X

[VIDEO] Uraganul Irma a lovit Florida

de null
FOTO” http://edition.cnn.com/2017/09/09/us/hurricane-irma-florida-latest/index.html

Serviciul de meteorologie al SUA (NWS) a anunțat că primele rafale ale Uraganului Irma care au făcut prăpăd în Caraibe au fost înregistrate în Florida Keys aducând cu sine valuri de 3,5 m. Forța vântului era una impresionantă fiind însă cotat de categoria 3, dar se așteaptă să crească în intensitate pe măsură ce va lovi SUA.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

https://www.facebook.com/FoxNews/videos/10155956447696336/

Una dintre cele mai devastatoare furtuni apărute în Oceanul Atlantic în ultimul secol, Irma va genera cel mai probabil pagube materiale majore, din cauza vânturilor sale puternice şi a inundaţiilor care vor lovi Florida, al patrulea cel mai populat stat american.

Autorităţile locale au îndemnat peste 5,6 milioane de persoane (un sfert din populaţia totală din Florida) să evacueze acest stat american.

Potrivit Reuters, Statele Unite au fost lovite doar de trei uragane de categoria 5 după anul 1851 şi până în prezent, însă Irma este mult mai mare decât cel mai recent dintre aceste fenomene naturale, uraganul Andrew, format în 1992, a anunţat Federal Emergency Management Agency (FEMA), conform Agerpres.

https://www.youtube.com/watch?v=Smi9QaVNxPk

Irma va ajunge în Statele Unite la doar două săptămâni după ce uraganul Harvey, inclus în categoria 4, a lovit statul Texas, ucigând 60 de persoane şi provocând pagube materiale ce au fost estimate la 180 de miliarde de dolari în Texas şi Louisiana.

Aproximativ 9 milioane de persoane din Florida riscă să rămână fără electricitate timp de mai multe săptămâni, au transmis autorităţile locale. Aproape două treimi din totalul staţiilor de benzină din zonele metropolitane din Florida au rămas fără carburant. Întreruperi ale fluxului de aprovizionare cu carburant au fost înregistrate şi în Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Evacuări obligatorii pe coasta atlantică a statului Georgia şi în anumite insule din Carolina de Sud au început să fie puse în practică sâmbătă. Statele Virginia şi Alabama au fost plasate în stare de urgenţă.

https://www.youtube.com/watch?v=BMPD5gtLtvQ

Deplasându-se de la est spre vest, uraganul Irma a devastat micile insule din Marea Caraibilor, inclusiv Barbuda, Saint-Martin şi Insulele Virgine Americane şi Britanice, distrugând locuinţe, spitale şi smulgând din rădăcini numeroşi copaci. Uraganul a făcut cel puţin 19 victime în această regiune.

Deşi încă nu şi-au revenit de pe urma catastrofelor aduse de Irma, rezidenţii din Marea Caraibilor se pregătesc deja pentru un alt fenomen meteorologic cu efecte posibil devastatoare, uraganul Jose.

Jose, aşteptat să ajungă în nord-vestul acestei regiuni în cursul zilei de sâmbătă, este o furtună deosebit de periculoasă, care se apropie de categoria 5, ale cărei vânturi ating viteze de până la 240 de kilometri pe oră, a anunţat NHC.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button