X

Pașapoarte și permise de ședere BIOMETRICE pentru toți cetățenii UE care doresc să ajungă în UK

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

APDA, 6 septembrie 2017 – Marea Britanie va pune capăt liberei circulații a forței de muncă imediat după Brexit și va introduce restricții pentru a descuraja lucrătorii din Uniunea Europeană.

Potrivit unui document publicat de The Guardian și citat de Ziarul Românesc UK, cu excepția lucrătorilor cu calificări înalte, niciun alt european nu va mai avea acces pe piața de muncă din Marea Britanie.

Documentul conține 82 de pagini și este datat august 2017, stabilind pentru prima dată modul în care Marea Britanie intenționează să abordeze problema imigrației după Brexit, atunci când lucrătorii britanici vor fi pe primul loc.

Lucrătorii UE cu calificare redusă vor primi o rezidență pe maxim doi ani, iar cei cu „înaltă calificare” vor putea să rămână în UK între trei și cinci ani.

Noul sistem de imigrație va fi introdus treptat, se mai arată în document și va pune capăt dreptului de a se stabili în Regatul Unit pentru cei mai mulți dintre cetățenii UE. De asemenea, impune noi restricții asupra dreptului ca europenii să își aducă familiile în Marea Britanie.

De asemenea, pașaportul va deveni obligatoriu pentru cetățenii UE care doresc să intre în Marea Britanie, existând inclusiv propunerea de introducere a unui sistem de permise temporare de ședere biometrice pentru toți cetățenii UE care vor să vină în UK pentru mai mult de câteva luni.

Documentul Ministerului de Interne se intitulează “Sistemul de frontieră, imigrație și cetățenie” după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană și nu a fost încă aprobat de miniștri, fiind “subiectul negocierilor cu UE”.

Însă, scrie The Guardian, documentul stabilește direcția gândirii Ministerului de Interne față de unul dintre cele mai importante subiecte ale dezbaterii Brexit.

Se pare că documentul a provocat deja divergențe între miniștrii Cabinetului May, care încearcă să echilibreze cerințele afacerilor britanice care doresc să mențină libera circulație, precum și ale celor care doresc un Brexit dur.

Documentul poate fi consultat AICI

(Ziarul Românesc UK)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button