni îndreptate direct împotriva statului şi poporului român (rescrierea tendenţioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naţionale, subminarea valorilor şi instituţiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoştenirea generaţiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului şi subsolului, prin defrişări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităţilor economice, prin degradarea învăţământului şi a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor subsistemelor statului şi societăţii, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupţia, lipsa de eficienţă, apariţia unor tensiuni sociale)“ şi că cei 84 de academicieni erau „preocupaţi în mod deosebit de încercările recurente de «regionalizare» a României sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constituţiei României şi tendinţelor de integrare europeană, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calităţii vieţii în aceste zone“?

Prin ce s-a simţit lezat, încât a cerut scoaterea Apelului de pe site-ul Academiei, preşedintele României, cel care, în luna mai 2015, când s-au împlinit 70 de ani de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial, nu a depus o coroană de flori la Bucureşti, nici la Oarba de Mureş, unde au murit mii de militari români în luptele cu naziştii, şi nici la Carei, ultimul oraş românesc eliberat de sub cizma hitleristă? Acelaşi Iohannis care, în schimb, s-a dus în Polonia, unde a depus o coroană de flori la monumentul soldaţilor polonezi decedaţi în luptele cu hoardele hitleriste, titrează Cotidianul.

Ideea de suveranitate și independență trebuie interzisă de Cotroceni?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Tu chiar crezi ca tu si cu mine ,VOTAND este desemnat DE EI,de curtea constitutionala ,tv,parlament s.a inselatorii ale lor ,adevaratul presedinte?Tu chiar crezi ca votul… l-a desemnat pe gunoiul asta de neamt sau pe betivul betivanilor de basina base (mai ales la mandatul 2) ?Astea sunt tot ale lor statistici,declaratii,informatii si chiar legiferari,iar noi cei multi si dresati nu avem acces la ele.Tu chiar crezi ca daca ,,ti-ai pune un semn pe buletinul tau de vot de acolo de unde votezi,acel buletin al tau ,,insemnat” il vei gasi si la biroul central electoral ,fiind despachetat si ,,bagat in seama”,acolo unde au acces doar cateva sute sau …nici nu conteaza cate gunoaie (la propriu) sunt in acel birou (camera,incapere) si care slugaresc ptr niste bani (bilete) pe stapanii satanisti ?!Pai jidanii talmudisti ..si asa.. au cucerit toata lumea !!Un om care mai crede ca al sau vot conteaza in 2017….ca justitia lu’ omul drac este ptr binele pulimii…ca kovesi este o mare ,,patrioata”romana…ca jidanii si televizorul vor binele omenirii si nu exista nici o legatura intre jidani si televizor ,ca trump si putin sunt adversari si nu slugi ale jidanilor s.a enorm de multe cacaturi ,care sunt total opuse legilor Dumnezeului Nostru(nu poruncilor,ca Dumnezeu ne-a dat si legi,ptr binele nostru ptr a nu ajunge in prapastia iadului in care am ajuns astazi) acel om e mai periculos decat prostimea inselata si dresata.Aia inselati habar n-au ce li s-a pregatit,dar cei care sunt inselati dar se cred treji sunt in mai mare pericol si habar n-au.Vezi unde te afli ,frate!!Lumea arde si inselarile sunt extrem de multe !!Iertare!

 2. Un tradator acest presedinte de lemn. Trebuie sa scapam de el la alegeri urgent daca vrem sa mai existam. Trebuie sa eluminam si gasca de securisti slugi ale nord atlanticilor. Am scapat de rusi si am dat de mai rau. Cu soft power ne-au nenorocit in 30 de ani sclavii astia tradatori

 3. ZILNIC sunt astfel de articole care arata ca am intrat deja intr-o epoca a intunericului. ORICAND exista intoarcere dar dupa prorociile parintilor cu viata sfanta din vechime ori mai recente, de data aceasta nu va fi credinta pentru ca Dumnezeu sa stopeze raul care ne inghite. Ar fi bine sa constientizam cat mai repede ca traim Apocalipsa si sa fim mai responsabili in tot ce facem.

  Doamne miluieste!

 4. cum facem sa umplem registraturile statului asta corporatist cu apeluri de la indivizi? fiecare dintre noi este suveran, altfel societatea n-ar avea suveranitate sa ofere guvernului militian. bine ar fi ca grupurile de intelectuali sa faca astfel de apeluri punctate corect pentru consemnare dar si noi astia nimenilor, fiecare dintre noi sa trimita si sa deranjeze.

  maxima legii: cel care tace pare sa consimta.

 5. JOHANNIS este o “teapa” data de noi insine dar si de imperfectiunile legislative ,de cunoastere,de cultura,de intelegere.Cred ca fundamental in ceea ce il priveste este acel cuvint care ii place mult:GHINION.

 6. 1/ ATITUDINEA PRESEDINTELUI ESTE PERMANENT OFICIALA, DEOARECE CHIAR SI IN TIIMP CE DOARME, NU-SI SCHIMBA HAINELE OFICIALE CU PIJAMAUA!
  2/ ATITUDINEA ESTE DELIBERATA
  3/ ATITUDINEA PRESEDINTELUI SE INCADREAZA LA “AMESTECUL PUTERILOR IN STAT” AVAND CA EFECT:
  4/ ATENTAT GRAV LA SIGURANTA NATIONALA, PRIN
  5/ INCALCAREA CONSTITUTIEI TARII CU PRIVIRE LA DREPTUL ELEMENTAR LA LIBERA EXPRIMARE SI:
  6/ INTERVENTIA IN MANIERA DICTATURII PREZIDENTIALE PENTRU ELIMINAREA ORICAROR OBSTACOLE IN VEDEREA SAVARSIRII ATENTATULUI LA SUVERANITATEA SI INTEGRITATEA NATIONALA.
  IN ACEST FEL, PRESEDINTELE TARII POATE FI INCADRAT LA A PREGATI IN MOD LINISTIT, FARA REACTII LA NIVEL DE ACADEMIE A ROMANIEI, ANUMITE ACTIUNI DESPRE CARE S-AU TRAS IN ULTIMII ANI, NENUMARATE SEMNALE DE ALARMA PREFECT DOCUMENTATE!

 7. asta e un atac la johanis. care e continutul apelului? ma indoiesc ca academicienii astia nu sunt mosteniti de la regimul communist care btw la asasint printe altele si pe arsenie boca. va uitati la antene si v-ati molipsit de ura impotriva lui basescu. doar ca acum al cheama johanis.
  nu e nimic crestinesc in cea ce faceti. sunteti condusi de minciuna si ura si va plac altfel de atitudini.
  sunteti niste inchinatori la satan si acesta e un alt templu paganesc: situl ortodoxinfo. POCAITI-VA! si nu mai curviti cu ideologia postcomunista.
  1 Corinteni capitolul 6 asta cititi-l cu atentie pt ca acolo scrie despre casele lui johanis.
  Romani capitolul 1 : 29 si 30 acolo scrie despre majoritatea dintre comentatori.

 8. Iohaos este cea mai MARE GRESEALA a NATURII ,dar si a politicii romanesti.Nu are nici o calitate care sa-l recomande pentru functia suprema in stat.Este un Morman de Prostie,Nesimtire si Indaratnicie.

 9. Din 2017 si pana acum nu sa facut nimic daca sa descoperit ilegalitateace ce mai asteptati nu mai avem oameni competenti sau stam si asteptam sa ne vina din cer rezolvarea problemei tarii noastre stropita CU sangele Eroilor nostri care sau jerfit ptr pamantul asta inbibat in sange ptr urmasii nostri. Haideti la lupta CU tradatorii si vanzatorii chiar CU pretul vietii noastre vrem sa traim in libertate sa fim stapani pe pamantul nostru nu slugi

 10. daca s-a ajuns la un asemenea nivel de interventie si daca realitatile expuse in articol sunt reale (eu sunt convins de lichelismul ordinar al lui daianu si al lui Teodorescu!) imi permit de la inaltime varstei, pregatirii si expertizei dobandite sa ma kak pe academicienii care uitand pe cine reprezinta si de ce au achiesat la cererea scelerata a unui presedinte sfertodoct pe care cu mare placer ma pis! sunt si voi ramane – cu scuze pentru limbajul suburban adoptat! – un nationalist sadea (mai pe romaneste, imi iubesc tara – Romania – neconditionat) si, delaolalta un adept si un sustinator fervent al suveranitatii tarii mele, Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE